Van spoedwet naar politiestaat..

Van spoedwet naar politiestaat..

17 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Hebben we de spoedwet wel nodig?

Het kabinet gaat een spoedwet voor de covid19 crisis pas nà invoering naar de Tweede Kamer sturen.  Niet alleen is dit niet democratisch, je kunt je afvragen of deze wet nog wel nodig is. Waar het kabinet in de eerste instantie erg laks was met reageren op de ‘mogelijk zeer besmettelijke ziekte’, willen ze – nu blijkt dat het allemaal wel meevalt – de maatregelen gaan verlengen. Hierdoor zal de economische crisis zich verdiepen en de samenleving verder ontwricht worden.

Wat zijn de gevolgen van de spoedwet die het kabinet per 1 juli wil laten ingaan? Nog meer 1,5 meter maatschappij, nog meer inbreuk op je grondrechten, hogere boetes tot zelfs meer dan 4000 euro, tot aan in hechtenis nemen toe. Groepsvorming en evenementen blijven verboden. Zelfs thuis ben je niet meer veilig; je kunt met geweld uit huis worden verwijderd, evenals je bezoek, en je bent beiden strafbaar. Dit is een kleine greep uit de maatregelen die men op zijn minst voor een jaar wil vastleggen en die steeds verlengd kunnen worden. Hier is een woord voor:  en dat woord is dictatuur!

Nu denkt u misschien dat het zo’n vaart niet zal lopen. De snelheid waarmee alles tot nu toe is uitgerold en de gretigheid waarmee overheidsinstanties meewerken om het nieuwe abnormaal vorm te geven is echter zorgwekkend. Zo zal het veel makkelijker worden om bijeenkomsten binnenshuis te traceren met de apps van Apple en Google die al dan niet vrijwillig worden ge-upload. Kunnen we straks nog daten? Kunnen we nog een feestje houden? Of een gezellig etentje met vrienden organiseren zonder dat je je grote zorgen over je veiligheid hoeft te maken? Kun je nog een studie doen als het onderwijs grotendeels op afstand plaats gaat vinden en je nog maar met een paar studenten tegelijk in een lokaal mag zijn?

Lees ook:  Ondanks de corona-crisis: de groene en Aziatische industrieën eisen verdere massa-immigratie

Zelfs de planbureaus zien deze situatie helemaal niet zitten en het is een raadsel waarom het kabinet deze destructieve weg in wil slaan. Studenten: het is jullie toekomst! Ouders: dit gaat over de toekomst van jullie kinderen en kleinkinderen! Praat erover, deel informatie, voer actie, DOE IETS!!

Alleen de petitie tekenen is niet genoeg! En demonstreren gaat m ook niet worden. Ik zal u zeggen waarom: Petities hebben geen enkele zin; er wordt namelijk niets mee gedaan. Met demonstreren erken je de macht van de overheid. Zij voeren beleid tegen uw zin, en dan gaat u met een demonstratie vriendelijk vragen of smeken of het alsjeblief anders kan? Ammenooit niet!  Wij weigeren! Massaal!

Vergeet nooit: De overheid is er voor de burger; niet andersom. Wij hebben met z’n allen aan paar mensen aangewezen om het beleid voor ons en namens ons te maken. Als wij het er niet mee eens zijn, dan trekken wij deze toestemming gewoon weer in. Hoe we dat doen, daar komen we later op terug. Maar het belangrijkste is: we doen niet meer mee.

Dus; praat erover, uit je ongenoegen, voer actie in je eigen omgeving, breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte. En uiteraard: sluit je aan bij Burgerfront.nl, vul je email in op de website, volg ons op FB, TW en instagram.

Lees ook:  Toont eindelijk solidariteit met Griekenland en bestraft Erdogan Turkije!
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Hoezo economisch V-vormig herstel? Het wordt een omgekeerde W
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments