‘We Promise’ wil het J.P. Coen monument verwijderen uit Hoorn

‘We Promise’ wil het J.P. Coen monument verwijderen uit Hoorn

17 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Nederlandse actiegroep genaamd ‘We Promise’ is met een nieuwe eis gekomen. Volgens hen moet de gemeente in het Noord-Hollandse Hoorn het beeld van J.P. Coen weghalen. Het beeld van deze man is volgens ‘We Promise’ een ‘verheerlijking van kolonialisme en genocide’. Aankomende vrijdag zullen ze demonstreren bij het standbeeld van J.P. Coen. Op de evenementpagina staat een foto waarop het beeld alvast omver is getrokken.

De Black Lives Matter-protesten hebben net als in België en Groot-Brittannië, een discussie over monumenten losgemaakt in Nederland. En net zoals het monument van Edward Colston zonder overleg het water in ging, zijn er in Nederland ook groepen actief die eigenhandig te werk gaan. De jongste groep is ‘Helden van Nooit’, die in hun korte openbare bestaan al veel ‘succes’ hebben geboekt. Door intimidatie en vandalisme lukte het de groep al om een kunstcentrum haar naam te doen laten veranderen. Ook bekladde de vandalismegroep het monument van, de door een links-extremist vermoorde, Pim Fortuyn.

No Title

No Description

“Verheerlijken van genocide”

Helden van Nooit staat ook positief tegenover het verwijderen van het J.P. Coen monument in het Nederlandse Hoorn. De demonstratie van aankomende vrijdag is daarentegen ‘vreedzaam’ volgens de organisatoren. Volgens ‘We Promise’ zorgt het beeld voor het ‘verheerlijken van genocide’. Als de gemeente de indoctrinatie daadwerkelijk wil vervangen voor educatie haalt zij het beeld van het plein weg en plaatst het waar het hoort: in een museum,” zo meent de actiegroep. Tijdens de demonstratie zullen ook dichters, muzikanten en ‘nazaten van genocide’ aanwezig zijn.

Lees ook:  De opkomst van de Amerikaanse Gestapo

Als het aan de gemeente van Hoorn ligt, komt er geen protest rondom het beeld van J.P. Coen. In plaats daarvan heeft de gemeente alternatieve demonstratieplaatsen aangeboden. De gemeente meent namelijk dat er op het plein rondom het monument geen plaats is voor de anderhalve meterregel. ‘We Promise’ ziet een alternatieve demonstratieplaats desondanks niet zitten. Aankomende vrijdag zal uitwijzen of de demonstratie doorgaat.

No Title

No Description

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Trump beloofde dat hij steden zou overnemen ...

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments