Britse premier die nazi’s versloeg is volgens BLM-demonstranten een ‘nazi’

Britse premier die nazi’s versloeg is volgens BLM-demonstranten een ‘nazi’

18 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De vandalismegolf die gepaard gaat met de Black Lives Matter-protesten heeft nu zelfs Hongarije bereikt. In het stadspark van Boedapest is het beeld van Winston Churchill namelijk met verschillende leuzen bewerkt. Zoals gewoonlijk waren ‘Black Lives Matter’ en ‘racist’ te vinden op het monument. Opvallend genoeg had iemand deze keer ook ‘nazi’ op het beeld geschreven. 

Sinds de Black Lives Matter-protesten is het beeld van de Britse premier Sir Winston Churchill niet meer veilig in Londen. Omdat het monument meermaals werd beklad, hebben de Britten besloten het standbeeld te omhullen met een stalen kooi. Verschillende Black Lives Matter-demonstranten zijn van mening dat de Britse staatsheld ook een donkere kant had. Zo zou hij onder andere neerbuigend over Aboriginals en indianen zijn geweest.

No Title

No Description

Churchill een nazi?

Één ding wat de Britse oud-premier niet was, is een ‘nazi’. Als leider van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde hij strijd tegen de verspreiding van het nazisme. Ook legde de premier onder andere de bouwstenen klaar voor een Europa na de Oorlog. Dat een tegenstander van Churchill besloot om ‘nazi’ op het monument in Boedapest te schrijven, is dan ook opmerkelijk.

Het is niet de eerste keer dat het monument in Hongarije gevandaliseerd werd. Sinds het beeld in 2003 werd geplaatst, is het al meerdere keren beschadigd. Zo stal iemand het informatiebordje dat bij het beeld hoort. Ook schreef iemand in 2009 op het monument dat Churchill een ‘zionist’ en een ‘moordenaar’ was.

Lees ook:  Trump´s visie voor Afrika: the 1960s
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Is OPCW een vierletterig woord geworden?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments