Britse premier die nazi’s versloeg is volgens BLM-demonstranten een ‘nazi’

Britse premier die nazi’s versloeg is volgens BLM-demonstranten een ‘nazi’

18 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De vandalismegolf die gepaard gaat met de Black Lives Matter-protesten heeft nu zelfs Hongarije bereikt. In het stadspark van Boedapest is het beeld van Winston Churchill namelijk met verschillende leuzen bewerkt. Zoals gewoonlijk waren ‘Black Lives Matter’ en ‘racist’ te vinden op het monument. Opvallend genoeg had iemand deze keer ook ‘nazi’ op het beeld geschreven. 

Sinds de Black Lives Matter-protesten is het beeld van de Britse premier Sir Winston Churchill niet meer veilig in Londen. Omdat het monument meermaals werd beklad, hebben de Britten besloten het standbeeld te omhullen met een stalen kooi. Verschillende Black Lives Matter-demonstranten zijn van mening dat de Britse staatsheld ook een donkere kant had. Zo zou hij onder andere neerbuigend over Aboriginals en indianen zijn geweest.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNo Title

No Description

Churchill een nazi?

Één ding wat de Britse oud-premier niet was, is een ‘nazi’. Als leider van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog voerde hij strijd tegen de verspreiding van het nazisme. Ook legde de premier onder andere de bouwstenen klaar voor een Europa na de Oorlog. Dat een tegenstander van Churchill besloot om ‘nazi’ op het monument in Boedapest te schrijven, is dan ook opmerkelijk.

Lees ook:  Postorderpresidium: democraten zullen er alles aan doen om Trump in november te verslaan

Het is niet de eerste keer dat het monument in Hongarije gevandaliseerd werd. Sinds het beeld in 2003 werd geplaatst, is het al meerdere keren beschadigd. Zo stal iemand het informatiebordje dat bij het beeld hoort. Ook schreef iemand in 2009 op het monument dat Churchill een ‘zionist’ en een ‘moordenaar’ was.Comments

comments