George Floyd en Donald trump: Het verhaal van twee levens

George Floyd en Donald trump: Het verhaal van twee levens

18 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit is een verhaal van twee jongens die opgroeiden met belofte. Beiden hadden te grote persoonlijkheden; beiden waren fysiek sterk en torenden uit boven hun klasgenoten. Beiden toonden atletisch vermogen , zij het op verschillende niveaus – de zwarte jongen uit Houston, TX, in voetbal en basketbal, en de blanke jongen uit Queens, NY, in honkbal. Beiden hadden grote dromen. Naar eigen zeggen wilde de jongen uit Texas, George Perry Floyd, de wereld raken . 

George Floyd deed het uiteindelijk, maar op de meest tragische manier die je je kunt voorstellen. Zijn dood door toedoen van de politie – verstikt door een witte politieagent die op zijn nek knielt – heeft de wereld verwikkeld in spontane burgerrechtenprotesten die niet zijn gezien sinds het hoogtepunt van de oorlog in Vietnam en de iconische marsen uit de jaren zestig van Martin Luther King Jr De honkbalspeler uit Queens, Donald John Trump, heeft ook de wereld geraakt – door misschien wel de meest controversiële president in de geschiedenis van de Verenigde Staten te worden.

George Floyd groeide op in een wooncomplex omringd door familie en goede vrienden, maar ook door drugs en geweld. Hij raakte verstrikt in het soort gerichte politiebezoeken in arme buurten die op veel plaatsen werden en nog steeds worden beschouwd als de beste politiepraktijken in het strafrechtsysteem. Herhaaldelijk gearresteerd wegens kruimeldiefstal, verboden terrein en drugsbezit, pleitte hij uiteindelijk voor een beschuldiging van gewapende overval die jaren eerder had plaatsgevonden, misschien om zowel de kosten als het risico van berechting en levenslange gevangenisstraf te vermijden – een uitkomst die zo gewoon is voor degenen, vooral jonge zwarte mannen, die zich geen goede juridische verdediging kunnen veroorloven. 

Op het moment van zijn dood had hij schijnbaar zijn leven rechtgetrokken, verhuisd naar Minneapolis, waar hij werkte als bewaker en waar hij probeerde andere zwarte mannen te helpen uit ‘het leven’ te komen. Hij hield een bijbel onder zijn kussen en las er graag voor. Maar misschien had Floyd nog steeds geen zwakheid voor de kleine misdaad overwonnen, want op de dag dat hij stierf, had hij naar verluidt een vals biljet van $ 20 in een buurtwinkel doorgegeven. Een getuige zei dat het zo’n amateuristische klus was dat de inkt nog liep .

Namaakgeld is nog steeds in zwang en blijft een misdaad. Maar hoe zit het in dit tijdperk van informatie met andere vervalsingen? Hoe zit het met het verspreiden van valse informatie als hobby, bedrijfsmodel of regeringsstijl? Hoe zit het met het besmetten van het lichaam met het gif van door de president gesanctioneerde leugens? En wat als deze leugens van het Witte Huis aantoonbaar valse beschuldigingen van moord bevatten? Krijgt dat gewoon zijn schouders op? 

Er kan worden beweerd dat Donald J. Trump onze eerste valse president is. Omdat zoveel publieke figuren ons probeerden te waarschuwen in 2016, waaronder oh zo veel prominente Republikeinen, had Trump nooit de vereiste ervaring of het temperament voor de baan. Nu hij in functie is, onderneemt hij niet eens de moties om opbeurende toespraken te houden om het land gerust te stellen in tijden van gevaar, of boven de partijdige politiek uit te stijgen om een ​​diep verdeeld electoraat te verenigen. Trump regeert eerder – ik aarzel om ‘regeert’ te zeggen – door smaad, belediging, hondenfluitje, verdeeldheid en intimidatie. Voor Trump lijkt president zijn geen serieuze onderneming of zelfs een fulltime baan te zijn. Het is een hobby, een bloedsport. Trump houdt van nepworstelen en het lijkt erop dat hij veel van zijn bewegingen kreeg. Voor hem gaat president zijn over namaak en body slams, beatdowns en goedkope shots, poses en frons, strutting en gladstrijken. Het is een daad die beter voor een spiegel wordt uitgevoerd dan een natie.

trump

Trump: ‘The Art of the Deal’ door Donald J. Trump (links), de reclameflyer van Trump Steaks (rechtsboven), Trump Chardonnay (middenonder) en het Trump University-logo (rechtsonder). Fotocredit : Ballantine Books, Roland Tanglao / Flickr (CC BY 2.0) , Eli Christman / Flickr (CC BY 2.0) en gfkDSGN / Pixabay

Vanaf het begin van zijn carrière heeft Donald Trump een vals verhaal over zichzelf verspreid. Voor zijn ‘autobiografie’, The Art of The Deal , vertelde hij de auteur Tony Schwartz dat zijn grootouders van vaders kant Zweden waren uit New Jersey – terwijl het in feite Duitsers waren uit de stadsdelen van New York – omdat hij dacht dat het beter zou klinken. Zijn eigen afkomst vervalsen! In zijn autobiografie! Hoe goed een honkbalspeler op de middelbare school ook was, kon hij echt op elk moment de beste speler van heel New York zijn geweest, inclusief professionele spelers, zoals hij van tijd tot tijd heeft gesuggereerd? 

Hij beweerde dat hij een selfmade man was. Ja, hij gaf toe dat hij een miljoen dollar van zijn vader had geleend om te beginnen, maar hij moest het snel terugbetalen en dat deed hij. Dankzij de New York Times weten we nu dat het verhaal voor 100 procent apocrief is. De waarheid was dat Donald bijna een half miljard dollar had geërfd , te beginnen toen hij nog in de luiers zat, en niets daarvan hoefde hij ooit terug te betalen. Deze erfenis zelf was vals, vanwege voldoende belastingontduiking en schijnvertoningen en valse taxaties van onroerend goed om IRS-agenten in een voortdurende staat van verwarring te houden. Trump was niet alleen erfgenaam van $ 413 miljoen, maar ook van een bloeiend familiebedrijf waar hij in kon stappen.

Lees ook:  Moslims door het lint door KORAN verbranding Noorwegen (video)

Mything is waar Donald Trump altijd over is geweest. Over alles liegen, hoe klein ook, werd al snel een manier van leven voor de toekomstige president, net zoals de kleine criminaliteit een manier van leven zou worden voor George Floyd. De leugens zouden in de loop van de tijd alleen maar groter en verderfelijk worden. 

Donald Trump vervalste niet alleen zijn autobiografie en zijn zakelijke successen, maar ook zijn tv-kijkcijfers, zijn romantische veroveringen en, op de allereerste dag van zijn presidentschap, de omvang van zijn inaugurele menigte . Hij kon de gedachte niet verdragen dat protesten tegen zijn verkiezing meer mensen hadden getrokken dan degenen die zijn verkiezing toejuichten. Hij herhaalde de leugen ter grootte van een menigte de komende maanden onophoudelijk, in de hoop het waar te maken. Hij zei ooit tegen Billy Bush – dezelfde kleine beroemdheid aan wie hij zijn ‘ pak-aan-de-kut’- advies toevertrouwde – dat het overbrengen van valse informatie een bewezen tactiek was. 

‘Billy,’ zei hij tegen hem, ‘kijk, vertel het ze en ze geloven het. Ze doen het gewoon. ‘ Helaas is het misschien wel het meest waarachtige dat Donald Trump ooit heeft gezegd. 

De nepwereld van Donald Trump breidde zich in de loop van de tijd onverbiddelijk uit. Omdat hij zijn eigen bedrog geloofde, had hij het idee dat hij andere mensen zijn geheimen kon leren – uiteraard voor een groot prijskaartje. Je kunt je alleen een syllabus voorstellen van een klas aan de Trump University: wanneer faillissement moet worden uitgesproken, hoe je schuldeisers moeten worden opgeschud, je eigen valse papieren spoor moet worden gemaakt, hoe je een geweldige advocaat kunt kiezen. Trump University was niet alleen geen universiteit – zelfs niet in de buurt – het was een hoax die duizenden goedgelovige studenten oplichtte, een die de autoriteiten veel te veel jaren zou kosten om te sluiten.

Een ander onderdeel van de mythe was dat Donald Trump buitengewoon genereus en publiekelijk was. Een echte Daddy Warbucks, hij wilde ons laten geloven. In werkelijkheid volgde zijn liefdadige familiestichting geen van de regels van filantropie en gaf bijna geen geld weg. In plaats daarvan hield het zich bezig met zelfafhandeling met zijn bedrijf – het betalen van zijn wettelijke rekeningen, het doen van illegale politieke bijdragen en het kopen van geschenken voor zichzelf. Een twintig meter hoog olieverfportret van Donald Trump, iemand? Het is opmerkelijk dat zijn kinderen al deze illegale transacties zonder gevolg hebben ondertekend. De stichting werd ook genadig gesloten, maar pas nadat het onder de schittering van de verkiezingen van 2016 viel. De valse universiteit en de valse stichting waren duidelijk witteboordencriminaliteit. Maar waar was de gevangenis? Voor een van zijn drugsmisdaden, voor een zak van $ 10, ging George Floyd tien maanden de gevangenis in. Is het bedriegen van studenten en donaties aan liefdadigheidsinstellingen niet veel erger dan het betrapt worden met een tas van $ 10? 

Eenmaal in het Witte Huis, in het bezit van zowel de traditionele preekstoel van de bullebak als zijn steeds groter wordende Twitter-account, was Donald Trump niet te stoppen. Men wil weten of het is voordat of nadat hij zijn oranje speelgezicht opdoet dat Trump tot zijn echte doel komt – tientallen – soms honderden – leugens uitspuugend, besmettelijke scheldwoorden, kwaadaardige libels en oogverblindende beledigingen. Men stelt zich hem voor op de rand van zijn bed, glimlachend als de Joker in Batman, terwijl hij 280 karakters per keer op zijn mobiele telefoon pikte om zijn namaakuniversum te creëren, waarin de enige goede democraat een dode democraat is, en alles wat Donald Trump ooit heeft gedaan of gezegd, is de grootste aller tijden, iets wat nog nooit eerder is gezien in de geschiedenis van de wereld. In de tijd die George Floyd nodig zou hebben gehad om een ​​nepbiljet van $ 20 te printen – in de veronderstelling dat hij dat ooit deed – zou Donald Trump tientallen, zo niet honderden, valse verhalen kunnen maken om zijn vijanden op afstand te houden en zijn herverkiezing te promoten. En hij doet het elke dag.

Als het land zich ooit kan oriënteren, zullen we precies moeten uitzoeken hoe we zo hard zijn gekomen in de kleine straatcriminaliteit en zo tolerant zijn voor elke vorm van witteboordencriminaliteit, zelfs onder onze gekozen functionarissen. Black Lives Matter wil het weten. We willen allemaal weten. De inkt was misschien nat op George Floyd’s nep $ 20-rekening, maar de leugens, fraude en tegens van Donald Trump zijn al meer dan 35 jaar in neonlicht geschreven.

George Floyd’s broer Philonise, om nog maar te zwijgen van tientallen gepassioneerde voorvechters van burgerrechten, pleitte de afgelopen dagen voor een meer rechtvaardige en rechtvaardige toekomst, voor niets minder dan de lang beloofde pariteit tussen de rassen. Dus laten we de band opnieuw afspelen op deze tweemans Floyd-Trump-race. In een gelijkwaardige wereld, waar we hopelijk naar op weg zijn, zouden George Perry Floyd en Donald John Trump veel dichter bij zelfs zijn begonnen en niet zo ver uit elkaar zijn beland. Opgegroeid in deze nieuwe en betere wereld, zou George Floyd misschien nooit in de buurt van het Big House zijn gekomen en zeker nooit dood onder de knie van een gebogen politieagent zijn beland; Donald Trump zou zonder zijn voorsprong van een half miljard dollar waarschijnlijk nooit in het Witte Huis zijn beland. En miljarden of niet, de media in deze Nieuwe Wereldorde zouden nooit de nog grotere leugens van Trump over president Obama hebben herhaald, de leugens waarop Trump zijn presidentiële loopbaan had gebaseerd. Misschien zou ‘de Donald’ een emcee zijn geworden voor World Wide Wrestling. Of een verkoper voor huidverzorgingsproducten. Of een minor league golfpro. Maar niet de president. Zeker niet de president.

Jonathan Z. Larsen is een voormalig hoofdredacteur van de Village Voice en New Times, was bureauchef van Time en is voorzitter van de raad van bestuur van WhoWhatWhy ‘s non-profitorganisatie. Zijn boek, The Perfect Assignment: A Memoir of Journalism in the Golden Age , werd in januari uitgegeven door Tide Pool Press. 

Lees ook:  Het verschil tussen de reactie van de VS en China op COVID-19 is duizelingwekkend

Comments

comments