Kijk dan! Zangeres Anouk en Arie Boomsma gaan volledig los op Akwasi-criticus Johan Derksen: ‘Ziek, hondenpoep! Racisme!’

Kijk dan! Zangeres Anouk en Arie Boomsma gaan volledig los op Akwasi-criticus Johan Derksen: ‘Ziek, hondenpoep! Racisme!’

18 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Via een zogeheten Instagram Story is zangeres Anouk volledig uit haar plaat gegaan tegen Johan Derksen. Diens programma Veronica Inside moet onmiddellijk van alle adverteerders ontdaan worden, zegt ze: “Defund racism“. Ook volgt er al dan niet via GIF’jes en emoticons een flinke lading krachttermen over het programma zelf.

Anouk heeft op haar Instagramprofiel Johan Derksen en zijn tv-programma Veronica Inside hard aangepakt. Ze heeft beelden uit een recente uitzending, waarin er kritiek wordt geuit op Akwasi en de Black Lives Matter-demonstraties, geplaatst in haar ‘Stories’. De Haagse zangeres besteedt niet veel woorden aan de tv-show, maar laat via virtuele plakplaatjes wel merken wat ze vindt van het programma.

In de video doet Anouk haar duim naar beneden, en laat een emoticon over z’n nek gaan. Ook poept een hond op Johan Derksen en René van der Gijp, en maakt iemand herhaaldelijk facepalm-gebaren. Tevens schitteren de woorden “Black Lives Matter” in beeld.

Maar behalve dat sluit ze zich ook aan bij een campagne om het programma te vloeren door alle sponsers de aftocht te laten blazen. De zangeres wil dat adverteerders rondom Veronica Inside zich terugtrekken, en noemt ze bij naam – onder anderen supermarktketen Albert Heijn en de Woonboulevard Heerenveen passeren de revue. “Defund racism,” aldus het filmpje van Anouk: “Laat adverteerders weten wat er met hun geld gebeurt.”

Behalve Anouk is ook Arie Boomsma een grote fan van druk leggen op bedrijven om geen reclame meer in te kopen rondom Veronica Inside: “Wel vraag ik me af hoe lang je als zender, als kijker en vooral als adverteerder nog de andere kant op kan blijven kijken. Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk.”

Lees ook:  STANDBEELDEN EN SCHULDCOMPLEXEN; DINGEN DIE NOOIT VOORBIJ GAAN

Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’

Arie Boomsma denkt dat adverteerders er goed aan doen om te heroverwegen of ze nog wel willen adverteren rondom het tv-programma Veronica Inside. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Arie zegt dat VI wat hem betreft wel gewoon op tv mag blijven omdat we in een democratie leven, maar nagelt tegelijkertijd wel merken aan de schandpaal die rondom de talkshow adverteren. Het is natuurlijk een contradictie, want een eventuele adverteerdersboycot zou indirect het einde van VI betekenen.

De sportschoolhouder, die altijd al mikpunt van spot is geweest in VI, vindt dat de talkshow zwaar is afgegleen. “Als redactie vraag je jezelf af hoe je een eigen draai kunt geven aan urgente thema’s. Ben je goed, dan kom je met verrassende invalshoeken. Je houdt de kijker wakker. Ben je over de jaren afgegleden van sportprogramma naar matige talkshow over de actualiteit dan praat je de alsmaar kleiner geworden doelgroep naar de mond. Voorspelbaar, als onderbuikspreekpoppen op repeat.”

No Title

No Description

Arie is helemaal klaar met Wilfred GeneeJohan Derksen en René van der Gijp. “Drie presentatoren die toen ze jong waren een bovengemiddeld talent hadden, en nu krampachtig vasthouden aan een tanend podium in de hoop dat hun rol als pestkop op het nationale mediaplein nog een paar jaar langer verward zal blijven worden met die van strijder voor het vrije woord.”

Wil hij VI van de buis hebben? “Tóch vind ik dat zo’n programma in een democratie een plaats verdient op televisie. Of op internet, waar de doelgroep van tegen vluchtelingen, gekleurde Nederlanders, vrouwen, homo’s en transgenders agerende toetsenbordtijgers nog net wat groter is. Dus nee, zo’n programma hoeft van mij niet uit de lucht.”

Lees ook:  De Nederlandse democratie is op sterven na dood

Maar dan: “Wel vraag ik me af hoe lang je als zender, als kijker en vooral als adverteerder nog de andere kant op kan blijven kijken. Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk.”

Dat is al jaren een dubieus statement, maar deze maand mag je het onomwonden solidair noemen met waarden en woorden die loodrecht staan tegenover de positieve verandering die op dit moment de wereld in haar greep heeft. Nu er eindelijk echte verandering op gang begint te komen op zo’n groot thema, moet je jezelf toch afvragen of dit nu de groep is waar je bij wil horen.”

Japin

Ook schrijver Arthur Japin zou het goed vinden als adverteerders VI gaan boycotten. Hij retweet: “Beste Albert Heijn, het is niet de eerste keer dat de mannen in Veronica Inside minderheden belachelijk maken. Eerder waren bijvoorbeeld homo’s het doelwit.

Door rond dit programma te adverteren sponsoren jullie DOELBEWUST de verspreiding van deze narigheid. Ik vraag me af: waarom?

Mochten de Arie Boomsma’s, Arthur Japins en Halina Reijns van deze wereld er inderdaad in slagen om adverteerders zo ver te krijgen om VI te boycotten, dan zal dat veel kwaad bloed zetten bij de enorme doelgroep van het programma. In het hoogseizoen trekt VI zo’n 800.000 kijkers.

De sponsors van VI zijn Toto Sportweddenschappen en Bavaria.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Ku Klux Klan heeft de witte gewaden en kappen van de eerste helft van de twintigste eeuw ingeruild voor een nieuw uniform

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments