Drie Populisten En Drie Vrouwen

Drie Populisten En Drie Vrouwen

19 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Kijkend naar de totale Covid-19 / coronavirus global dood statistiek s op zaterdag, 13 June 2020 drie dingen worden merkbaar. Het eerste opmerkelijke probleem is dat de VS van Donald Trump het totale aantal dodelijke slachtoffers tijdens de Eerste Wereldoorlog net heeft overschreden. In die oorlog verloren de VS 116.516. Zaterdagochtend waren de Verenigde Staten 116.795 aan het coronavirus kwijtgeraakt, met een gemiddeld dagelijks sterftecijfer van tussen de 800 en 1.000 sinds de afgelopen weken. Het gebeurde op het horloge van Donald Trump en geen enkele schuldverschuiving kan het feit veranderen dat de VS het behoorlijk slecht deed in vergelijking met alle andere landen op aarde.

Bovenstaande foto: Jacinda Arden

Ten tweede, in termen van totale sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, worden de top drie posities ingenomen door ” America First “ USA (1), het VK (2) en Brazilië (3). Deze drie landen worden bestuurd door drie populisten, Donald Trump (VS), Boris Johnson (VK) en Jair Bolsonaro (Brazilië). Deze drie populisten hebben toezicht gehouden op een ongekend aantal doden door het Coronavirus, hoewel Jair Bolsonaro zonder succes heeft geprobeerd de ware omvang van de dodelijke slachtoffers in Brazilië te verbergen.

Het derde opmerkelijke probleem is dat landen met een vrouwelijke leider het duidelijk beter doen. In tegenstelling tot de VS (gerangschikt één), het VK (twee gerangschikt) en Brazi (drie gerangschikt), zijn deze drie landen nee. 10: Duitsland (8.800 doden), nee. 119: Nieuw-Zeeland (22), en tot slot nee. 150: Taiwan (7).

Toprunner USA registreerde 40 miljoen werklozen en meer dan 116.000 sterfgevallen door het coronavirus. Tegelijkertijd ondervonden grote Amerikaanse steden rellen, protest en plunderingen na de buitengerechtelijke moord op George Floyd . Ondanks de gruwelijke geschiedenis van racisme en lynchen in de VS – zelfs weergegeven op ansichtkaarten – stond de VS, althans de afgelopen jaren, niet bekend om buitengerechtelijke executies . Dit laatste, dat gebeurde op de 25 ste mei in Minneapolis, vond plaats onder voorzitterschap Trump’s – een man die niet bekend staat om sympathie voor niet-blanken en die ooit genoemd Neo-Nazi killers “zeer fijne mensen” en de super-anti-semiet Henry Ford van ‘goed bloed’            . ‘ Velen weten dat ‘ goed bloed ‘ betekent dat je van Arische afkomst bent , dat wil zeggen een lid van het blanke ras. Tegenwoordig, niet alleen Amerikanen vragen, wordt de VS snel een mislukte staat onder de opperbevelhebber Donald Trump?

Ondertussen blijft het dagelijkse aantal COVID-19-sterfgevallen stijgen, ondanks de onzekerheid over het tellen van de slachtoffers van het coronavirus. Een recente coronavirusupdate toonde aan dat vier landen bovenaan de lijst staan ​​als het gaat om het totale aantal sterfgevallen veroorzaakt door het coronavirus. Bovenaan de lijst staat, zoals Trump zei, ” America First “.

In de VS was het Donald Trump die tijdens de eerste cruciale weken van de coronaviruscrisis vermist raakte. Volgens een recente studie van de Columbia University kost slechts een week vertraging bij vroegtijdig optreden van het coronavirus waarschijnlijk het leven van 36.000 mensen . Trump verloor de eerste zes weken .

Een vergelijkbare terughoudendheid om het coronavirus te bestrijden werd gevonden in het VK, waar een even populistische premier onbeschermd door de ziekenhuizen liep terwijl hij handen schudde en mensen vertelde dat deze kleine griep voorbij zou gaan. Boris de Pfeffel Johnson deed dit totdat hij zelf op de intensive care werd opgenomen vanwege zijn infectie met coronavirus. Eenmaal uit de intensive care, erkende Johnson dat de NHS zijn leven redde. Dit is dezelfde gezondheidsdienst die hij en zijn neoliberale handlangers al decennia lang proberen te vernietigen.

De derde populistische leider is de Bolsonaro in Brazilië. Volgens de Britse Financial Times , is Bolsonaro’s populisme leidt Brazilië naar ramp. Net als zijn populistische buitenstaanders Trump en Johnson geloofde Bolsonaro ook dat het coronavirus slechts een beetje griep was . Vergelijkbaar met de dronebeelden in de VS van Trump met massagraven op het Hart Island in New York, werden massagraven ook gegraven in Bolsonaro’s Brazilië.   

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Panic Pandemic - Waarom zijn mensen die beter zouden moeten weten de Covid19-hype angst verkopen

Van de 427.500  sterfgevallen door coronavirus wereldwijd , hebben Trump, Johnson en Bolsonaro 116.800 (VS) geklokt, gevolgd door 42.000 (Brazilië) en 41.500 (VK). Samen hebben deze drie rechtse populisten toezicht gehouden op de dood van 200.300 mensen – bijna de helft van alle wereldwijde sterfgevallen aan het Coronavirus (47%).

Drie Vrouwen En Het Coronavirus

Helemaal tegenovergesteld aan de drie rechtse populistische leiders staan ​​drie vrouwen die het als eerste ministers duidelijk beter deden. Ten eerste is er vandaag de machtigste vrouwelijke premier, de Duitse Angela Merkel . Op 2 juni bedroeg het aantal doden door coronavirus in Duitsland 8.800. Met een veel kleinere bevolking – 4,9 miljoen vergeleken met de 83 miljoen van Duitsland – is ‘s werelds meest bewonderde premier de Nieuw-Zeelandse Jacinda Ardern . Ardern heeft toezicht gehouden op slechts 22 doden. Nog beter deed de premier van Taiwan, Tsai Ing-wen      met slechts zeven doden op een bevolking van 24 miljoen. Met andere woorden, drie vrouwelijke premiers samen meldden 8.829 sterfgevallen door het coronavirus – slechts 2% van de door de drie rechtse populisten geklokte.

Om dit verder in perspectief te plaatsen, is het aantal sterfgevallen anders in landen met een hoge bevolking dan in landen met een lagere. De VS, met een totale bevolking van 330 miljoen, is anders dan bijvoorbeeld de 4,9 miljoen van Nieuw-Zeeland. Om dit te compenseren, werken gezondheidsstatistici met “death / 1M pop” – sterfgevallen per miljoen van een bepaalde populatie. Het relateert het werkelijke aantal slachtoffers van het coronavirus aan het aantal mensen in een land. Met andere woorden, het meet hoeveel mensen in een land hun leven hebben verloren in verhouding tot de totale bevolking. Dit zijn de cijfers voor onze drie rechtse populisten en de drie landen die worden geleid door drie vrouwen.

Het VK van Boris Johnson verloor 611 mensen per miljoen van zijn bevolking, Donald Trump’s VS 353 en Brazilië 197. Ter vergelijking: de drie vrouwen verloren 106 (Duitsland), 4 (Nieuw-Zeeland) en 0,3 (Taiwan). Met andere woorden, onze drie rechtse populisten verloren gemiddeld 350 mensen (346,34) per miljoen van hun bevolking. Ter vergelijking: de drie vrouwen verloren gemiddeld slechts 35 mensen op een miljoen.

Maar Wat Vertellen Al Deze Cijfers Ons?

Ze vertellen ons dat je beter af bent in een land dat wordt geleid door een vrouwelijke leider dan door een mannelijke rechtse populist. Het vertelt je dat je tien keer meer kans hebt om het coronavirus in Duitsland, Nieuw-Zeeland en Taiwan te overleven in vergelijking met de VS , het VK en Brazilië . Andersom; je hebt tien keer meer kans om te overlijden aan het coronavirus in een land dat wordt gerund door een rechtse populist. Aan de andere kant kan het plaatsen van vrouwelijke premiers tegen rechtse populisten veel ophelderen, maar het is zeker niet de enige factor die een hoog of laag overlevingspercentage creëert.

Noem het vrouwelijke intuïtie of helder denken, wat de premiers van Duitsland, Nieuw-Zeeland en Taiwan gemeen hebben en in hun voordeel werken, zijn vier dingen. Allereerst zijn het geen domme blanke mannen ; ten tweede zijn het geen rechtse populisten; ten derde kleineerden ze het coronavirus niet; en ten vierde maakten de drie vrouwen zich niet druk toen het coronavirus verscheen. Ze verspilden geen kostbare tijd om in te grijpen . De wetenschap ondersteunt dit bij het benadrukken, wat voor ons duidelijk is , is dat vroege en sterke interventies levens redden .       

In plaats daarvan hebben deze drie vrouwen hun land voorbereid door mensen te lokaliseren en te isoleren met het coronavirus, een testregime op te zetten en ondanks neoliberalisme een nog steeds functionerend gezondheidszorgsysteem te runnen. Ze volgden ook niet de neoliberale catechismus van Profit boven People , zoals Chomsky ooit met zijn gebruikelijke nauwkeurigheid zei. Aan de andere kant van de winst van het kapitalisme ten opzichte van mensen , is er een land dat precies het tegenovergestelde blijft doen. Als mensen de voorkeur geeft En vergeleken met Brazilië doet Cuba het vrij goed, zoals de Guardian onlangs meldde,    

Cubanen hebben 24 keer minder kans om het virus te krijgen dan Dominicanen, 27 keer minder kans om het te krijgen dan Mexicanen, en meer dan 70 keer minder kans om besmet te raken dan Brazilianen.

Tenzij u bereid bent naar Cuba te verhuizen om een ​​infectie met het coronavirus te voorkomen, is de les duidelijk. Als je een rechtse populist steunt, heb je tien keer meer kans om te overlijden. Met andere woorden, stem op een vrouwelijke premier en je zult leven.Lees ook:  Thunberg is niet de enige jonge stem waarnaar we moeten luisteren

Comments

comments