Trump’s mislukte presidentschap

Trump’s mislukte presidentschap

19 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

De critici van president Trump zeggen dat zijn wispelturige leiderschap zijn herverkiezingsvooruitzichten aanzienlijk heeft geschaad. De recentste tegenslag van Trump kwam op donderdag toen het Hooggerechtshof van de V.S. zijn bod blokkeerde om zogenaamde ,,Dromers” te deporteren — rond 650.000 immigranten die de Verenigde Staten illegaal als kinderen binnenkwamen.

De woedende president begon het jaar door de twee-staten-oplossing in het Midden-Oosten terzijde te schuiven. Op 28 januari, tijdens een bezoek aan het Witte Huis door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, kondigde Trump de details van zijn Israëlisch-Palestijnse vredesplan aan.

Het plan wordt “Peace to Prosperity” genoemd en sluit de Palestijnen uit van de besprekingen. Het geeft het groene licht voor Netanyahu’s annexatieplan voor de Westelijke Jordaanoever.

In maart kreeg de president veel kritiek omdat hij het coronavirus beschreef als een “Chinees virus”. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton beschreef de zin als ‘racistische retoriek’.

Op 28 mei luidde Trump de noodklok door te reageren op protesten over politiegeweld en rassenongelijkheid met het dreigement dat ‘als het plunderen begint, het schieten begint’.

Een dag later zei Trump dat hij de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zou stopzetten en zich uit het agentschap zou terugtrekken, en beweerde dat China “totale controle” heeft over de WHO.

Lees ook:  Waarom de demonstranten van Hong Kong de welvaart van hun land vernietigen

De plotselinge beslissing van de president om de Russische president Vladimir Poetin uit te nodigen voor zijn groep van zeven, lokte tegenstand uit zowel Groot-Brittannië als Canada uit. De Duitse bondskanselier Angela Merkel weigerde aanwezig te zijn, onder verwijzing naar de pandemie. Rusland werd in 2014 uit de groep gezet als reactie op de annexatie van de Krim.

Op 5 juni gaf Trump abrupt een richtlijn uit om 9.500 troepen uit Duitsland terug te trekken, waarbij hij zowel bondskanselier Merkel als zijn ambtenaren afsneed.

De job approval ratings van de president zijn gedaald tot 39 procent volgens de laatste Gallup-opiniepeiling. Historisch hebben alle kandidaten met approval ratings beduidend lager dan 50 procent herverkiezing verloren.

trump

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Chinese veerkracht en stille, eenvoudige en stabiele weerstand - een model voor de mensheid

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Twintig jaar later - hoe deed Poetin het?

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments