Een harde les voor Trump in Tulsa: hij kan het virus niet verslaan, en zelfs zijn volgers weten het

Een harde les voor Trump in Tulsa: hij kan het virus niet verslaan, en zelfs zijn volgers weten het

22 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De recensies zijn binnen en de verbijsterde terugkeer van president Trump op het podium afgelopen weekend in Tulsa was een blindganger. Na drie maanden onderbreking, met niets anders dan de steeds rampzaliger wordende persconferenties over het coronavirus om hem in vorm te houden, leverde de president een zeer wankele voorstelling op. Zelfs zijn grootste hits, zoals ‘Sluit haar op’ en ‘Bouw die muur’, konden de magie niet brengen.

De campagne en het Witte Huis hadden deze terugkeer meedogenloos gehyped door de media te vertellen dat ze een miljoen RSVP’s hadden voor het evenement en zelfs een overlooplocatie buiten gepland waar de president een verrassingsbezoek zou brengen voordat hij het hoofdpodium betrad. Maar de enorme menigte bleef uit en het buitenevenement werd haastig geschrapt omdat het duidelijk werd dat ze niet eens in de buurt zouden komen van het vullen van de overdekte arena. Lokale brandweercommissarissen schatten de menigte op iets meer dan 6000, minder dan een derde van de capaciteit van de arena en 40.000 minder dan de menigte die ze buiten verwachtten.

Het blijkt dat de hype mogelijk het gevolg was van de geloofwaardige Trump-campagne die viel voor een TikTok-grap waarin tonnen tieners RSVPd voor de rally, waardoor de verwachte aantallen kunstmatig werden opgedreven. Campagnevoorzitter Brad Parscale ontkende dat dit er natuurlijk voor viel en aangezien online RSVP’s geen echte tickets zijn (de rally’s zijn altijd wie het eerst komt, wie het eerst maalt), is het waar dat niet helemaal kan verklaren waarom zo weinig gelovigen kwamen opdagen voor hun helden grote comeback.

No Title

No Description

Trump was naar  verluidt niet in  orde door de lage opkomst en leek het moeilijk te vinden om zijn ritme te vinden. Volgens de New York Times was hij extreem boos, eerst omdat procureur-generaal Bill Barr het mislukte bloedbad op vrijdagavond van de U, S afsloeg. de advocaat van het zuidelijke district van New York beroofde zijn grote zuurstofbijeenkomst, en toen er nieuws uitlekte dat zes leden van zijn campagnevooruitgangsteam positief hadden getest op COVID-19. Het zien van die grotendeels lege arena was de laatste klap.

Tijdens de rally zelf zei hij , zoals gewoonlijk, veel grove en domme dingen . Hij noemde demonstranten dieren, zei dat Joe Biden het land aan anarchisten zou overgeven en besteedde buitengewoon veel tijd aan het uitleggen hoe hij een helling afliep en water dronk tijdens de diploma-uitreiking op West Point. Hij verdedigde ook de Geconfedereerde monumenten, stelde voor dat mensen een jaar in de gevangenis worden gezet voor het verbranden van de Amerikaanse vlag (die al tot een grondwettelijk beschermde toespraak is verklaard), en beweerde dat als Biden wordt gekozen, geld waardeloos zal zijn.

No Title

No Description

En de grote populist, man van het volk, bracht zijn volgelingen opnieuw in extase door uit te roepen:

Iemand zei onlangs: “Meneer, de elite werkt echt hard om u te vernietigen”, en ik zei: “Waarom noemt u ze de elite? Ik zie er beter uit dan zij. Veel knapper. Ik heb beter haar dan zij. Ik heb mooiere eigendommen gekregen, ik heb mooiere huizen, ik heb mooiere appartementen, ik heb alles mooier. “

Ik zal nooit begrijpen waarom zijn menigte van zo’n kinderlijke zelfverheerlijking houdt, maar dat doen ze wel. Ze juichten er wild om.

Het meest verfoeilijkste was natuurlijk dit:

En met testen, weet je, testen is een tweesnijdend zwaard. We hebben nu 25 miljoen mensen getest. Het zijn waarschijnlijk 20 miljoen mensen meer dan wie dan ook. … Hier is het slechte deel. Als je in die mate test, zul je meer mensen vinden, je zult meer gevallen vinden. Dus zei ik tegen mijn mensen, vertraag het testen alstublieft.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet Witte Huis zei later dat hij een grapje maakte, ha ha. Het was allesbehalve grappig. Bovendien heeft Trump vanaf het begin van deze pandemie keer op keer duidelijk gemaakt dat hij niet van alle testen hield . Van die  beruchte foto-op  bij het CDC, waar hij zei dat hij mensen die positief hadden getest op een gestrand cruiseschip niet wilde laten omdat het zijn “cijfers” zou verhogen tot opmerkingen  vorige week,  toen hij zei dat testen “overschat” waren. “en vervolgens legde Total uit dat als je niet test je geen gevallen hebt:

No Title

No Description

Het is een feit dat hij nooit mensen wilde testen op het virus omdat hij dacht dat hij er slecht uitzag. Tijdens dat CDC-evenement zei hij ook: “We gaan uit en zoeken naar plekken. Niemand anders doet dat … Ik weet niet eens of ik het daarmee eens ben. Je zult die gebieden ontdekken door gewoon achterover te leunen en wachten. “

Hij betoogde dat plattelandsgebieden niet getest hoefden te worden tijdens een briefing in april en zei: “Je hoeft daar niet te testen, weet je, waar je een staat hebt met een klein aantal gevallen, sommige staten met bijna geen.” In mei maakte hij dat expliciet door tijdens een persbericht te zeggen : “Als we heel weinig testen zouden doen, zouden we niet de meeste gevallen hebben. Dus door al deze tests te doen, laten we onszelf er slecht uit zien.”

Hij heeft herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat hij niet begrijpt hoe het zou moeten werken. Toen Stephanie Miller, een assistent van vicepresident Pence (en de vrouw van adviseur van het Witte Huis Stephen Miller) positief testte, verwierp Trump opnieuw  tests als onnodig  met deze weergave van uitstekende logica: 

Dit is waarom het hele concept van tests niet per se geweldig is. De tests zijn perfect, maar er kan iets gebeuren tussen een test – waar het goed is, en dan gebeurt er iets – en ineens – werd ze zeer recent getest en negatief getest. En dan denk ik dat ze om de een of andere reden positief testte.

Als hij dit alles in het openbaar voor de camera’s zei, lijdt het geen twijfel dat hij achter de schermen duidelijk maakte dat hij het testen wilde onderdrukken en die cijfers laag wilde houden. Er is  voldoende bewijs  dat hij volgelingen had die waren toegewijd aan het vervullen van die verlangens.

No Title

No Description

Het is duidelijk geworden dat de mislukte reactie van deze regering op de pandemie vele, vele levens heeft gekost. Een  recent onderzoek  heeft aangetoond dat als de VS met dezelfde ijver hadden gereageerd als Duitsland, Australië, Zuid-Korea of ​​Singapore, we  70% tot 90% van de verloren levens hadden kunnen redden .

Dat aantal bereikte afgelopen weekend 122.000 mensen. Zo veel mensen zijn in slechts vier maanden gestorven. Om de een of andere reden lijkt onze president helemaal niet bezorgd over dat enorme verlies aan levens. Hij heeft het er zelfs nooit over gehad tijdens de rally.

Dat evenement werd schaars bezocht omdat dit land nog steeds in het midden van deze crisis zit en het niet veel beter wordt. Het lijkt erop dat sommige van zijn kiezers dit ook weten en besloten om thuis te blijven, ongeacht zijn vermaningen om voor hem terug te gaan. Hij had gehoopt om de pandemie als in het verleden te laten draaien en een economische hausse te bevorderen met zijn grote comeback-tour. Al die lege stoelen in die arena lieten hem zien dat het niet werkt. Zelfs zijn toegewijde volgers kopen het niet.

 Comments

comments

Lees ook:  Aarzeling bij COVID-vaccinatie wijdverbreid, zelfs onder medische professionals