Politie gebruikt grootschalig geweld tegen Nederlandse burgers in protest

Politie gebruikt grootschalig geweld tegen Nederlandse burgers in protest

22 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Afgelopen zondag is een vreedzaam protest in Den Haag door de Nederlandse politie neergeslagen. De demonstranten lieten hun stem horen op het Malieveld omdat ze het niet eens zijn met de coronaregels. Tegelijkertijd was er ook een groep ‘hooligans’ aanwezig in Den Haag. De politie stuurde deze groep ook naar het Malieveld. Het beeld dat hierdoor ontstond, was dat de protesten niet vreedzaam waren. Aanwezigen stellen daarentegen wat anders. De dag ervoor vond er een BLM-demonstratie plaats op het Malieveld. Hier ging de politie op één knie zitten.

(Lees verder onder de tweet)

No Title

No Description

Waarnemend burgemeester van Den Haag, Johan Remkes (VVD), had de demonstratie van tevoren al verboden. Oorspronkelijk kreeg de gemeente een aanmelding voor 100 man. Naar verwachting zouden dit er alleen 10.000 worden. Daarom besloot de gemeente dat het protest te gevaarlijk zou zijn voor de volksgezondheid. De minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, steunde deze beslissing. Desondanks hield de beslissing de demonstranten niet tegen om alsnog te komen – zij het in lagere aantallen.

(Lees verder onder de tweet)

No Title

No Description

Politie aanwezig

Opvallend genoeg was de politie de eerste aanwezige op het Malieveld. In tegenstelling tot het BLM-protest van een dag eerder waar amper politie was, stond het nu zwart van de agenten. Zoals op beelden te zien is, verliep het protest vreedzaam. Dat de politie plotseling twitterde dat “de sfeer omslaat”, stuitte dan ook op veel onbegrip onder de aanwezigen. Hierna begon de politie zwaardere middelen te gebruiken zoals paarden, waterkanonnen en knuppels. Veel demonstranten verlieten daarom het veld. De laatste 400 achterblijvers werden door agenten ingesloten en gearresteerd.

Lees ook:  SCHANDE: Met zak geld vertrokken fiscus-personeel is al terug kosten vertrekregeling €648 miljoen

(Lees verder onder de tweet)

No Title

No Description

Veel media spreken over het optreden van hooligans tijdens de protesten. Op beelden is onder andere te zien hoe een groep mannen de politie uitdaagt en aanvalt. De politie wist van tevoren al dat er een groep hooligans naar Den Haag zou komen en verklaart daaruit de politieaanwezigheid. Deze hooligans hadden alleen weinig te maken met de anti-lockdown-protesten die plaatsvonden op het Malieveld. Volgens de politie sloeg de sfeer op het veld om door de voetbalsupporters. Maar de politie stuurde ze daar uiteindelijk zelf naartoe.

(Lees verder onder de tweet)

No Title

No Description

Excessief politiegeweld?

Veel critici menen dat het politie-optreden alle perken te buiten ging. De politie was namelijk aanwezig om hooligans te verwijderen, maar vreedzame demonstranten vingen juist de klappen. Ook kregen veel voorbijgangers te maken met politiegeweld. Zo kreeg een vrouw die haar hond uitliet, plotseling een waterkanon op haar gezicht. Het meest uit het oog springend waren alleen de grootschalige arrestaties. Voordat de hooligans aanwezig waren vonden er arrestaties plaats. Later kregen demonstranten niet eens meer de kans om het demonstratiegebied te verlaten. Veel critici trekken daarom de conclusie dat het politiegeweld buitenproportioneel was in de eerste plaats. En in de tweede plaats totaal niet in verhouding staat met het politie-optreden tijdens verleden Black Lives Matter-protesten.

No Title

No Description

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Invasie Den Haag stapje dichterbij

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  SCHOKKEND: CHRISTELIJKE BASISSCHOOL STUURT KINDEREN OP EXCURSIE NAAR SALAFISTISCHE AS-SOENNAH MOSKEE
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments