Trump waarschuwt voor ‘VERVALSTE’-verkiezingen, beweert dat miljoenen mail-in-stembiljetten worden vervalst door buitenlandse mogendheden

Trump waarschuwt voor ‘VERVALSTE’-verkiezingen, beweert dat miljoenen mail-in-stembiljetten worden vervalst door buitenlandse mogendheden

22 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De aanstaande presidentsverkiezingen zullen het schandaal van de eeuw zijn, voorspelt Donald Trump, en stelt dat het gebruik van stembriefjes de deur opent voor wijdverbreide stemfraude en buitenlandse bemoeienis.

In een van zijn kenmerkende tweets met alle hoofdletters sprak de Amerikaanse leider zijn bezorgdheid uit over de wedstrijd van november tegen democraat Joe Biden.

“RIGGED 2020-VERKIEZING: MILJOENEN MAIL-IN-BALLOTS WORDEN GEDRUKT DOOR BUITENLANDSE LANDEN EN ANDEREN. HET WORDT HET SCHANDAAL VAN ONZE TIJDEN!” krijste de tweet van Trump.

No Title

No Description

Zijn alarmerende opmerkingen komen te midden van een achtbaancampagne-seizoen dat is doorspekt met opruiende beschuldigingen van beide partijen.

Eerder deze maand uitte Joe Biden “grote bezorgdheid” dat de president zou proberen de verkiezingen van 2020 te stelen en misschien zelfs zou weigeren het Witte Huis te verlaten als hij zou verliezen.

Trump hekelt al weken tegen de vermeende gevaren van post-in stembiljetten. In mei beweerde hij dat stemmen op afstand zou leiden tot “bedrog, vervalsing en diefstal van stembiljetten”. Zijn bericht werd later “feitelijk gecontroleerd” door Twitter, wat de president ertoe aanzette de technologiegigant ervan te beschuldigen dat hij zelf wat verkiezingsmishandeling deed.

Democraten hebben aangedrongen op mail-in-stembiljetten en beschrijven deze als een veilig alternatief te midden van de pandemie van het coronavirus. In een recent interview betoogde procureur-generaal William Barr dat dergelijke bepalingen “de sluizen openen voor fraude” en zelfs de Amerikanen het recht op een geheime stemming zouden kunnen ontzeggen, aangezien ze hun naam op de envelop zouden moeten zetten wanneer ze hun stembiljetten opsturen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments