Twitter in rep en roer nadat een STROP naar verluidt werd gevonden in de garage van de zwarte NASCAR-chauffeur Bubba Wallace

Twitter in rep en roer nadat een STROP naar verluidt werd gevonden in de garage van de zwarte NASCAR-chauffeur Bubba Wallace

22 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De vermeende ontdekking van een strop die in de garage hangt van NASCAR’s enige zwarte coureur heeft de aantijgingen van wijdverbreid racisme in de VS aangewakkerd, maar velen hebben gewaarschuwd geen conclusies te trekken voordat de feiten bekend zijn.

NASCAR zei in een verklaring dat het “bewust werd gemaakt” van een strop die was gevonden in de garagebox van Bubba Wallace, de enige zwarte coureur in de Cup Series van de organisatie, tijdens een race in Alabama op zondag. NASCAR kondigde een onmiddellijk onderzoek naar het incident aan en benadrukte dat er in de sport geen plaats is voor racisme .

Wallace was even verontwaardigd en schreef op sociale media dat hij ‘ongelooflijk bedroefd’ was door de ‘verachtelijke daad van racisme en haat’. De 26-jarige klaagde dat het incident aantoonde dat het land nog steeds worstelde om racisme te overwinnen, maar zwoer dat hij ‘nooit zou terugvallen’ en zich zou blijven verzetten tegen onverdraagzaamheid. Wallace had met succes campagne gevoerd om de Zuidelijke vlag te verbieden voor NASCAR-evenementen, waardoor sommigen speculeerden dat de strop een vergeldingsactie kan zijn die erop gericht is de bestuurder te intimideren.

No Title

No Description

De coureur werd al snel overspoeld met steun van sociale media. Dave Zirin, sportredacteur van de Nation, prees Wallace voor ‘opstaan ​​en zich uitspreken in de gewelddadige, verbonden grenzen van NASCAR’.

Basketbalster LeBron James betuigde zijn solidariteit met de coureur en noemde hem een ​​agent van verandering ‘in Amerika en sport’.

No Title

No Description

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAnderen vergeleken hem met honkballegende Jackie Robinson, die werd gediscrimineerd als de eerste zwarte speler van de Major League Baseball.

Het gebrek aan informatie over de zaak lijkt echter in strijd met de sensationele rapporten en ademloze reacties. Wallace zou de strop zelfs niet eens hebben gezien. In plaats daarvan zou een van zijn teamleden het object hebben opgemerkt en onder de aandacht van NASCAR hebben gebracht. Het incident kan een vals alarm zijn dat wordt veroorzaakt door toenemende hysterie over raciale problemen, voorspelde conservatieve commentator Mark Dice.

No Title

No Description

Mike Cernovich merkte op dat de faciliteiten van NASCAR overal bewakingscamera’s hebben en dat de boosdoener met een strop snel zou worden geïdentificeerd – ervan uitgaande dat er helemaal een strop was. ‘Deze haatmisdaad zal net zo snel worden opgelost als de zaak-Smolett!’ grapte hij, verwijzend naar de beruchte nep-haatmisdaad waarbij acteur Jussie Smollett betrokken was.

Niet alle vermeende stropwaarnemingen blijken schrijnende haatmisdrijven te zijn. Vorige week werd onthuld dat touwen die aan bomen in Oakland, Californië hingen – oorspronkelijk gerapporteerd als strop – in feite onderdeel waren van een geïmproviseerde schommel. De zwarte man die de touwen daar neerlegde, vertelde de media dat “het jammer is dat een oprecht gebaar om gewoon een goede tijd te willen hebben, verkeerd werd geïnterpreteerd.” De burgemeester van de stad beweerde echter dat een onderzoek nog steeds gerechtvaardigd was omdat ‘intenties er niet toe doen’ , te midden van toenemende raciale spanningen .Comments

comments

Lees ook:  Britse prins Andrew ontkent aanranding in "tenenkrommend" interview: "Ik deed het juiste om de verkeerde reden"