3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

In ‘Blue Leaks’ zit een schat aan gehackte politiedocumenten die door Anonymous zijn vrijgegeven

anonymous

 9 total views,  3 views today

Meer dan een miljoen documenten zijn zojuist uit de fusiecentra van de wetshandhaving gelekt

Gecoördineerd om samen te vallen met  Juneteenth , publiceerde de hacktivistengroep Distributed Denial of Secrets een enorm lek van interne politiegegevens, een schat aan e-mails, audio, video en inlichtingendocumenten . In totaal betreft het lek meer dan een miljoen documenten.

Volgens Wired , die de oprichtster van de organisatie, Emma Best, interviewde, zijn de gehackte bestanden het werk van hackercollectief Anonymous, of een bron die deel uitmaakt van Anonymous . De bestanden vormen 269 GB aan gegevens, zijn afkomstig van meer dan 200 wetshandhavingsinstanties en zijn gearchiveerd onder de naam Blue Leaks.

In een Twitter- aankondiging zei Distributed Denial of Secrets dat Blue Leaks “tien jaar gegevens van meer dan 200 politie-afdelingen, fusiecentra en andere wetshandhavingsopleidingen en ondersteuningsbronnen” indexeert en dat het “unieke inzichten biedt in wetshandhaving en een brede reeks overheidsactiviteiten, waaronder duizenden documenten die # COVID19 vermelden . ”

JavaScript is not available.

No Description

Beveiligingsjournalist Brian Krebs meldde dat een lek dat werd bevestigd door de National Fusion Center Association (NFCA), die de fusiecentra van het land vertegenwoordigt, is bevestigd.

“Bovendien bevat de gegevensdump e-mails en bijbehorende bijlagen”, stelt het NFCA-document, aldus KrebsOnSecurity . “Uit onze eerste analyse bleek dat sommige van deze bestanden zeer gevoelige informatie bevatten, zoals ACH-routeringsnummers, internationale bankrekeningnummers (IBAN’s) en andere financiële gegevens, evenals persoonlijk identificeerbare informatie (PII) en afbeeldingen van verdachten die worden vermeld in verzoeken om informatie (RFI’s) en andere rapporten van wetshandhavers en overheidsinstanties. ”

Volgens het rapport van Krebs zijn de gegevens afkomstig van Nesential, een webontwikkelaar die samenwerkt met fusiecentra en wetshandhavingsinstanties. Fusion-centra zijn door de staat beheerde centra voor het verzamelen en analyseren van informatie die vaak coördineren tussen verschillende regionale, lokale en federale wetshandhavingsafdelingen. De getroffen groepen en fusiecentra zijn met name: het Missouri Information Analysis Center, het Northern California Regional Intelligence Center, het Joint Regional Intelligence Center, het Delaware Information and Analysis Center, het Austin Regional Intelligence Center en Infragard.

Gezien de enorme hoeveelheid documenten, moet de volledige omvang van wat ze onthullen nog worden bepaald, aangezien onderzoekers en journalisten erin graven. DDoSecrets zegt echter dat de gelekte documenten het publiek meer inzicht geven in de strategieën en mentaliteit van wetshandhaving in de Verenigde Staten.

“De onderliggende houding van wetshandhaving is een van de dingen die BlueLeaks volgens mij heel goed documenteert,” legde Best uit aan Wired. ‘Ik heb een paar opmerkingen gezien over het feit dat het onwaarschijnlijk is dat dit grove wangedrag van de politie aan het licht brengt, maar ik denk dat die het punt enigszins missen, of in ieder geval het wangedrag van de politie uitsluitend vergelijken met illegaal gedrag. Een deel van waar veel van de huidige protesten over gaan, is wat de politie wettelijk doet en heeft gedaan. ”

Best toegevoegd: “Het is de grootste gepubliceerde hack van Amerikaanse wetshandhavingsinstanties; het geeft een kijkje van binnenuit bij de staat, lokale en federale instanties die belast zijn met de bescherming van het publiek, waaronder [de] reactie van de regering op COVID en de BLM-protesten.”

Best vertelde Wired dat de groep zijn best heeft gedaan om de gegevens te doorzoeken op bijzonder gevoelige informatie.

“Vanwege de grootte van de dataset hebben we waarschijnlijk dingen gemist”, vertelde Best aan Wired. ‘Ik wou dat we meer hadden kunnen doen, maar ik ben blij met wat we hebben gedaan en dat we blijven leren.’

De lekken zijn onder meer een algemeen gedeelde “inlichtingenbrief” van het New Jersey Office of Homeland Security and Preparedness, die eerder op 4 juni 2020 op Twitter werd  gedeeld . In die nota krijgen wetshandhavers de instructie om “opmerkingen” te maken over “ANTIFA-gelieerde extremisten”, volgend op het twijfelachtige verhaal dat antifascistische activisten  volledig provocateurs zijn. Een andere vreemde instructie zegt wetshandhavers dat ze “toegang tot” mobiele telefoons moeten krijgen “met toestemming van het huiszoekingsbevel.”

JavaScript is not available.

No Description

Een tweede document dat op Twitter wordt gedeeld, toont aan dat een vermeend FBI-document stelt dat een blanke supremacistische motorbende bende misbruik maakte van ‘voortdurende burgerlijke onrust’ door te proberen Antifa eruit te laten zien als een grotere bedreiging dan het is.

JavaScript is not available.

No Description

Volgens KrebsOnSecurity , de veiligheidsnieuwssite van Brian Krebs, kunnen de gelekte gegevens gevoelige operaties blootleggen.

“Met deze hoeveelheid materiaal zullen er ongetwijfeld compromissen worden gesloten tussen gevoelige operaties en misschien zelfs menselijke bronnen of geheime politie, dus ik vrees dat dit levens in gevaar zal brengen”, Stewart Baker , advocaat bij het Washington, DC-kantoor van Steptoe & Johnson LLP vertelde het aan KrebsOnSecurity . ‘Elke georganiseerde misdaadoperatie in het land zal waarschijnlijk naar hun eigen naam hebben gezocht voordat de politie weet wat er in de bestanden staat, zodat de schade snel kan worden aangericht. Het zou me ook verbazen als de bestanden veel schandaal of bewijs van wangedrag van de politie opleveren. Dat is niet het soort werk dat de fusiecentra doen. ‘

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments