Na brandhaard bij Duitse vleesverwerker hele regio in lockdown bewoners woest

Na brandhaard bij Duitse vleesverwerker hele regio in lockdown bewoners woest

23 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

“Grote woede”: zo reageren de mensen in Gütersloh op de afsluiting

e deelstaatregering “zal een afsluiting hebben voor het hele district Gütersloh”. In het district Gütersloh is het de “grootste infectie” in NRW en Duitsland .

  • “Het doel is om de situatie te kalmeren, de tests uit te breiden om te bepalen of het virus veel voorkomt bij Tönnies”, zegt Laschet. Niemand kon dat nog zeggen.
  • De lockdown is geldig tot 30 juni.
  • De maatregelen omvatten : “We zullen opnieuw een contactbeperking invoeren zoals in maart”, aldus Laschet. Vrijetijdsactiviteiten in gesloten ruimtes waar geen maskervereiste van toepassing is, zoals supermarkten, zouden worden gesloten. Deze omvatten sportscholen, bioscopen en bars.
  • Er moeten ook nieuwe maatregelen komen in het aangrenzende district Warendorf, maar deze mogen niet over de hele linie gelden. Als het aantal besmette mensen buiten het slachthuispersoneel echter laag zou blijven, zou het spoedig weer normaal kunnen worden. Ook een uitbreiding is denkbaar.

Nadat NRW-premier Armin Laschet (CDU) dinsdagochtend een regionale afsluiting voor het district Gütersloh had aangekondigd, zijn de lokale bevolking met afschuw vervuld en boos. “We hadden al zoveel problemen met de eerste afsluiting en nu zou het helemaal opnieuw moeten beginnen”, zegt Kai Drees uit Steinhagen in het district Gütersloh van het Duitse persagentschap.

Lees ook:  Geld kan stinken: donatieschandaal onthuld op Human Rights Watch

“Ik merk veel hulpeloosheid en ontevredenheid”

Pastor Stefan Salzmann uit Gütersloh sprak over veel wrok onder de bevolking: “Ik zie veel hulpeloosheid en ontevredenheid”. Er is ook “een grote woede die het systeem van Tönnies zo lang heeft kunnen voortzetten”, zei de protestantse predikant. Zijn gemeenschap is bezorgd omdat er in delen van de bevolking al een verhitte stemming is tegen de fabrieksarbeiders.

Kunnen mensen op vakantie gaan?

Advocaat Drees maakt zich ook zorgen over zijn zomervakantie: ‘We moesten onze vakantie in het voorjaar al omboeken omdat we wilden vliegen’, zei de 52-jarige. ‘Nu zou het met de auto naar Norderney moeten , maar we hebben gehoord van mensen die daar niet meer mochten komen omdat ze uit de wijk Gütersloh komen.’ Dat maakt zijn familie en hem onrustig .

Tijdens een persconferentie op dinsdag benadrukte NRW-premier Armin Laschet dat de afsluiting geen vertrekverbod inhoudt. ‘Natuurlijk, als u een vakantie plant, kunt u dat doen.’ Tegelijkertijd deed hij een beroep op de bewoners ‘om nu niet de cirkel uit te rijden naar andere kringen’. En voegde toe: “Dat wordt ook gecontroleerd.”

De reden voor de lockdown, die aanvankelijk geldig was tot 30 juni, is de corona-uitbraak bij de vleesverwerker Tönnies. In het slachthuis van de marktleider in Rheda-Wiedenbrück in Oost-Westfalen werden meer dan 1.550 medewerkers besmet met het coronavirus .

Vanaf woensdag zijn sporten in gesloten ruimtes en tal van culturele evenementen in de wijk verboden. Sportscholen zijn gesloten, evenals bioscopen en bars. Daarnaast gelden de contactbeperkingen zoals in maart weer. Scholen en kinderdagverblijven waren al gesloten. De nieuwe afsluiting duurt naar verwachting tot 30 juni.

Lees ook:  Van corruptie verdachte Spaanse ex-koning Juan Carlos vertrekt uit Spanje
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments