4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump en zijn WALK OF SHAME: Alle redenen waarom Tulsa Rally een complete ramp was

trump

 19 total views,  13 views today

Vooruitlopend op de indoorcampagne-bijeenkomst van president Trump in het BOK Center in Tulsa op zaterdagavond, was veel van de publieke aandacht gericht op (1) het risico om een ​​indoor-rally te houden met duizenden mensen die geen gezichtsmaskers hoefden te dragen of sociaal afstand moesten blijven te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie; (2) het besluit om de rally te houden in een staat die de president naar verwachting in november gemakkelijk zal winnen; en (3) de beslissing, te midden van populaire landelijke protesten over raciaal onrecht, om de betoging – oorspronkelijk op Juneteenth – te houden in een stad die het toneel was van een gruwelijk bloedbad van zwarte Amerikanen door een menigte van hun blanke buren in 1921.

Hoe dan ook, Trump en zijn campagne hebben niet alleen alle externe zorgen weggenomen, maar ook buitengewoon hoge verwachtingen gesteld van het aantal mensen dat zou deelnemen en hoe belangrijk het evenement zou zijn voor de campagne van Trump. Ze schepten op over hoeveel mensen zich hadden aangemeld voor kaartjes, schatten dat er 100.000 zouden komen opdagen, en in het geval van Trump zelfs een bedreiging vormden voor iedereen die van plan was naar de bijeenkomst te komen om te protesteren.

Maar de realiteit crashte zaterdag de bubbel van Trump World en het was wreed. Minder dan 6.200 mensen kwamen opdagen om Trump aan te moedigen, en de gevolgen hebben de Trump-campagne al op zijn kop gezet. Hieronder staat daar meer over en al het andere dat fout is gegaan.

PETER MAER on Twitter: “This was the image captured by an ⁦@AP⁩ photographer as a rather disheveled looking Donald John Trump returned from his “fun night” in #Tulsa . pic.twitter.com/KBnefynKyi / Twitter”

This was the image captured by an ⁦@AP⁩ photographer as a rather disheveled looking Donald John Trump returned from his “fun night” in #Tulsa . pic.twitter.com/KBnefynKyi

Minstens acht evenementmedewerkers, waaronder twee die aanwezig waren bij de rally, zijn positief getest op COVID-19

Uren voordat de rally van zaterdagavond zou beginnen (in een erkenning die de president naar verluidt woedend zou maken) kondigde de Trump-campagne aan dat zes leden van het adviesteam van het evenement positief waren getest voor het coronavirus – hoewel het erop stond dat de stafleden en iedereen waar ze in waren geweest nauw contact met zou niet bij de rally zijn. Ondanks die bekentenis was er voor de campagne nog steeds geen sprake van het dragen van gezichtsmaskers of het volgen van richtlijnen voor sociale afstand.

Maandag kondigde de campagne aan dat nog twee andere personeelsleden die bij de rally waren, na het evenement positief testten, hoewel werd benadrukt dat ze de hele tijd gezichtsmaskers droegen. Positievere tests zijn waarschijnlijk:

Monica Alba on Twitter: “MORE: These additional staffers were only tested *after* the Tulsa rally as a precaution for flying home. Confirmed cases from Trump advance staff on the ground is now at least 8 people. This number, which includes USSS personnel, is expected to rise, sources tell me & @carolelee / Twitter”

MORE: These additional staffers were only tested *after* the Tulsa rally as a precaution for flying home. Confirmed cases from Trump advance staff on the ground is now at least 8 people. This number, which includes USSS personnel, is expected to rise, sources tell me & @carolelee

De opkomst was laag – en ver beneden de te hoge verwachtingen

Daniel Dale on Twitter: “Here’s a panorama taken by CNN’s @DJJudd as Trump took the stage. pic.twitter.com/o3TU5JsMQV / Twitter”

Here’s a panorama taken by CNN’s @DJJudd as Trump took the stage. pic.twitter.com/o3TU5JsMQV

Het BOK Center, de overdekte arena in Tulsa waar de rally werd gehouden, heeft een capaciteit van 19.000 mensen – en Trump en zijn campagne voorspelden dat de vraag zaterdagavond die capaciteit ver zou overtreffen. De president zei dat er geen lege stoel in huis zou zijn en overtuigde de burgemeester van Tulsa om zijn avondklok gedeeltelijk rond de arena te tillen, zodat supporters ‘s nachts in de rij konden kamperen. De Trump-campagne – die opschepte dat het meer dan een miljoen ticketaanvragen had ontvangen in wat de huidige campagneleider Brad Parscale drukte, was de “grootste dataloop en rally-inschrijving aller tijden met 10x” – was zo zeker van een groot publiek dat het, zeker wat aanzienlijk was, kosten, een groot podium buiten de locatie, zodat Trump en vice-president Mike Pence de overvolle menigte konden toespreken.

Brad Parscale on Twitter: “The outdoor stage for @realDonaldTrump’s Rally in Tulsa being built.This will be the 1st time that POTUS speaks to BOTH crowds in person – inside & outside.If you come to the rally and don’t get into the BOK Center before it’s full, you can still see the President in person! pic.twitter.com/7hoLFgzvLA / Twitter”

The outdoor stage for @realDonaldTrump’s Rally in Tulsa being built.This will be the 1st time that POTUS speaks to BOTH crowds in person – inside & outside.If you come to the rally and don’t get into the BOK Center before it’s full, you can still see the President in person!

Die pre-rally-overflow-optredens moesten vervolgens abrupt worden geannuleerd omdat er geen overflow-menigte was om mee te praten.

Abby D. Phillip on Twitter: “This is what overflow looks like at the Trump rally in Tulsa right now. Pence is scheduled to speak out here in about 10 minutes. People still streaming in but not nearly the number the campaign said they were expecting. pic.twitter.com/hbypfviOxv / Twitter”

This is what overflow looks like at the Trump rally in Tulsa right now. Pence is scheduled to speak out here in about 10 minutes. People still streaming in but not nearly the number the campaign said they were expecting. pic.twitter.com/hbypfviOxv

Philip Rucker on Twitter: “Workers are starting to break down the overflow stage, which the Trump camp spent an untold sum to build and which went unused by the president. https://t.co/7TiwRgoX3a / Twitter”

Workers are starting to break down the overflow stage, which the Trump camp spent an untold sum to build and which went unused by the president. https://t.co/7TiwRgoX3a

Toen de indoor rally begon (nadat de campagne supporters had ge-sms’t dat “er nog ruimte is” als iemand op het laatste moment wilde komen opdagen), zag de arena er misschien halfvol uit. De Trump-campagne beweerde later dat 12.000 mensen aanwezig waren geweest, wat nog minder was dat Fox News in het begin liefdadig had gesuggereerd:

Aaron Rupar on Twitter: “JOHN ROBERTS: “The BOK Center is about two-thirds full.”JESSE WATTERS: “Looks packed and definitely sounds packed.” pic.twitter.com/HqMf7ZA6gT / Twitter”

JOHN ROBERTS: “The BOK Center is about two-thirds full.”JESSE WATTERS: “Looks packed and definitely sounds packed.” pic.twitter.com/HqMf7ZA6gT

Maar volgens de brandweer van Tulsa waren minder dan 6.200 mensen aanwezig bij de rally, wat neerkomt op minder dan een derde van de capaciteit van de arena.

Afgezien van de voordelen voor de volksgezondheid dat er een veel kleiner publiek is dan iedereen had verwacht, zou de lage opkomst van de rally een ramp zijn voor elke presidentiële herverkiezingscampagne (vier maanden vóór de verkiezingsdag en niet tijdens een pandemie) – maar het is een catastrofe voor de Trump-campagne, die had getracht het evenement te omschrijven als een wondermiddel dat de campagne, de basis van Trump, de natie en de president na een aantal ontmoedigende maanden weer op de rails zou krijgen. Dat idee, samen met het feit dat er nog steeds een enorme “stille meerderheid” van Amerikanen is die schreeuwen om de terugkeer van Trump als Trump, lijkt ronduit absurd na het debacle van zaterdagavond.

De impact die de lage opkomst zal hebben op Trump, die notoir geobsedeerd is door de publieke perceptie van de omvang van menigten en andere dingen, zal niet mooi zijn – en de messen waren zondag al in Trump World, terwijl de schuldverschuiving begonnen voordat de rally zelfs maar was begonnen.

Trump draaide naar verluidt backstage weg en zag er daarna verslagen uit

The New York Times meldde zondag dat de president geschokt was nadat hij de kleine menigte persoonlijk bij de rally had gezien:

De president, die aan boord van de Air Force One was gewaarschuwd dat de drukte in de arena kleiner was dan verwacht, was verbluft en hij schreeuwde achter de schermen tegen de assistenten terwijl hij naar de eindeloze rijen lege blauwe stoelen in de bovenste kom van het stadion keek. aan vier mensen die bekend zijn met wat er is gebeurd.

En zo zag Trump er daarna uit toen hij zaterdagavond terugkwam in het Witte Huis:

The Hill on Twitter: “MOMENTS AGO: President Trump arrives at the White House from Joint Base Andrews. He is holding a ‘Make America Great Again’ hat. pic.twitter.com/e94ILNFP44 / Twitter”

MOMENTS AGO: President Trump arrives at the White House from Joint Base Andrews. He is holding a ‘Make America Great Again’ hat. pic.twitter.com/e94ILNFP44

De schuldverschuiving begon voordat de rally plaatsvond en tegen het einde bleef de campagne van Trump in de war

Terwijl het nieuws over de lage opkomst zich op zaterdagavond verspreidde, beschuldigde de Trump-campagne de demonstranten snel en valselijk ervan dat ze hadden voorkomen dat aanwezigen binnen konden komen. Extra veiligheidsmaatregelen in de stad maakten het kennelijk niet gemakkelijk om de bijeenkomst bij te wonen, maar dat was niet de schuld van vreedzame demonstranten.

Nicole Sganga on Twitter: “Our @CBSNews team stood at the W Fourth St security barricade for over an hour and watched as state police & national guardsmen blocked it. Trump supporters expressed disappointment when the entrance closed, but none of them appeared shaken or intimidated by peaceful protesters. https://t.co/k12dgdIP9a / Twitter”

Our @CBSNews team stood at the W Fourth St security barricade for over an hour and watched as state police & national guardsmen blocked it. Trump supporters expressed disappointment when the entrance closed, but none of them appeared shaken or intimidated by peaceful protesters. https://t.co/k12dgdIP9a

In een interview met de New York Times dat zondag werd gepubliceerd , benadrukte de huidige campagneleider van Trump, Brad Parscale, dat de lage opkomst niet zijn schuld was, gaf hij de schuld aan de Tulsa-politie omdat hij het te moeilijk maakte om naar de rally te gaan en beweerde duizenden berichten te hebben gezien van supporters die niet binnen konden komen. Hij gaf ook de media de schuld:

“Het feit is dat nepnieuwsmedia die een week lang mensen waarschuwden vanwege Covid en demonstranten, in combinatie met recente beelden van Amerikaanse steden die in brand stonden, een grote impact hadden op mensen die hun families en kinderen naar de rally brachten,” ” hij zei.

Het is ongetwijfeld waar dat sommige Trump-supporters de rally over zorgen over protesten en het coronavirus hebben weggestuurd, maar het is waarschijnlijk ook waar dat sommige van die supporters, in tegenstelling tot de president en zijn politieke adviseurs, zelf hebben kunnen concluderen dat een indoor rally midden in een pandemie die meer dan 120.000 mensen heeft gedood, was geen goed idee. En sommige Trump-functionarissen geven blijkbaar privé toe dat punt vanaf zondag, samen met andere realiteiten over het heden en de toekomst.

Jared Kushner en Ivanka Trump geven Parscale naar verluidt de schuld voor de verwachting en de verpletterende verwachting, en het adembenemende falen van de rally heeft naar verluidt ook Republikeinse leiders en Trump-donoren in de war gebracht. Kushner, wiens eerdere inspanningen om enorme verantwoordelijkheden binnen de administratie aan te pakken meer een lopende grap dan een trackrecord zijn, heeft blijkbaar de rol van de facto campagneleider op zich genomen en was een van de mensen die naar verluidt hielpen bij het plannen van de Tulsa-rally.

“It’s politics 101: You under-promise and overdeliver”, vertelde een gefrustreerde bondgenoot van Trump zondag aan NBC News. Het is nu ook niet duidelijk of en wanneer er meer Trump-bijeenkomsten zullen zijn, of hoe ze anders zullen zijn, volgens het Times – rapport :

Verschillende functionarissen van het Witte Huis noemden de bijeenkomst een ramp en een ongedwongen fout die de spanningen tussen sommige regeringsadviseurs van de president en zijn campagnemedewerkers deed toenemen. Bovendien hadden de adviseurs van het Witte Huis van Trump herhaaldelijk campagne-assistenten gewaarschuwd voor het niet aankondigen van een extra verschijning in een buitenruimte, advies dat werd genegeerd toen meneer Parscale en surrogaten van de campagne er in het openbaar over spraken.

Het evenement voorspelt geen extra grote Trump-bijeenkomsten deze zomer, zeiden mensen die bekend waren met de discussies.

De verwachtingen waren misschien lager geweest, zo niet voor een grootmoeder uit Iowa op TikTok en die bemoeizuchtige kinderen

Wat betreft de meer dan miljoen registraties voor rallytickets waar de campagne zo trots op was, zegt de Trump-campagne nu dat het alleen zeker was dat ongeveer 300.000 van hen legitiem waren – zoals bij geregistreerde Republikeinen. Wat de rest betreft, de campagne liep op hol en campagneleiders wisten het waarschijnlijk wel, maar kondigden toch het grote opgeblazen aantal aan alsof het de waarheid was.

In de week voorafgaand aan de rally waren er meldingen van tieners en K-pop-fans die zich massaal inschreven voor tickets in een virtuele openbare actie tegen Trump en zijn campagne. De campagne was op de hoogte van de inspanningen, maar verwierp de kans op lege stoelen op zaterdag en stelde dat de grap eigenlijk op de trollen lag.

Brad Parscale, de huidige campagneleider aan de Times , verklaarde: ‘Linkse en online trollen die een overwinningsronde maken, omdat ze denken dat ze op de een of andere manier invloed hebben gehad op de rallybezoek , weten niet waar ze het over hebben of hoe onze rally’s werken. Als je je inschrijft voor een rally, heb je een RSVP gekregen met een mobiel nummer en we verwijderen voortdurend valse nummers, zoals we deden met tienduizenden bij de Tulsa-rally, bij het berekenen van onze mogelijke deelnemerspool. “

“Het enige dat ze doen is ons toegang geven tot hun contactgegevens”, zei de plaatsvervangend communicatiedirecteur van de campagne, Erin Perrine, vorige week toen het nieuws over het trollen uitbrak. Wat betreft de waarde die de Trump-campagne verwacht te halen uit de contactgegevens van anti-Trump-tieners, ervan uitgaande dat ze überhaupt echte contactgegevens hebben verstrekt, hebben functionarissen nu gezegd dat de gegevens hen zullen helpen voorkomen dat ze in de toekomst in de war raken.

Zoals CNN zondag meldde , werd de massa-trolling blijkbaar veroorzaakt door een grootmoeder uit Iowa op TikTok:

Terwijl de TikTok-inspanning overweldigend betrokken lijkt te zijn bij tieners en andere jonge mensen, lijkt Mary Jo Laupp, een 51-jarige grootmoeder die in Fort Dodge, Iowa woont, een centrale rol te hebben gespeeld bij het aanmoedigen van mensen om naar de website van Trump te gaan, registreer om het evenement bij te wonen – en niet aanwezig te zijn.

“Iedereen die deze zaal met 19.000 zitplaatsen nauwelijks gevuld of helemaal leeg wil zien, reserveer nu kaartjes en laat hem daar alleen op het podium staan,” vertelde  Laupp  haar toen ongeveer 1.000 volgers op TikTok.

En toen, naast de gechoreografeerde dansen, komische uitdagingen en grappen op het schoolplein, werd de prompt van de grootmoeder een uitdaging op zich. Geïnspireerde gebruikers begonnen video’s te plaatsen die lieten zien dat ook zij zich hadden geregistreerd voor het evenement. Soortgelijke berichten op Instagram en Twitter leverden duizenden likes op.

Veel K-pop-stans, die de afgelopen weken ook hebben gewerkt om blanke supremacists op sociale media te overstemmen, deden mee .

Trump, wiens motto voor de herverkiezingscampagne ‘Keep America Great’ is, verdedigde het Zuidelijke ‘erfgoed’ midden in een populaire nationale protestbeweging tegen raciaal onrecht

Je hoeft geen hond of toondoof te zijn om dit fluitje te horen:

Abby D. Phillip on Twitter: “”They want to demolish our heritage” Trump says, referencing the push to remove confederate memorials and symbols. Again, the president speaking directly to his white base with this rhetoric. / Twitter”

“They want to demolish our heritage” Trump says, referencing the push to remove confederate memorials and symbols. Again, the president speaking directly to his white base with this rhetoric.

Maya Wiley on Twitter: “You can’t make this stuff up: “You are so lucky I’m your President. That’s all I can tell you” on protecting “heritage.” #TulsaTrumpRally / Twitter”

You can’t make this stuff up: “You are so lucky I’m your President. That’s all I can tell you” on protecting “heritage.” #TulsaTrumpRally

Trump behandelde het coronavirus als een grap en zei dat hij vroeg om het testen te vertragen

Gezien hoe president Trump en zijn campagne probeerden het risico van het houden van de rally in de eerste plaats te negeren, evenals veel van al het andere dat Trump al dan niet heeft gezegd over het coronavirus, verwachtte niemand dat hij plotseling de president van de pandemie zou worden- getroffen land nodig op zaterdag. In plaats daarvan droeg Trump tijdens de rally geen masker, stelde hij legitieme angst voor het virus gelijk met nepnieuws kort nadat hij begon te spreken, toonde hij aan hoe verward hij nog steeds was over de dreiging (op een gegeven moment verwijzend naar COVID-19 als “sniffles”), en schepte op over wat hij geweldig deed als reactie op de pandemie – die de Amerikaanse economie al heeft verwoest, meer dan 120.000 Amerikanen heeft gedood en ongetwijfeld nog veel en nog veel meer zal doden.

Aaron Rupar on Twitter: “Trump on coronavirus, which has now killed 121,000 Americans: “I have done a phenomenal job on it.” pic.twitter.com/SkX9NS7PLA / Twitter”

Trump on coronavirus, which has now killed 121,000 Americans: “I have done a phenomenal job on it.” pic.twitter.com/SkX9NS7PLA

Hij klaagde ook over de manier waarop hij er slecht uitzag door het toegenomen testen op het coronavirus – een cruciaal onderdeel en een mislukking van de reactie van de regering op de pandemie waar Trump en zijn regering een groot deel van de schuld voor verdienen. In een opmerking die een nachtmerrie kan blijken te zijn voor de president en zijn campagne, probeerde Trump de voortdurende golf van coronavirusgevallen te negeren als een kwestie van intensiever testen, en vertelde de menigte vervolgens dat hij zijn personeel had gevraagd ‘het testen te vertragen alstublieft . ‘

Aaron Rupar on Twitter: “”Here’s the bad part: When you do testing to that extent, you’re gonna find more people, you’re gonna find more cases. So I said to my people, ‘slow the testing down please!'” — Trump pic.twitter.com/m5MOV9je70 / Twitter”

“Here’s the bad part: When you do testing to that extent, you’re gonna find more people, you’re gonna find more cases. So I said to my people, ‘slow the testing down please!'” — Trump pic.twitter.com/m5MOV9je70

Iedereen zou de video de komende maanden nog veel vaker moeten zien. Campagneambtenaren benadrukken dat het een grap was, maar dat betekent niet dat Trump het niet zei, meende en verwachtte dat het zou gebeuren .

Hij maakte ook een racistische grap over de oorsprong van het virus

Abby D. Phillip on Twitter: “Tonight, Trump is back to calling COVID-19 the “Chinese Virus” after saying this months ago: “Look, everyone knows it came out of China, but I decided we shouldn’t make any more of a big deal out of it.” / Twitter”

Tonight, Trump is back to calling COVID-19 the “Chinese Virus” after saying this months ago: “Look, everyone knows it came out of China, but I decided we shouldn’t make any more of a big deal out of it.”

Benjy Renton on Twitter: “”I can name it Kung Flu. I can name 19 versions. Many call it a virus, which it is. Many people call it the flu, no difference.” pic.twitter.com/8u0cn4ann1 / Twitter”

“I can name it Kung Flu. I can name 19 versions. Many call it a virus, which it is. Many people call it the flu, no difference.” pic.twitter.com/8u0cn4ann1

En hij maakte duidelijk dat persoonlijke tragedies veroorzaakt door de pandemie voor hem minder belangrijk waren dan zoiets te zeggen

Yamiche Alcindor on Twitter: “President Trump infront of thousands of people just claimed Rep @IlhanMN, whose father recently died of the coronavirus, wants to turn America into Somalia.Trump instantly faced backlash from many who see this as a racist statement. / Twitter”

President Trump infront of thousands of people just claimed Rep @IlhanMN, whose father recently died of the coronavirus, wants to turn America into Somalia.Trump instantly faced backlash from many who see this as a racist statement.

Voorafgaand aan de rally gaf een serieuze Trump-supporter dit verontrustende interview

JavaScript is not available.

No Description

Trump ontspoorde het geroezemoes van zijn eigen rally door een Amerikaanse advocaat te ontslaan

De president was naar verluidt een groot deel van de zaterdag bezorgd dat de verslaggeving van zijn rally werd overschaduwd door de positieve COVID-19-tests van zijn campagnemedewerkers en de abrupte afzetting van de Amerikaanse procureur Geoffrey Berman door zijn en procureur-generaal William Barr . Per CNN :

Hij was gefrustreerd over de berichtgeving over Berman’s afzetting en de zes stafleden, omdat hij hoopte dat het kabelnieuws de menigte buiten de rallyarena zou zien, zei [een persoon die bekend was met de kwestie].

Trump was ook verontwaardigd over het feit dat hij de rally op zaterdagavond in plaats van vrijdag moest doen omdat hij gelooft dat minder mensen zullen afstemmen, zei een andere bekende. De rally was oorspronkelijk gepland voor vrijdagavond, maar Trump kondigde vorige week aan dat hij hem een ​​dag zou terugdringen om te voorkomen dat hij samenviel met Juneteenth.

Er was een epische, te lange uitweiding waarin Trump overcompenseerde voor zijn bizarre gedrag op West Point

Iedereen had erop moeten voorbereid zijn nadat Trump vorige week zo defensief was geworden over zijn rampzalige optreden tijdens de afstudeerceremonie van West Point, maar weinigen hadden kunnen voorspellen dat de overcompensatie zo lang zou duren en zo pijnlijk onhandig zou zijn:

Abby D. Phillip on Twitter: “Trump is now recapping his infamous walk from the stage at West Point, in which he seemed unsteady as he walked down a ramp. Trump now says he was wearing “leather bottom shoes.””It was like an ice skating rink!” / Twitter”

Trump is now recapping his infamous walk from the stage at West Point, in which he seemed unsteady as he walked down a ramp. Trump now says he was wearing “leather bottom shoes.””It was like an ice skating rink!”

Tom LoBianco on Twitter: “Trump says, “If I fall, I remember when President Ford fell out of the plane, I remember when another president, a nice man, threw up in Japan.” … “I would have been better off if I fell and slid down the damn ramp” … / Twitter”

Trump says, “If I fall, I remember when President Ford fell out of the plane, I remember when another president, a nice man, threw up in Japan.” … “I would have been better off if I fell and slid down the damn ramp” …

Natuurlijk speelde hij het ook langzaam na:

Steve Herman on Twitter: “”I was really bent over. I didn’t like that,” says @POTUS, continuing a long recreation of his journey down the @WestPoint_USMA ramp. pic.twitter.com/BkEwCavuMW / Twitter”

“I was really bent over. I didn’t like that,” says @POTUS, continuing a long recreation of his journey down the @WestPoint_USMA ramp. pic.twitter.com/BkEwCavuMW

Stuart Rothenberg on Twitter: “Trump looking to excuse his walk on the ramp. Spending at least 5 minutes on it. Unreal. / Twitter”

Trump looking to excuse his walk on the ramp. Spending at least 5 minutes on it. Unreal.

En Commandering-in-Chief is hard werken, mensen:

Ryan Nobles on Twitter: “President doing an extended explanation of his awkward walk down the ramp at West Point. He first made note of the 600 salutes he had to give to graduating cadets. Now tells crowd he told General:”There is no way I could make it down that ramp without falling on my ass sir” / Twitter”

President doing an extended explanation of his awkward walk down the ramp at West Point. He first made note of the 600 salutes he had to give to graduating cadets.

Hij begreep zelfs waarom hij met twee handen een glas water dronk – en liet toen met één hand een glas water drinken voor de menigte, en gooide toen het glas buiten het podium.

Josh Marshall on Twitter: “Trump demonstrates lifting glass to his mouth. Crowd goes wild. pic.twitter.com/YmOj7MrEho / Twitter”

Trump demonstrates lifting glass to his mouth. Crowd goes wild. pic.twitter.com/YmOj7MrEho

De verklaring was zo raar, Slate’s Matthew Dessem heeft het hele ding getranscribeerd en het woordelijk gepubliceerd – omdat in dit geval de beste parodie op wat Trump zei, gewoon het geheel benadrukt van wat hij eigenlijk zei.

Dit is geen 2016 en Hillary Clinton loopt niet door die deur

Zaterdagavond gaf ook een live demonstratie van waarom de campagne en bondgenoten van Trump bezorgd zijn dat de president niet in staat zal zijn om veel effectieve aanvallen op Biden te lanceren: de voormalige vice-president is een moeilijk doelwit en achter hem aan gaan is niet zo stimulerend voor Trump of zijn basis als aanvallende Hillary Clinton was. De campagne van Trump in 2016 en zijn hele politieke carrière zijn altijd veel meer geweest tegen wie hij was dan waar hij voor was – en alles wat hij typisch te zeggen heeft over Biden gaat over de leeftijd van de voormalige vice-president of het vage idee dat Amtrak Joe verplicht is aan de elementen binnen de Democratische Partij die hij versloeg om de nominatie te winnen.

Dit is wat Trump op een gegeven moment de kleine menigte vertelde terwijl hij probeerde het idee op te roepen dat Biden een marionet is van uiterst links en dat als hij president wordt, “de relschoppers de leiding zullen hebben en niemand veilig zal zijn en niemand zal dat doen controle hebben ”:

Hij is niet radicaal links. Ik denk niet dat hij meer weet wat hij is, maar hij was nooit radicaal links, maar hij wordt gecontroleerd door radicaal links, en nu wordt hij echt gecontroleerd. … hij heeft geen controle – denkt iemand echt dat hij deze radicale maniakken controleert? Weet je wat hij tegen zijn vrouw zegt als hij haar niet met zijn zus verwart? ‘Haal me hier verdomme uit. Deze mensen zijn gek. ‘

Het is onwaarschijnlijk dat een dergelijke retoriek aanleiding geeft tot opsluiting als haar afkeer. En dus loopt de president vast tegen het idee van een progressief hellscape in plaats van zijn echte tegenstander – en Donald Trump voelt zich veel comfortabeler bij (en in staat om) mensen te pesten dan ideeën.

James Poniewozik on Twitter: “Trump’s crowds don’t seem to draw the same glee from attacking Biden as they did with Hillary. And the attack feels a little scattered–that he’s a figure of a failed establishment, but also that he will be a tool of the radical antiestablishment left / Twitter”

Trump’s crowds don’t seem to draw the same glee from attacking Biden as they did with Hillary. And the attack feels a little scattered–that he’s a figure of a failed establishment, but also that he will be a tool of the radical antiestablishment left

Trump vierde het potentieel van zijn aanhangers – voor geweld

Aaron Rupar on Twitter: “”Our people are not nearly as violent, but if they ever were, it would be a terrible day for the other side. Because I know our people.” — Trump pic.twitter.com/1xDAPPixSy / Twitter”

“Our people are not nearly as violent, but if they ever were, it would be a terrible day for the other side. Because I know our people.” — Trump pic.twitter.com/1xDAPPixSy

Aaron Rupar on Twitter: “”Our people are not nearly as violent, but if they ever were, it would be a terrible day for the other side. Because I know our people.” — Trump pic.twitter.com/1xDAPPixSy / Twitter”

“Our people are not nearly as violent, but if they ever were, it would be a terrible day for the other side. Because I know our people.” — Trump pic.twitter.com/1xDAPPixSy

Er zou een plaats minder in de arena zijn geweest als de Trump-campagne de politie niet had gedwongen een vrouw met een ‘I Can’t Breathe’-shirt van de lijn te halen

zeynep tufekci on Twitter: “How is this not a direct violation of the first amendment? An arrest for a t-shirt? Where is the camous snowflakes killed free speech crowd on this? https://t.co/PDqwui3Bqt / Twitter”

How is this not a direct violation of the first amendment? An arrest for a t-shirt? Where is the camous snowflakes killed free speech crowd on this? https://t.co/PDqwui3Bqt

Tulsan Sheila Buck zat net in de rij voordat ze op verzoek van de Trump-campagne werd geconfronteerd met de politie, aldus de Associated Press :

De politie zei in een persbericht dat de agenten enkele minuten probeerden Buck over te halen om te vertrekken en dat ze in hechtenis werd genomen wegens obstructie nadat de Trump-campagne de politie had gevraagd haar uit het gebied te verwijderen.

Buck droeg een T-shirt met de tekst ‘I Can’t Breathe’ – de stervende woorden  van George Floyd,  wiens dood een wereldwijd streven naar raciale rechtvaardigheid heeft geïnspireerd. Ze zei dat ze een kaartje had voor de Trump-rally en kreeg te horen dat ze werd gearresteerd wegens overtreding. Ze zei dat ze geen deel uitmaakte van een georganiseerde groep.

Trump schepte op over alle televisies op de Air Force One

Ten slotte kan een probleem waar een land midden in een historische recessie mee te maken heeft, betrekking hebben op:

Brian Stelter on Twitter: “”One thing about Air Force One, we’ve got plenty of televisions. We have televisions in closets!” pic.twitter.com/Jaj31gDDn5 / Twitter”

“One thing about Air Force One, we’ve got plenty of televisions. We have televisions in closets!” pic.twitter.com/Jaj31gDDn5

Trump beschouwde het evenement als de lancering van zijn herverkiezingscampagne – dat was het niet, zelfs niet voordat het op de pad explodeerde

Manu Raju on Twitter: “”We begin our campaign,” Trump says, despite filing for re-election the same day he was inaugurated, raising $130M for his re-election during his first two years in office and having a campaign launch rally in Orlando a year ago / Twitter”

“We begin our campaign,” Trump says, despite filing for re-election the same day he was inaugurated, raising $130M for his re-election during his first two years in office and having a campaign launch rally in Orlando a year ago

Het opnieuw opstarten van Trump was een remake met weinig moeite

Philip Rucker on Twitter: “So far, he’s mostly delivering his greatest hits, the same lines people have read on twitter or heard at the daily coronavirus briefings back in the day https://t.co/tkJ0rP8RJv / Twitter”

So far, he’s mostly delivering his greatest hits, the same lines people have read on twitter or heard at the daily coronavirus briefings back in the day https://t.co/tkJ0rP8RJv

De Trump-administratie zag af van het Europese reisverbod voor één speciale gast in “het nationale belang”

Nigel Farage, een van de grootste nativisten en Brexit-cheerleaders in het VK, en misschien wel de nummer één Trump-fan, kreeg een speciale behandeling voorafgaand aan de rally:

Ashley Cowburn on Twitter: “US Department of Homeland Security says Nigel Farage was allowed to board flight as it was in “the national interest”. He was initially denied boarding. pic.twitter.com/4VA4YSBT6V / Twitter”

US Department of Homeland Security says Nigel Farage was allowed to board flight as it was in “the national interest”. He was initially denied boarding. pic.twitter.com/4VA4YSBT6V

Volgens de campagne hebben veel supporters de rally thuis gestreamd

Het is nooit een goed idee om aan te nemen dat Trump-supporters om welke reden dan ook stoppen met het ondersteunen van Trump, maar als Trump’s en zijn campagne op zaterdagavond ronddraaien, zal een van zijn bases – of zijn donorbasis – een groot deel van hen uitschakelen blijkbaar aandacht schenken aan wat er is gebeurd. De Trump-campagne pochte, in haar inspanningen na de rally-spin, dat 4 miljoen mensen de rally over de verschillende digitale platforms hadden gestreamd. Ook:

Brian Stelter on Twitter: “Look at the Fox News ratings spike for Trump’s Saturday night rally: 6pm: 2.1 million7pm: 3.2 million 8pm: 7.1 million 9pm: 8.2 million 10pm: 4.6 million 11pm: 1.9 million / Twitter”

Look at the Fox News ratings spike for Trump’s Saturday night rally: 6pm: 2.1 million7pm: 3.2 million 8pm: 7.1 million 9pm: 8.2 million 10pm: 4.6 million 11pm: 1.9 million

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments