Trump noemt eindelijk de misdaad die hij denkt dat Obama persoonlijk begaan heeft

Trump noemt eindelijk de misdaad die hij denkt dat Obama persoonlijk begaan heeft

23 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Als de stemming van de president heeft verder te dalen in de afgelopen maanden, is hij teruggekeerd naar een favoriet doelwit, zelfs als zijn volleys niet zijn geweest dat alles nauwkeurig. Begin mei introduceerde Trump een nieuwe klacht, Obamagate , die meer een overkoepelende term was voor zijn frustratie dan voor een strak gedefinieerd schandaal. ‘Het is al heel lang aan de gang’, legde hij op 11 mei slecht uit. ‘Het gaat al van voor ik verkozen werd, en het is een schande dat het is gebeurd, en als je kijkt naar wat er aan de hand is, en als je nu kijkt, al deze informatie die wordt vrijgegeven – en naar ik begrijp, dat is nog maar het begin – gebeurden er vreselijke dingen, en het mag nooit meer gebeuren in ons land. ‘

Maandag vond de president eindelijk het strafrecht dat hij op zijn voorganger wil vastleggen. In een interview met het Christian Broadcasting Network spoorde gastheer David Brody Trump aan om de specifieke beschuldiging te identificeren waarvan hij Obama beschuldigt. ‘Verraad, verraad – het is verraad’, zei Trump. ‘Kijk, toen ik lang geleden aan de macht kwam, zei ik dat ze mijn campagne bespioneerden. Ik zei dat ze aan het opnemen waren, en dat stond tussen aanhalingstekens, wat een moderne versie van opnemen betekent, het is allemaal hetzelfde. Maar een moderne versie. Maar ze hebben mijn campagne bespioneerd. ‘

No Title

No Description

Hoewel het moeilijk is om de onderliggende bewering waar de president naar verwijst in zijn samenzweerderige afkorting te ontleden, lijkt hij tijdens de transitie in 2017 te verwijzen naar het FBI-onderzoek naar de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn. Zoals Jonathan Chait in New York uitlegt :

Lees ook:  Amerikaans Exceptionalisme sloopt onze planeet

FBI-agenten interviewden Flynn in januari 2017, als onderdeel van een goed gefundeerd contraspionageonderzoek, waarvan de basis onder meer (maar niet uitsluitend) het feit was dat Flynn zich aan Russische chantage onderwierp door te liegen over een geheim gesprek dat hij had met de Russische ambassadeur . Flynn pleitte schuldig aan liegen tegen FBI-agenten… De Trumpisten beweren dat Obama het hele Flynn-onderzoek heeft georkestreerd om wraak te nemen op of anderszins de inkomende regering in diskrediet te brengen.

Ze kunnen niet bewijzen dat Obama een rol heeft gespeeld bij het bevelen van het contraspionageonderzoek van de FBI, en zelfs niet dat het ongegrond was. In plaats van dat te bewijzen, hebben ze insinuaties vervangen.

Trump heeft soortgelijke beschuldigingen geuit over de hoge misdaden van Obama die teruggaan tot 2016, toen hij na de schietpartij in Pulse zei dat het land wordt geleid door een man die ofwel niet stoer is, niet slim, of iets anders in gedachten heeft . ‘ En in mei – in de korte schemering van de bekendheid van Obamagate – beschuldigde Trump de vorige regering van verraad. “De Obama-regering, het ministerie van Justitie was een schande”, zei Trump op 7 mei. “En ze werden gepakt. Ze zijn gepakt. Zeer oneerlijke mensen – maar veel meer dan oneerlijk. Verraad, het is verraad. ‘ Maar het interview van maandag is de eerste keer dat Trump zijn voorganger rechtstreeks van de misdaad beschuldigt. Ook nieuw op maandag: zijn bewering dat Obama-ambtenaren 50 jaar geleden “zouden zijn geëxecuteerd” voor het niet-bestaande beschuldigingen die hij op het verleden heeft toegepast.

Lees ook:  De BELACHELIJKE reis van prinses Beatrix naar Saba kosten 1 miljoen

Ondertussen, de president – die pochte voor meer dan 15 minuten op zaterdag over zijn vermogen om water te drinken en loop een helling – is naar verluidt problemen met het handhaven van focus op de verkiezingen bij de hand. Volgens een rapport van de Washington Post raakt Trump steeds meer geobsedeerd door het verdedigen van zijn mentale en fysieke scherpte. Eerder deze maand bracht hij tijdens een campagnevergadering een twee jaar oude cognitieve test ter sprake, waarin hij aan de functionarissen in de kamer beschreef hoe hij een test aflegde waarbij hij ‘in staat was om vijf woorden achter elkaar te herhalen’. Vervolgens daagde hij Joe Biden uit voor dezelfde prestatie.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Een zeer schokkend beeld uit de VS waar Trump de lockdown heeft opgeheven

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments