Trump zweert de potentiële ‘autonome zone’ in DC te vernietigen

Trump zweert de potentiële ‘autonome zone’ in DC te vernietigen

23 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De dreiging van de president kwam nadat de politie de avond ervoor in botsing was gekomen met demonstranten op Lafayette Square.

President Donald Trump heeft dinsdag gezworen demonstranten uit te schakelen die een zogenaamde “autonome zone” in de hoofdstad van het land willen vestigen, in navolging van conservatieve verontwaardiging over het vooruitzicht van politievrije enclaves die opduiken in grote Amerikaanse steden.

‘Zolang ik je president ben, zal er nooit een’ Autonome Zone ‘in Washington, DC zijn. Als ze het proberen, zullen ze met grote kracht worden ontvangen! ‘ Trump schreef online in een bericht dat Twitter dinsdagmiddag markeerde omdat het zijn regels met betrekking tot misbruik heeft geschonden – ‘met name de aanwezigheid van een dreigement van schade aan een identificeerbare groep’.

De post op de sociale media van de president komt nadat de agenten van de US Park Police maandag de inspanningen van demonstranten hebben gedwarsboomd om het standbeeld van president Andrew Jackson in het centrum van Lafayette Square, aan de ovekant van Pennsylvania Avenue aan de noordkant van het Witte Huis, af te breken.

Precies drie weken eerder, een soortgelijke gewelddadige botsing vond plaats in het historische openbaar park toen politieagenten en Nationale Garde troepen flash-bang granaten, rubberen kogels en traangas te verspreiden blijkbaar vreedzame demonstranten uit het gebied – zodat Trump een politieke foto ensceneren gelegenheid voor een nabijgelegen kerk.

Tijdens de protesten op maandag werd de zin “BHAZ: Black House Autonomous Zone” gespoten op een stuk triplex op H Street, en “BHAZ” werd ook gegraveerd op de kolommen van de St. John’s Episcopal Church, waar de president poseerde met eerder deze maand een bijbel.

Lees ook:  'Schaduwpoort 2.0' The Donald America First

“Talloze mensen gearresteerd in DC voor de schandelijke vandalisme, in Lafayette Park, van de prachtige Standbeeld van Andrew Jackson, in aanvulling op de buitenkant schenden van St. John’s Church aan de overkant,” Trump getweet maandagavond. “10 jaar gevangenisstraf onder de Veterans Memorial Preservation Act. Pas op!”

Terwijl protesten tegen politiegeweld en raciale onrechtvaardigheid zich in het hele land blijven ontvouwen, hebben de bondgenoten en conservatieve mediakanalen van het Witte Huis incidenten van plundering en rellen benadrukt die gepaard zijn gegaan met sommige massademonstraties.

Republikeinen hebben met name hun intrek genomen in de “Capitol Hill Autonomous Zone” in Seattle, waar de lokale wetshandhaving twee weken geleden een politiebureau in wezen heeft verlaten en verschillende blokken in de wijk Capitol Hill van de stad heeft afgestaan aan demonstranten.

Burgemeester van Seattle, Jenny Durkan, maakte maandag bekend dat ze na twee schietpartijen in het weekend de ‘bezette’ protestzone zou verdrijven. Trump heeft kritiek geuit op Durkan en Washington Gov. Jay Inslee op Twitter en heeft herhaaldelijk betoogd dat de “CHAZ” wordt beheerd door “anarchisten”.

De president gebruikte dinsdag strengere retoriek om de demonstranten op Lafayette Square te veroordelen en dreigde hen te vervolgen op grond van een federaal statuut van 2003 dat strafrechtelijke sancties oplegde voor de vernietiging van monumenten ter herdenking van de Amerikaanse militaire dienst.

“Ik heb de federale regering gemachtigd om iemand te arresteren die een monument, standbeeld of ander dergelijk federaal eigendom in de VS met maximaal 10 jaar gevangenisstraf vernielt of vernietigt, volgens de Veterans Memorial Preservation Act, of andere relevante wetten, ‘Trump tweette .

Lees ook:  Een mondelinge geschiedenis van Trump's racistische uitspraken

“Deze actie wordt onmiddellijk van kracht, maar kan ook met terugwerkende kracht worden gebruikt voor vernietiging of reeds veroorzaakt vandalisme”, voegde hij eraan toe . ‘Er zijn geen uitzonderingen!’

Trump zei dinsdagmorgen tegen verslaggevers buiten het Witte Huis en zei dat overheidsfunctionarissen “op zoek zijn naar langdurige gevangenisstraffen voor deze vandalen en deze gangsters en deze anarchisten en agitators”, en noemde hen “slechte mensen” die “niet van ons houden” land. ‘

Trump kondigde ook aan dat hij “zeer binnenkort” een uitvoeringsbevel met betrekking tot monumenten zou uitgeven, maar gaf weinig details over de mogelijke maatregel. ‘Het enige wat het echt gaat doen, is versterken wat er al is, maar op een meer uniforme manier’, zei hij.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  2019 zou het jaar kunnen zijn dat een oorlog met Iran alles verandert, en 2 belangrijke deadlines binnen de volgende 2 weken

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments