Facebook-adviesraad aangesloten bij Soros

Facebook-adviesraad aangesloten bij Soros

24 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De 20 leden van de Raad van Toezicht op het sociale netwerk zijn verantwoordelijk voor het beslechten van geschillen met betrekking tot het intrekken van publicaties.

Facebook heeft duidelijk zijn politieke vooringenomenheid onthuld . Na te hebben besloten een Raad van Toezicht op te richten, had het sociale netwerk al aangekondigd dat de leden van dit orgaan van uiteenlopende afkomst en met verschillende meningen zouden zijn.

Begin mei bracht het bedrijf de eerste 20 namen uit. En volgens het Amerikaanse mediakanaal The National Pulse zijn de profielen van de leden alarmerend.

Het idee voor het bestuur zelf kwam van Harvard-hoogleraar rechten Noah Feldman, die in 2018 erop stond dat het Westen ‘de sharia en de islam nodig heeft’.

Aan de ene kant staat een grote meerderheid van deze 20 namen (95 procent volgens The National Pulse ) vijandig tegenover president Donald Trump. Sommigen hebben hem zelfs vergeleken met Adolf Hitler, terwijl anderen hem als een “geweldige” zet zouden hebben beschouwd.

The National Pulse , kijkend naar de profielen van de leden van de Raad van Commissarissen, meldde dat velen verbonden zijn met de Amerikaanse miljardair George Soros, die naar verluidt ‘een wereld wil creëren die niet wordt bepaald door soevereine staten, maar door een mondiale gemeenschap’, aldus The Guardian.

Het persbureau voegde er ook aan toe dat driekwart van de leden van de raad van commissarissen niet-Amerikaans staatsburger is. De leden zijn ook voor het grootste deel links, en in het bijzonder verbonden met de verdediging van de rechten van LGBT-mensen. Twaalf van de 20 zijn niet-wit.

Voormalig Obama-campagne en administratief medewerker Jeffrey Gelman – nu communicatiemanager voor Facebook – weigerde de vragen van de media te beantwoorden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is sociale media opmaat naar de grote verwarring?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Miljoenen voor Trump's schoonzoon: George Soros door de achterdeur naar het Witte Huis?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments