‘Mass Murder’: de bekentenis van Trump voor coronavirus wordt al gebruikt in aanvalsadvertenties (video´s)

‘Mass Murder’: de bekentenis van Trump voor coronavirus wordt al gebruikt in aanvalsadvertenties (video´s)

24 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Nieuwe video’s raakten de president omdat hij zei dat hij zijn adviseurs had gevraagd het testen op coronavirus te vertragen.

De woorden van president Donald Trump uit de rally van dit weekend in Tulsa, Oklahoma, worden tegen hem gebruikt in een reeks nieuwe aanvalsadvertenties van zijn critici, zowel links als rechts.

Zaterdag zei Trump dat hij zijn adviseurs had opgedragen om het testen op coronavirusinfecties te vertragen, zodat de VS niet zoveel gevallen zouden krijgen – een bevel dat in strijd zou zijn met medisch advies.

MeidasTouch is opgericht door Ben Meiselas – de advocaat die de voormalige quarterback van San Francisco 49ers,  Colin Kaepernick, vertegenwoordigde  in zijn schikking met de NFL  – en zijn twee broers .

Aan de rechterkant bevatte de conservatieve anti-Trump-groep The Lincoln Project ook de testcommentaren van de president in zijn nieuwste video.

‘De meest misleidende, leugenachtige president uit de geschiedenis heeft eindelijk de waarheid verteld’, zei een commentaarstem ter plaatse. ‘Op de een of andere manier was het schokkender dan al zijn bedrog.’

Priorities USA, de favoriete Super PAC voor de campagne van voormalig vice-president Joe Biden,  gebruikte de eigen woorden van Trump in ten minste twee nieuwe advertenties.

‘De belangrijkste taak van een president is het beschermen van het Amerikaanse volk, maar niet tegen Donald Trump’, zei de verteller op een van de plaatsen. ‘In plaats van eraan te werken de verspreiding te vertragen, zegt Donald Trump dat hij de tests heeft vertraagd. Nu meer dan 120.000 doden. ‘

Lees ook:  Donald Trump verveelt zich: hij wil verder gaan met deze pandemie - net zoals het de swingstaten raakt

Het team van Trump worstelde om zijn testcommentaar uit te leggen, waarbij de perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany en campagnewoordvoerder Tim Murtaugh, beweerden dat ze  “ironisch ” waren,  “voor de grap gemaakt”  en “ironische humor”.

Maar dinsdag zei Trump dat dat helemaal niet het geval was.

‘ Ik maak geen grapje ‘, zei hij. ‘Laat me je het gewoon vertellen. Laat me het duidelijk maken. ‘

Ondanks de opmerkingen van Trump neemt het testen op COVID-19 in de VS toe, net als het aantal nieuwe gevallen en niet alleen vanwege de toegenomen tests. Het percentage positieve tests is de afgelopen weken ook gestaag toegenomen .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Hoop op een snel economisch herstel is vervlogen, het wordt bikkelen

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Waarom sterven er zoveel mensen in Italië aan het coronavirus?

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments