Sleept Trump de VS naar een ongekende burgeroorlog?

Sleept Trump de VS naar een ongekende burgeroorlog?

24 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Het brandt rond het Witte Huis, figuurlijk omdat de volksmassa’s ook in Washington hun woede uiten. Tegen excessief politiegeweld, dat niet voor de eerste keer zwarten zoals wijlen George Floyd de dood injaagt. Dat volgens die boze burgers onvoldoende afgekeurd en bestraft wordt door de Amerikaanse regering. De president van dienst voorop. We zagen en hoorden een reporter melden gisteravond, 31 mei 2020, dat de leuzen meegedragen en geschreeuwd ook tegen Donald Trump himself waren gericht. Als eerste en laatste verantwoodelijke van een land met 300+ miljoen inwoners. Waar binnenkort trouwens met de bevolkingsaangroei gaande niet meer de blanken in de meerderheid zullen zijn, maar gekleurde Amerikanen. Geeft dat eigenlijk iets, zou dat van belang hoeven te zijn? In een moderne, vooruitstrevende, democratische, multiculturele maatschappij? Natuurlijk niet, behalve dit: allen, alle rassen, bevolkingsgroepen zullen wèl met elkaar moeten samenleven. Overeen komen. In vrede liefst, anders worden de VS een hel. Trump verklaarde ooit nog: “Brussels is a hell hole”. Verhinder nu, geachte Heer President, maar dat uw ONverenigde Staten geen Onverenigde Hel worden…

Het brandt zelfs letterlijk rond het symbool van het Amerikaans bestuur, de ambtswoning van de president van de eeuh… Verenigde Staten. De massa’s staan haast voor zijn deur, zijn tuin, die afgezet werd. Traangas, branden, joelende, woedende burgermenigten. Zijn we in Jemen beland of in het tussengebied Israël Palestina? Donald Trump liet zich op geen enkel moment zien gisteren. De meeste lichten in het Witte Huis waren gedoofd. Zou hij inderdaad in persoon zich tonen; de massa zou hem waarschijnlijk lynchen. Burger is boos, vreselijk boos, en dat uit zich dan tegen alles en iedereen. Een schuldige moet dan gevonden worden. Wraak is de leuze:

Antifa

President Trump liet en laat zich dan wel niet zien, hij bracht wel een boodschap naar buiten. Hij vertelde dat het nationaal leger paraat was om in te grijpen. En dat het protest gestuurd werd door ‘linksradicalen’. Zo, alle honderden en honderdenduizenden, in alle 50 staten van het land tegelijk? Tiens, dat er nog zoveel linksen wonen in de VS, je zou het anders niet zeggen aan de verkiezingsuitslag van vier jaar geleden. Benieuwd wat dit zal geven in november 2020 aan de stembus… Er wordt nogal eens gezegd dat de Antifa beweging achter zulke protesten zit. Antifa is de Antifascistisch beweging. Wikipedia.org zegt er over: ‘Het antifascisme is een veelvormige beweging die ageert tegen alle vormen van uiterst rechts, met name tegen nazisme, fascisme en neofascisme. Antifascisten komen vaak uit een links of extreem links milieu en organiseren regelmatig tegendemonstraties bij extreemrechtse betogingen of demonstraties en bijeenkomsten.’ Ha, de ‘Commander in Chief’ zat in zijn ondergrondse bunker:

Lees ook:  Kamer verbaast gelekte notitie van ministerie: ‘Openen horeca kan leiden tot minder besmettingen’

Live

Donald Trump laat zich dan wel niet zien, maar Twitteren lijkt hem blijkbaar wel veilig. ‘De twitterende president’ wordt hij ook wel genoemd. Is dat geen rechtstreekse democratie? Een president zo dicht bij zijn volk? Je kunt hem schrijven, en hij antwoordt?! Nooit gezien, nooit gehoord. In zijn eerste jaar als president werd Trump nog gespot met zijn entourage, omringd door bezoekers van de eet en drinkgelegenheid in kwestie. Over staatszaken aan het discussiëren, aan het bellen en op laptops tikkens, de omzittenden geloofden hun ogen niet. Maar kom, een President, zo dicht bij u, aan te raken praktisch, geweldig toch? Wel…anno juni 2020 blijken heel wat Amerikanen hem en zijn regering niet meer zo geweldig te vinden. Volgende video handelt hier over:

De twitterende president

Hier niets over de protesten maar…weer een aanval op Joe Biden, de Democratische presidentskandidaat:

No Title

No Description

No Title

No Description

No Title

No Description

Chinese studenten niet meer welkom in de VS-

Toch een paar heel recente beelden gevonden met president Trump. Hoe denkt hij over, wat vindt hij over de nationale protesten:

Dit is de presidentswoning met livebeelden, na nacht zes van de nationale burgeropstand in de VS:

Ondertussen breidt ook dat andere vuur, dat andere virus, het Coronavirus zich uit:

 

 

Heel opvallend zijn, ook zelden gehoord, zelden gezien, de protesten en demonstraties buiten de VS. Zoals in New Zealand, helemaal aan de andere kant van de wereld! Sympathie in verschillende andere landen:

En in het VK:

Wat zegt Terrence Floyd, de broer van de vermoorde George, over diens overlijden, en over de protesten? George werd wel omschreven als ‘a gentle giant’. Een brave reus. Een motivator noemt zijn broer hem. Terrence meent dat de boze burgers rechtvaardigheid mogen zoeken, eisen, maar dat ze hun woede anders moeten kanaliseren dan nu. En moeten bidden om rechtvaardigheid en vrede.

Er zijn trouwens nieuwe beelden opgedoken van de arrestatie en geweldpleging op George Floyd, die tot zijn dood leidden. NIET voor gevoelige kijkers!

George is zoals we eerder meldden helaas niet het eerste van dergelijke slachtoffers:

Wat de aankomende tij te wachten staat weet niemand, maar dat Trump niet de juiste president is voor Amerika is wel zeker.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments