VS, Rusland, Brazilië op ontwerplijst van landen die vanaf 1 juli niet naar het blok mogen reizen: EU-bron

VS, Rusland, Brazilië op ontwerplijst van landen die vanaf 1 juli niet naar het blok mogen reizen: EU-bron

24 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten staan ​​op een lijst van landen waarvan de reizigers de toegang tot het blok zullen worden ontzegd nadat de buitengrenzen zijn heropend, meent Euronews uit een EU-bron.

Ambtenaren hebben lijsten opgesteld waarin wordt gespecificeerd in welke landen de reizigers het blok zouden kunnen binnenlaten – en degenen die nog steeds de toegang zullen worden geweigerd – wanneer de buitengrenzen van de EU op 1 juli worden heropend .

Andere landen die worden uitgesloten volgens een conceptlijst die later op woensdag wordt afgerond, zijn Rusland, Brazilië en Qatar. Een officiële aankondiging wordt begin volgende week verwacht.

Bij de publicatie van de EU-richtsnoeren twee weken geleden zeiden functionarissen dat de lijst rekening zou houden met het besmettingspercentage in de betrokken landen. De criteria zijn gebaseerd op epidemiologische gegevens: 47 landen staan ​​op de lijst van acceptabele landen; reizigers uit 54 landen worden waarschijnlijk nog steeds uitgesloten van het blok, schetste onze bron.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe Verenigde Staten staan ​​op de tweede lijst van “onaanvaardbare” landen, vertelde de bron aan Euronews. Dit bevestigt een verhaal in de New York Times , dat zei dat de EU-landen zich volgens de ontwerplijsten die het had gezien, voorbereidden op het blokkeren van reizigers uit de VS waar de pandemie niet onder controle is.

De VS hebben volgens de Johns Hopkins University meer dan 120.000 COVID-19-sterfgevallen en meer dan 2,3 miljoen gevallen gehad , met nieuwe golf van infecties gemeld in verschillende Amerikaanse staten.Lees ook:  De wereld samenzweerders zoals Soros in de "woede" modus

Comments

comments