Het podium is ingesteld, het gevecht is opgetuigd en het einde is nabij

Het podium is ingesteld, het gevecht is opgetuigd en het einde is nabij

25 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump is klaar. Hij is halverwege de vernietiging van het ambt van president van de Verenigde Staten. De ‘diepe staat’ die hij zwoer dat hij zou uitroeien, ze masseren de schouders van waarheidsmoordenaar Joe Biden alsof ze hem willen voorbereiden als een bokser die op het punt staat uit een bezwete arenatunnel van de Amerikaanse politiek te komen. Maar niemand heeft het over het eindspel van 2020. Als de hele wereld een grote geopolitieke fase is, wat belooft de slotakte dan?

Een aanhoudende pandemie heerst nog steeds in de wereld. De economische knock-out punch is nog steeds teruggedraaid klaar om te worden losgelaten door een bruiser van een marktequaliser. Ondertussen is de Amerikaanse economie, met een biljoen meer dan de schuld van de overheidsschuld, het meest vreemd aan het licht gekomen. Beelden van protesten in het hele land, bloedige straten, wolken van traangas en gewurgde personen van kleur zijn geschilderd op een canvas dat de armoede, wanhoop en hopeloosheid van de voorheen verborgen menigte toont. CNN en Fox zijn zo gefocust op de Trump-show, ze hebben de middeleeuwse peren van Amerika gemist, de miljoenen die een bestaan ​​krabben terwijl miljardairs de dikke, zorgeloze middenklasse vertroetelen. Iedereen die op de eerste rang zit, kan de komende nederlaag ruiken. Trump heeft de strijd al voor de eerste ronde gegooid en de bookmakers staan ​​op het punt te verzamelen.

In november haalt Donald Trump niet eens een minuut voordat hij door voormalig vice-president Joe Biden op het doek wordt geslagen. De manier waarop deze honden- en ponyshow zou eindigen, was voorbestemd voordat Donald Trump in 2016 werd ingewijd. Trump, moe van het Witte Huis en ‘bijna’ moet werken voor de kost, zal niet eens de moeite doen om de mysterieuze stoot te ontwijken dat brengt hem naar beneden. Biden zal niet zweten, althans niet totdat het zijn beurt is om de zwaargewichtkampioen te worden. Dan, op oudejaarsavond 2021, zullen de bookmakers die achter de punch dronken slugger van de liberale orde staan, verzamelen. Wanneer de economische zeepbel van Amerika deze keer barst, zal de nieuwe president Trump de schuld geven, waarna er een redux van 2008 en de Grote Recessie zal plaatsvinden. Alleen deze keer zullen ze biljonairs creëren in plaats van miljardairs.

De wereld staat op het punt te worden afgevoerd. Voor het geval je geen politieke sportanalist bent die oplet. Trump en Co. spelen nu bijna vier jaar met winst op de markt, maar de miljarden die ze hebben gespaard, lijken langetermijnweddenschappen wanneer de bankiers en eigenaren van hedgefondsen meer dan een miljoen kleine Amerikaanse bedrijven overnemen, wat er nog over is van eigen eigendoms-, detailhandel-, productie- en overheidsopdrachten voor alles van postverzending tot kippenhouderij tot levering aan Walmart-winkels. Ik weet het, de vechtvoorspelling begint fantastisch en onmogelijk te klinken, maar geloof me, het wordt veel erger. In deze New York Times voel je de omvang van het komende bloedbadverhaal over het afleidingsplan van Trump, dat doet alsof het kleine bedrijven helpt. Laat me hier uit het rapport citeren om u een idee te geven van de reikwijdte van de komende zwendel:

“Openbaar verhandelde bedrijven die ongeveer 8,1 miljoen mensen in dienst hebben – ongeveer 26 procent van alle werkgelegenheid bij op de beurs genoteerde beursgenoteerde bedrijven – zijn allemaal of grotendeels uitgesloten van directe overheidssteun, gebaseerd op een analyse door Samuel Hanson, Jeremy Stein en Adi Sunderam van Harvard, samen met Eric Zwick van de University of Chicago. ”

Nu beginnen we te begrijpen waarom de regering-Trump heeft geweigerd het Congres en de mensen een boekhouding te geven over wie er aan de ontvangende kant staat van de door de belastingbetaler gesteunde subsidies en leningen voor kleine bedrijven, die meer dan $ 500 miljard bedragen. Maar wat hier interessant aan is, en duivels op een niveau dat nog nooit eerder is gezien, is waar een deel van dit geld voor zal worden gebruikt.

Lees ook:  Bijna 7 op de 10 Amerikanen schamen zich voor Trumps COVID-reactie

Om beter te begrijpen wat er gaat gebeuren, hoef je alleen maar even als een maffia kingpin te denken. In modern zakelijk kapitaal is bescherming. Om een ​​beschermingsracket te creëren, hoeft een maffioso alleen maar de kapitaalstroom te beperken. Of, in het geval van het PPP-programma van de Amerikaanse regering, het ene bedrijf ‘beschermen’ en tegelijkertijd het andere doden. Neem bijvoorbeeld het onroerend goed investeringsfonds (REIT) Ashford Hospitality Trust, waarvan de Washington Post zei dat het overheidssteun kreeg door middel van leningen die op dat moment legaal waren. Hier wordt het een beetje lastig, omdat sommige van deze ontvangers van leningen wettelijk verplicht waren om geld terug te betalen als ze niet voldeden aan de richtlijnen van de nieuwe regelgeving. Maar de weigering van de Trump-regering om PPP en andere financiële gegevens vrij te geven,

Omwille van mijn verslag is Ashford Hospitality Trust net zo goed als een zaak om mijn punten te bewijzen. Zoals iedereen die kan lezen of tv kijken weet, is de reissector harder dan bijna alle andere getroffen door de negatieve effecten van de COVID-19-pandemie. En Ashford Hospitality Trust houdt van hotels. De grootste investeerders van het vertrouwen die hier worden genoemd, Vanguard Group, Renaissance Technologies en BlackRock zijn notoir hebberig als het gaat om het failliet laten gaan van andere mensen. Ik zal niet ingaan op deze fondsen en hun geschiedenissen, maar Renaissance leverde in 2016 een grote bijdrage aan zowel Hillary Clinton als Donald Trump. Dit verwijst naar mijn constante verwijzing naar de politiek van “goede politieagent en slechte politieagent” in de VS Maar laten we terugkomen aan hotels en Ashford Hospitality.

Volgens dit recente (PDF) Ashford Hospitality Trust-portfoliorapport heeft het vertrouwen 24.842 kamers in verschillende hotels / motels in de Verenigde Staten. De lijst van gecontroleerde hotels varieert van onafhankelijke bedrijven zoals de Residence Inn Phoenix Airport tot het luxueuze Ritz Carlton Atlanta. Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als de Trump-administratie de bedrijven zoals Ashford Hospitality Trust (en door de gemachtigde Vanguard Group en anderen) ondersteunt en tegelijkertijd de concurrerende hotels niet helpt. Kun je je in een kapitalistische wereld die gebaseerd is op groei visualiseren hoe de liberale orde van plan is haar mislukte model uit te breiden? Een overname, wereldwijd, compleet. Dit zal nog een decennium of twee kopen. En we zullen onze slavernij betalen.

Uit de verwarring, onder de tafel, en zelfs recht voor onze ogen, wordt de oorlog om de laatste goudstaven op planeet Aarde gevoerd. Ik heb dit vaak gezegd, maar ik kan eerlijk zeggen dat ik nooit echt had gedacht dat het zou gebeuren. Of beter gezegd, ik hoopte en bad dat het niet zou gebeuren. Democratie, vrijheid, een vreedzame, welvarende wereld, dit waren de dingen die we allemaal leerden na te streven. Nu zien we dat er geen systeem is om dat te laten gebeuren. Piraten en kapers varen langs elke kust, en vuile jagers zullen elke wedstrijd uitverkopen, zodat de laatste druppel winst wordt gericht aan degenen die altijd hebben geregeerd. Zelfs een revolutie kan de situatie niet oplossen. Iemand zal er ook achter komen hoe hij daarvan kan profiteren. Onze sombere mislukkingen zijn ‘huis om te slapen’, zoals het gezegde luidt. Op een lang shot,

De Tulsa, Oklahoma Rally voor Trump dat er zoveel ophef over was, dit was de bel die de opening en de laatste ronde van het nepcircus Trump versus Biden luidde. Bijna niemand kwam opdagen en de ergste president ooit was woedend. “The Donald” zal zich binnenkort terugtrekken in zijn senior playboy-levensstijl, slechts miljarden rijker, terwijl een van de vernietigers van Oekraïne de titelriem op zich neemt, om eindelijk voor eens en altijd een einde te maken aan de democratie. De liberale orde zal doorgaan en niemand kan er iets aan doen. Zelfs Poetin niet. Gridlock is de erfenis van de mensheid. De eindeloze oorlogen, financieel of echt, zullen doorgaan totdat winst onmogelijk is op een kale, opgebruikte rots die door de ruimte draait. Het trieste is dat er zelfs geen mededinger aan de horizon is. Niemand zal de handschoenen aantrekken om zelfs zielige ouder wordende politici te bestrijden die zijn gekocht en betaald door zielloze promotors.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe politici praten over coronavirus in Duitsland, waar oorlogsmetaforen worden vermeden

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Trump-functionarissen vallen Anthony Fauci aan. Duizenden artsen slaan terug.
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments