Burgeroorlog & straatprotesten, de radicale nieuwe politieke technologie van de Democratische Partij voor Vote-Harvesting

Burgeroorlog & straatprotesten, de radicale nieuwe politieke technologie van de Democratische Partij voor Vote-Harvesting

26 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Deze maand, toen demonstranten de straat op gingen in Amerika om te razen tegen ‘politiegeweld’ en ‘blanke suprematie’ na de dood van George Floyd, belandden miljoenen deelnemers onbewust op de radar van locatietraceerbedrijven. Wat er daarna met die informatie gebeurde, zal sommige mensen verbazen.

Mapping-technologie is misschien wel de meest revolutionaire uitvinding die sinds het Model T op de markt is gekomen, maar je zult de onzichtbare innovatie die op straat sputtert nooit zien of horen.

De baanbrekende technologie, ook wel ‘ geofencing ‘ genoemd, maakt het mogelijk om elke minuut van de dag miljoenen mensen nauwkeurig te volgen. Voor retailers is deze enorme hoeveelheid verzamelde gegevens via smartphones een onschatbare bron van informatie over consumentengedrag, en er zijn een aantal bedrijven die zich nu op die niche richten.

Foursquare is bijvoorbeeld een van de zwaargewichten in de locatietechnologie-industrie. Het werkt met ongeveer 150.000 app-ontwikkelaars en veel Fortune 100-bedrijven. Het probleem met deze nieuwe volgtechnologie is echter dat we ons in het Wilde Westen van zijn ontwikkeling bevinden; er zijn geen formele regels voor het gebruik ervan. Sterker nog, het reguleren van wat bedrijven met onze persoonlijke informatie doen, is zo zorgwekkend dat Jeff Glueck, de CEO van Foursquare, in een opiniestuk van de New York Times het idee dreef dat degenen die werkzaam zijn in de locatiegegevensbusiness ‘een eed van Hippocrates afleggen voor datawetenschap … en hopen dat het naleven van zo’n eed misbruiken zal beteugelen. ‘

Het klinkt als een groots idee, maar niemand mag zijn adem inhouden in afwachting dat het gebeurt, vooral nu de technologie wordt gebruikt in de politieke rol in het meest consequente verkiezingsjaar dat de komende decennia zal plaatsvinden.

De politieke implicaties

Toen straten in de Verenigde Staten deze maand uitbraken met Black Lives Matter / Antifa-protesten na de dood van George Floyd, kreeg trackingtechnologie een gouden kans voor een aantal ruwe bètatests.

Gezien de volatiele aard van de protesten, hebben sommigen misschien gedacht dat Silicon Valley demonstranten volgde om hen in verband te brengen met criminele activiteiten, zoals plundering, fysiek geweld en vandalisme. Immers, als smartphones bijvoorbeeld individuen kunnen opsporen die legaal winkelen in Saks Fifth Avenue, zou het net zo goed in staat moeten zijn plunderaars in hetzelfde stopcontact te traceren .

Of misschien werd de technologie gebruikt om te bepalen hoeveel demonstranten waren opgedoken bij evenementen uit andere steden en staten. We zagen tenslotte zulke slimme technieken die werden gebruikt op het hoogtepunt van de Covid-pandemie toen studenten de stranden van Fort Lauderdale overstroomden voor de jaarlijkse feestvreugde in de voorjaarsvakantie.

Lees ook:  Pandemic intensiveert verdeeldheid onder Amerikaanse elite

Tectonix GEO tweette een gedigitaliseerde kaart met de ‘secundaire locaties’ van strandgangers nadat ze Florida hadden verlaten. Het zou heel leerzaam kunnen zijn geweest als dezelfde technologie was toegepast nadat de protesten van de Black Lives Matter waren verspreid om de oorsprong van de beweging beter te begrijpen. Maar daar is de trackingtechnologie niet voor gebruikt.

In plaats daarvan werd de technologie gebruikt om personen aan te melden die protesteerden tegen de dood van George Floyd bij de Democratische Partij. De protesten van Black Lives Matter / Antifa gaven democratische politieke strategen de mogelijkheid om de deelnemers aan die evenementen te volgen aan de hand van hun mobiele telefoonnummer en hen te targeten met berichten over bijvoorbeeld registratie om te stemmen of om andere politieke activiteiten te ondersteunen.

Het Collective bijvoorbeeld, een politieke groepering die zich inzet om Afro-Amerikanen te kiezen, begon eerder dit jaar een campagne om democratische kiezers te werven, terwijl het belangrijkste onderwerp in de Verenigde Staten de 45e POTUS niet racisme beschuldigde. In feite schonk Michael Bloomberg, de voormalige democratische presidentiële wannabe, begin maart $ 2 miljoen aan de belangenbehartigingsgroep met het specifieke doel om meer zwarten te laten registreren. Sommigen noemen dat misschien een merkwaardige timing.

“We hadden nooit de financiering en de middelen om echt met dit soort technieken bezig te zijn”, gaf Quentin James, oprichter en president van het Collective, toe aan de Wall Street Journal deze maand.

Deze nieuwe politieke technologie plaatst de protesten en de bijbehorende rellen – die op de hielen volgden van Russiagate, afzetting en een economische stop als gevolg van een pandemie, allemaal in een groot verkiezingsjaar – in een verontrustend nieuw licht. Meer cynische en samenzweerderige waarnemers zouden inderdaad in de verleiding kunnen komen te geloven dat de landelijke protesten niet werden aangespoord om niet te protesteren tegen ‘politiegeweld’ of ‘blanke suprematie’, maar eerder om te dienen als voorwendsel voor wat in de eerste plaats een verfijnde operatie voor het oogsten van stemmen.

Lees ook:  Eigen woning, een nieuw melkhuisje voor de schatkist

“Het bereiken van die personen is bijzonder kritisch, zeggen groepen, omdat de persoonlijke registratie van kiezers werd stopgezet door het coronavirus”, meldde de Wall Street Journal in een artikel dat zich richtte op het verzamelen van kiezers tijdens de protesten. “Bovendien, met de Amerikanen die de afgelopen maanden thuis zijn gebleven om verspreiding van het virus te voorkomen, hebben organisaties weinig andere recente gegevens over de bewegingen van mensen.”

Er kan ook aan worden toegevoegd dat het vermogen van de democraat om het publiek enthousiast te maken voor hun lange lijst van kleurloze genomineerden, zoals Joe Biden, minder dan spectaculair was. Ondanks berichten dat Biden Trump leidt in de peilingen, werden de cijfers nooit weerspiegeld door een geëlektrificeerd electoraat dat in de rij stond voor blokken om hem te horen spreken. Dat kan alleen als vreemd worden omschreven. Sterker nog, terwijl de Democratische koploper thuis blijft schuilen en af ​​en toe een onhandig televisie-interview geeft, slaagde Trump er net in duizenden bezoekers in maanden naar zijn eerste grootschalige rally te trekken – en ondanks de vermeende dreiging van een coronavirus dat in de lucht bleef hangen.

Nogmaals, meer cynische geesten zouden in de verleiding kunnen komen om te beweren dat, aangezien de democratische opkomst bij zowel de stembus als de politieke bijeenkomsten minder dan stellair zijn geweest, er een betere manier is om de basis te stimuleren en de onverschilligheid van de kiezers te camoufleren dan door straatprotesten die schold tegen de spookdreiging van ‘systemisch racisme’, dat ook het dubbele doel dient: het bereiken van duizenden nieuwe kiezers?

Hoe dan ook, dit soort ‘woedend en betrokken’-type politieke strategie, waarbij strategen potentieel in staat zijn om miljoenen nieuwe supporters op te halen via hun smartphone-applicaties, staat praktisch gelijk aan het openstellen van de zuidelijke grens voor illegale migranten die stem dan links bij de verkiezingen. Het is een pijnlijke daad die tegen de belangen van de natie ingaat.

Het gevaarlijkste aspect van dergelijke scenario’s is dat het destructieve karakter van straatprotesten en rellen door meedogenloze individuen, waarvan er in de wereld van de politiek geen tekort is, als een positieve ontwikkeling kan worden beschouwd wat betreft het winnen van verkiezingen. Een beetje zoals een slang die uit honger op zijn staart kauwt, een metafoor die de Democratische Partij vandaag treffend samenvat.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump is gevaarlijk - maar geef zijn voorgangers ook de schuld

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments