Er gebeuren vreemde dingen met Europese landen die de aanval van George Soros weerstaan

Er gebeuren vreemde dingen met Europese landen die de aanval van George Soros weerstaan

26 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Er gebeuren vreemde dingen in Oost- en Centraal-Europa die weinig aandacht krijgen in de media. Twee staatshoofden, de premier van Slovenië en Slowakije,  traden  bijna gelijktijdig af. De Slowaakse premier Robert Fico was het slachtoffer van het schandaal over de moord op Jan Kuciak, een journalist die corruptie bij de overheid onderzocht. De premier moest aftreden tijdens massale straatprotesten.

De heer Fico stond bekend om zijn steun aan een sterkere Visegrad Group. Hij was op veel punten tegen Brussel gekant. Het is vermeldenswaard dat hij  opriep om sancties op te heffen  en de betrekkingen met Moskou te verbeteren. De premier was ervan overtuigd dat Rusland een  betrouwbare energiepartner was . Is het toeval dat hij gedwongen werd af te treden te midden van de anti- Ruslandcampagne die werd uitgelokt door de  Skripal-zaak  en andere duidelijk verzonnen verhalen die werden gebruikt als valse voorwendsels voor onophoudelijke aanvallen op Moskou? Was hij geen bedreiging voor de zogenaamde eenheid van de EU tegen Rusland? Dat was hij zeker.   

De premier heeft niet verhuld dat zijn beslissing  onder grote druk is genomen . De afzetting is ontworpen door krachten van buitenaf, waaronder de  filantroop miljardair George Soros . Zo had de Slowaakse president Andrej Kiska   in september 2017 een privévergadering met de miljardair. Het was een één-op-één gesprek. Daar was geen Slowaakse diplomaat aanwezig.

 Minister van Buitenlandse Zaken Miroslav Lajčák: “George Soros is een man die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling in Oost- en Centraal-Europa en daarbuiten. Dat is een feit dat niet in twijfel kan worden getrokken. ‘ Premier Viktor Orbán zei over het evenement: “George Soros en zijn netwerk maken van elke gelegenheid gebruik om regeringen die zich verzetten tegen immigratie omver te werpen.”

De Sloveense premier Miro Cerar  werd aangevallen door Soros vanwege zijn verzet tegen het EU-  immigratiebeleid . George Soros verborg niet dat hij  een fervent tegenstander was  van Miro Cerar’s standpunt. “Het is een verplichting voor Europa om migranten te ontvangen,” de Amerikaanse financier  doceerde  Europeanen. Nu moet de premier gaan, nadat de resultaten van een referendum over een belangrijk economisch project door de hoogste rechtbank nietig zijn verklaard en de media-aanvallen op zijn standpunt ten aanzien van asielzoekers zijn toegenomen. Nu Cerar niet langer aan het roer staat, is de oppositiebeweging tegen de Brusselse dictatuur verzwakt.

Wie is de volgende? Waarschijnlijk Hongarije, dat een doelwit is geworden voor de aanvallen van  Soros . De Amerikaanse miljardair heeft sinds 1989 meer dan $ 400 miljoen in zijn geboorteland geïnvesteerd. Hij heeft ook aangekondigd dat hij van plan is de Hongaarse verkiezingscampagne te beïnvloeden en  heeft daarvoor 2.000 mensen  in dienst . De regering wil dat haar wetsvoorstellen ” Stop Soros ” wetten worden. Hongarije zal ongetwijfeld worden aangevallen omdat het zich verzet tegen het netwerk van de financier.

Lees ook:  Duister geld uit VS voor extreemrechts in Europa

Brussel zal huilen en huilen, kritiek op het “ondemocratische regime” dat het land regeert. De volgende parlementsverkiezingen in Hongarije worden gehouden op 8 april 2018. Het zal een zware strijd zijn om de onafhankelijkheid te behouden en tegelijkertijd pogingen om Amerikaanse druk op te leggen via door Soros gesteunde ngo’s en onderwijsinstellingen af ​​te weren.  

Ook  in Tsjechië wordt weerstand geboden aan de activiteiten van Soros  . De Tsjechische president Milos Zeman heeft de bij Soros aangesloten groepen beschuldigd van bemoeienis met de binnenlandse aangelegenheden van zijn land. De financier  dringt er bij  de EU op aan om op Polen te steunen en haar te dwingen “de rechtsstaat te behouden”.

Macedonië  verzet zich ook tegen  de op miljardair geïnspireerde subversieve activiteiten die oog hebben voor regimeverandering. Het “Soros-netwerk” heeft grote invloed op het Europees Parlement en andere instellingen. De schandalige  lijst van Soros ‘bondgenoten bevat 226 leden van de 751 leden. Elk derde lid – denk daar maar eens over na! Als dat geen corruptie is, wat dan wel? De buitenlandse wetgevers dansen op Soros ‘melodie. Ze doen wat hun wordt verteld, waaronder het opzwepen van anti-Rusland hysterie. 

Moskou heeft zijn eigen geschiedenis in het omgaan met het Soros-netwerk. In 2015 werd het Open Society Institute van George Soros het   land uitgezet als een ‘ongewenste organisatie’ die werd opgericht om de Amerikaanse invloed te vergroten. 

Het zou echt naïef zijn om te denken dat Soros alleen handelt. Het is een publiek geheim dat de Amerikaanse regering zich flagrant bemoeit met de binnenlandse aangelegenheden van andere landen en de miljardair als voertuig gebruikt. Europa is een Amerikaanse concurrent die moet worden afgezwakt. USAID en het Soros-netwerk werken vaak  samen om  gemeenschappelijke doelstellingen na te streven. In maart 2017 ondertekenden zes Amerikaanse senatoren  een brief  waarin het ministerie van Buitenlandse Zaken werd gevraagd de overheidsfinanciering van door Soros gesteunde organisaties te onderzoeken. Maar die inspanningen gingen nergens toe, Foggy Bottom staat altijd  aan de kant van  Soros , wat het ook is. 

Veel Europese landen voeren een hevige strijd om hun onafhankelijkheid te beschermen. Het ‘imperium’ van de financier is bezig om Europa te veroveren door middel van steekpenningen en subversieve NGO’s. Deze landen en Rusland verzetten zich tegen dezelfde dreiging. Misschien zijn daarom de sancties tegen Rusland   bij veel Oost-Europese politici zo impopulair .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Iran uitlokken zou een oorlog kunnen beginnen en de hele wereldeconomie kunnen schaden

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Water prediken en wijn drinken: vermoedelijke corruptie in het hart van de EU
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments