Coronavirus: de VS vestigt een nieuw record voor dagelijkse gevallen, Europa bijeenkomsten gevaarlijk

Coronavirus: de VS vestigt een nieuw record voor dagelijkse gevallen, Europa bijeenkomsten gevaarlijk

27 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De VS meldden donderdag de hoogste toename van nieuwe gevallen van COVID-19 op één dag, aangezien de autoriteiten in heel Europa er bij de mensen op aandrongen om het verbod op openbare bijeenkomsten na een reeks illegale partijen te respecteren.

Volgens Johns Hopkins University werden op 25 juni in de VS 39.972 nieuwe gevallen van COVID-19 geregistreerd, het hoogste dagelijkse aantal dat tot nu toe in het land is waargenomen.

De VS is het zwaarst getroffen land ter wereld met meer dan 2,4 miljoen bevestigde infecties en meer dan 124.000 geregistreerde sterfgevallen.

De recente golf van zaken heeft ertoe geleid dat sommige staten de beperkingen opnieuw hebben aangescherpt.

In Florida, dat vrijdag een recordaantal van 9.000 nieuwe gevallen registreerde, is het bars nu verboden alcohol te schenken, terwijl in Texas gouverneur Greg Abbott de plannen voor heropening heeft onderbroken .

Bars die de helft van hun inkomen verdienen met de verkoop van alcohol moeten op vrijdag om middernacht sluiten, terwijl restaurants mogelijk open blijven, maar met een verminderde capaciteit.

‘Onverantwoord gedrag’

In Europa roepen de autoriteiten mensen op om de regels voor sociale afstand en het verbod op openbare bijeenkomsten te respecteren, aangezien de zomertemperaturen mensen massaal de deur uit sturen.

De politie in Londen waarschuwde vrijdag dat duizenden agenten het hele weekend zouden worden ingezet om onwettige muziekevenementen buiten de deur te houden.

“We hebben gezien dat een groot aantal mensen de gezondheidsvoorschriften volledig negeren, het lijkt erop dat ze helemaal niets geven om hun eigen gezondheid of die van hun familie en dat ze grote feesten willen hebben,” zei commissaris Cressida Dick.

‘Het is heet. Sommige mensen hebben te veel gedronken. Sommige mensen zijn gewoon boos en agressief en sommige mensen zijn gewoon gewelddadig’, voegde ze eraan toe, betreurend dat de officieren donderdagavond het doelwit waren terwijl ze illegale raves in de Britse hoofdstad verbraken.

Lees ook:  Robert F Kennedy Jr. uit zware kritiek op vaccinatie-agenda van Bill Gates

De waarschuwing komt nadat de autoriteiten in Bournemouth, een kustplaats zo’n 160 kilometer ten zuidwesten van Londen, donderdag een groot incident verklaarden nadat duizenden mensen op de heetste dag van het jaar tot nu toe naar het strand waren gekomen.

Vikki Slade, leider van de gemeenteraad, zei dat ze ‘absoluut ontsteld’ was over de scènes op lokale stranden.

“Het onverantwoordelijke gedrag en handelen van zoveel mensen is gewoon schokkend en onze diensten zijn tot het uiterste gegaan om iedereen veilig te houden.”

‘Niemand gaat weg en niemand komt binnen’

Spanningen tussen politie en feestvierders werden zondag ook in Parijs gezien toen duizenden de straten van de Franse hoofdstad betraden om het Fete de la Musique te vieren. Frankrijk, dat op 10 mei de vergrendelingsbeperkingen begon te versoepelen, blijft bijeenkomsten van meer dan tien mensen verbieden.

In Portugal kondigde premier Antonio Costa donderdag aan dat delen van het grotere gebied van Lissabon van 1 juli tot ten minste 14 juli opnieuw tot hun huis zullen worden beperkt. Mensen mogen hun huis alleen verlaten om essentiële goederen te kopen en te gaan om te werken terwijl bijeenkomsten van meer dan vijf personen verboden zijn.

Ondertussen werd in Italië het leger gestuurd om een ​​appartementencomplex in Mondragone, een kustplaats op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Napels, te bewaken om ervoor te zorgen dat de bewoners een quarantainebevel respecteren.

Ongeveer 43 of de 700 inwoners, waaronder Bulgaarse seizoensarbeiders, hebben COVID-19-positief getest.

Het bericht dat sommige Bulgaren uit het complex waren gevlucht, veroorzaakte woede in de stad.

Vincenzo de Luca, president van de regio Campania, vertelde vrijdag aan verslaggevers dat de 19 mensen die waren weggelopen, waren opgespoord en negatief waren getest.

‘Het complex moet in’ rigoureuze isolatie ‘worden gehouden, zei De Luca, met de nadruk:’ dat betekent dat niemand gedurende 15 dagen vertrekt en niemand binnenkomt ‘.

Het komt nadat het Europese bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie had gewaarschuwd dat er vorige week voor het eerst in maanden een toename in wekelijkse gevallen in Europa werd opgetekend.

“Dertig landen hebben de afgelopen twee weken een toename gezien in nieuwe cumulatieve gevallen. In 11 van deze landen heeft versnelde transmissie geleid tot een zeer grote heropleving die, indien niet aangevinkt, de gezondheidsstelsels in Europa weer op het verkeerde been zal zetten”, Dr. Hans Henri P. Kluge, regionaal directeur van de WHO voor Europa, zei in een verklaring.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump gaat 'voor een paar dagen' naar het Walter Reed-ziekenhuis

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Order! Order!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments