De EU zal Amerikaanse reizigers uitsluiten vanwege de verspreiding van het Amerikaanse coronavirus

De EU zal Amerikaanse reizigers uitsluiten vanwege de verspreiding van het Amerikaanse coronavirus

27 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Europese Unie probeert te heropenen, maar niet voor veel Amerikaanse bezoekers.

De Europese Unie zal naar verluidt de meeste Amerikanen ervan weerhouden naar het blok te reizen, zelfs als die landen weer voor andere reizigers worden geopend, een beleid dat het falen van de Verenigde Staten om de coronaviruspandemie volledig onder controle te houden weerspiegelt .

De Europese Unie heeft niet-essentiële reizen tot de meeste van haar lidstaten beperkt op grond van regels die tot ten minste 30 juni van kracht waren . Maar met ingang van 1 juli maken Europese landen enkele van die maatregelen los en laten ze weer reizen toe uit meer dan een dozijn landen – waaronder China (als Peking ook EU-reizigers toestaat) – die aan bepaalde criteria voldoen, waaronder hun vermogen om het coronavirus te bevatten.

Op dit moment slagen de Verenigde Staten er niet in.

Dit is niet helemaal verrassend. Europa was ooit het epicentrum van de coronaviruscrisis, met Italië , Spanje en Frankrijk tot de zwaarst getroffen landen in het blok. Agressieve lockdown-maatregelen verdreven zaken en veel Europese landen zijn langzaam heropend. En hoewel er spikes aan de overkant van de werel zijn geweest t, over het algemeen, Europa’s gevallen zijn afgenomen.

De Verenigde Staten waren Europa al lang voorbij als epicentrum van de crisis. En, in tegenstelling tot zijn bondgenoten in het buitenland, ziet Amerika nu in sommige staten een enorme golf van gevallen . Op 26 juni hebben de Verenigde Staten meer dan 2,4 miljoen gevallen van coronavirus bevestigd en meer dan 124.000 sterfgevallen geregistreerd, volgens gegevens van de Johns Hopkins University . Vrijdag bevestigden de Verenigde Staten een record van 40.000 nieuwe gevallen van coronavirus in het hele land .

Matina Stevis-Gridneff van de New York Times meldde vrijdag voor het eerst dat EU-functionarissen de lijst van aanvaardbare landen vrijdag hadden afgerond na wat zij omschreef als “kronkelige onderhandelingen”:

De lijst werd in principe gesteund door de meeste EU-ambassadeurs en vereist geen unanieme steun, maar moet nog steeds worden geformaliseerd in de hoofdsteden van de lidstaten en in de bureaucratie in de centrale Europese Unie voordat ze van kracht wordt op 1 juli. Diplomaten hadden niet verwacht dat de lijst verandering.

De Verenigde Staten zijn niet de enige die worden uitgesloten, en reizigers uit andere landen, waaronder Rusland, worden ook niet toegelaten.

Toch is dit een dramatische beslissing van enkele van de naaste bondgenoten van Amerika, en het heeft ernstige gevolgen voor handel en reizen, vooral omdat zowel de VS als Europa proberen hun economie weer op te bouwen in de nasleep van de pandemie.

Het EU-verbod moet de VS wakker schudden. Maar zal het zijn?

Op 11 maart, toen het aantal gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten begon toe te nemen, kondigde president Donald Trump een reisverbod aan voor iedereen die uit de 26 Schengenzonelanden van de Europese Unie arriveert. ( Het verbod werd een paar dagen later uitgebreid met Ierland en het Verenigd Koninkrijk .)

Trump prees het besluit als een manier om Amerikanen te beschermen, hoewel sommigen betwijfelden of het effectief was in het vertragen van de verspreiding van het virus , dat al circuleerde in gemeenschappen in de Verenigde Staten.

De abrupte beleidswijziging veroorzaakte ook verwarring over wie wel en niet naar de VS kon terugkeren, wat leidde tot chaos op luchthavens en mogelijk een averechts effect als gevolg van een golf van mensen die terugkeerden naar Amerikaanse luchthavens.

De aankondiging verraste ook de Europese leiders . Ze veroordeelden het eenzijdige besluit en voegden nog een extra spanning toe aan de transatlantische partnerschappen van de VS onder Trump.

Maar op 17 maart kwamen de EU-staten overeen om niet-essentiële reizen aan hun buitengrenzen , waaronder de Verenigde Staten, te verbieden. Dat is inmiddels verlengd tot eind juni. Er waren ook spanningen binnen de Europese Unie, aangezien sommige lidstaten hun grenzen tijdelijk aan andere EU-leden hebben afgesloten om het virus in bedwang te houden. Een kenmerk van de Schengen-zone is gratis en wrijvingsloos reizen , en landen die naar binnen gingen, presenteerden tijdens deze crisis een echte test voor de EU.

Lees ook:  Wat poll-watchers eigenlijk doen, en de verontrustende retoriek van Trump over hen

Sindsdien is de EU enigszins gehergroepeerd, onder meer met een omvangrijk herstelplan voor een pandemie . En uniforme reisregels zouden ook helpen; Hoewel individuele EU-landen hun eigen regels kunnen maken over wie wel en niet mag bezoeken, zou het omarmen van een consistent beleid in alle lidstaten de noodzaak van interne controles wegnemen, aangezien het continent opnieuw wordt geopend voor bedrijven en toerisme .

Reisbeperkingen worden elke twee weken opnieuw beoordeeld op basis van specifieke wetenschappelijke en epidemiologische criteria, volgens de New York Times , die eerder deze week voor het eerst berichtte over de mogelijkheid van een Amerikaans verbod.

Toch is het een opmerkelijke ontwikkeling dat de EU een verbod op Amerikaanse reizen verlengt. De verwachting bij een wereldwijde pandemie zou zijn dat bondgenoten als de VS en Europa samenwerken; in plaats daarvan heeft de coronaviruscrisis laten zien hoe diep de samenwerking is verslechterd – en hoe het buitenlandse beleid van Trump “America First” de positie van de VS heeft verminderd.

Sinds het begin van zijn regering heeft Trump ruzie gemaakt met Europese leiders over handel , de NAVO , de deal met Iran en willekeurige andere dingen. Dat heeft de vriendschap aangetast en een ongekende wereldwijde crisis heeft haar nog meer beschadigd. De VS hebben onlangs geweigerd deel te nemen aan een wereldwijde vaccinatietop , een flagrante afwezigheid toen leiders van over de hele wereld de samenwerking beloofden om een ​​vaccin te vinden. Europese leiders hebben ook kritiek geuit op het besluit van Trump om de VS uit de Wereldgezondheidsorganisatie te trekken .

De VS zouden eind juni de G-7-top organiseren; Trump stelde het uit om voor de hand liggende pandemische redenen, maar probeerde het in juni opnieuw te plannen als teken van de heropening van de VS. De Duitse bondskanselier Angela Merkel wees de uitnodiging snel af en Trump moest het opnieuw uitstellen tot september.

Eens gezien als een leider, die andere landen verzamelde om te reageren en te coördineren als reactie op virusuitbraken , namen de VS internationaal een achterbank tijdens het coronavirus en sloegen ze thuis . Dat beschadigde de reputatie van de VS als supermacht. Het toonde ook een wereldwijd leiderschapsvacuüm ; dit is wat er gebeurt als de Verenigde Staten naar binnen kijken. Beiden hebben de wereldwijde reputatie van de VS geschaad .

En dit heeft echte gevolgen voor de Verenigde Staten. Zakenreizen naar Europa zijn zo goed als mislukt , en het zal moeilijk zijn om te hervatten met een verbod – wat gevolgen kan hebben aangezien de Verenigde Staten en Europa proberen hun economie weer op te bouwen. En hoewel Europeanen misschien genieten van Amerikaanse toeristenvrije zones, heeft de achteruitgang van internationale reizen landen als Italië en Frankrijk al behoorlijk getroffen . Reisbeperkingen kunnen dat herstel nog moeilijker maken. En de Amerikaanse spiraalvormige uitbraak van het coronavirus zal ook het toerisme in de VS schaden, aangezien Europeanen, en vrijwel iedereen, waarschijnlijk niet zullen bezoeken, ervan uitgaande dat Trump de huidige reisverboden opheft en ze dat mogen.

Trump heeft sinds zijn aantreden reisverboden omarmd , wat hij heeft gerechtvaardigd als een manier om het land te verdedigen en de nationale veiligheid te beschermen. Nu, na zijn beschamende coronavirusreactie, is de VS aan de ontvangende kant en ervaart ze hoe het is voor iedereen om te proberen Amerikanen buiten te houden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump zegt dat supporters die Biden-campagnebus lastigvielen 'niets verkeerds deden'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De EU sloopt samen met de banken ons pensioen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments