Facebook breidt regels voor haatzaaien uit te midden van boycot van adverteerders

Facebook breidt regels voor haatzaaien uit te midden van boycot van adverteerders

27 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Facebook heeft nieuwe inspanningen aangekondigd om haatdragende taal en desinformatie op zijn platform aan te pakken, onder meer door te vermelden dat het nieuwswaardige berichten van politici zou labelen die de regels op hun platform overtreden.

CEO Mark Zuckerberg had eerder geweigerd om de berichten van de Amerikaanse president Donald Trump te markeren waarin werd gesteld dat stemmen per post zou leiden tot meer kiezersfraude omdat hij zei dat mensen ongefilterde inhoud zouden moeten kunnen zien.

Socialemediagigant Twitter markeerde daarentegen dezelfde berichten op zijn platform met een link voor gebruikers om meer informatie te krijgen over stemmen via mail.

Zuckerberg zegt nu dat politici niet zijn vrijgesteld van de nieuwe regels voor steminformatie.

“Om één punt te verduidelijken: er is geen vrijstelling van nieuwswaarde voor inhoud die geweld oproept of stemmingen onderdrukt. Zelfs als een politicus of overheidsfunctionaris het zegt, als we vaststellen dat inhoud kan leiden tot geweld of mensen hun stemrecht ontneemt, zullen we verwijder die inhoud ‘, schreef Zuckerberg op zijn platform, terwijl hij de wijzigingen aankondigde.

Het bedrijf breidde ook hun definitie van haatdragende inhoud uit, inclusief inhoud die suggereert dat iemand van een specifiek ras, geslacht, seksuele geaardheid, religie, natie of etniciteit “een bedreiging vormt voor de fysieke veiligheid”.

De beslissing komt ook onder toenemende druk van reclamebedrijven die hebben gezegd dat ze sociale media zouden boycotten vanwege verdeeldheid in de inhoud van aanzetten tot haat.

De Europese multinational Unilever haalde onlangs advertenties van Facebook, Instagram en Twitter in de VS, waardoor de aandelen van de bedrijven daalden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Onze 'vertrouwde' technologiebedrijven zijn eigenlijk CIA-PARTNERS

“De gepolariseerde atmosfeer in de VS legt een grotere verantwoordelijkheid bij merken om te leren, te reageren en te handelen om een ​​vertrouwd en veilig digitaal ecosysteem te stimuleren”, schreef Unilever in een verklaring.

“Verandering kan niet van de ene op de andere dag gebeuren. We zullen blijven samenwerken met de platforms om duurzame oplossingen te creëren die verdeeldheid en haatdragende taal zullen aanpakken.”

The Coca-Cola Company zei ondertussen dat ze de advertenties op alle sociale mediaplatforms wereldwijd gedurende ten minste 30 dagen zouden onderbreken.

“Er is geen plaats voor racisme in de wereld en er is geen plaats voor racisme op sociale media. The Coca-Cola Company zal betaalde advertenties op alle sociale-mediaplatforms wereldwijd gedurende ten minste 30 dagen onderbreken”, aldus het bedrijf in een verklaring.

De wijzigingen van Facebook zullen ook gericht zijn op het bestrijden van onderdrukking van kiezers en het verstrekken van belangrijke informatie over stemmen.

“We creëren een informatiecentrum voor stemmen om gezaghebbende informatie te delen over hoe en wanneer u kunt stemmen, inclusief kiezersregistratie, stemmen per post en vroeg stemmen”, schreef Zuckerberg op zijn Facebook-pagina.

Ze zullen ook valse beweringen verbieden die mensen ontmoedigen om naar de stembus te gaan, zei Zuckerberg.

De VS is momenteel het land dat het meest wordt getroffen door de pandemie van het coronavirus en zit midden in een verkiezingsjaar. Er is verder gestemd in de voorverkiezingen in de aanloop naar de algemene presidentsverkiezingen in november, waar Donald Trump opnieuw verkozen kan worden.

Facebook speelde een belangrijke rol bij de verkiezingen van 2016, waar Russische bots op zijn platform desinformatie verspreidden.Lees ook:  Emotet: Europese autoriteiten helpen bij het opsporen van het 'gevaarlijkste' criminele hacknetwerk ter wereld

Comments

comments