Trump heeft een grote mond maar leeft zelf in een steriele bubbel

Trump heeft een grote mond maar leeft zelf in een steriele bubbel

27 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl alle anderen worden aangemoedigd om erop uit te trekken en ‘de economie open te stellen’, leeft Beste Leider in een steriele bubbel:

President Donald Trump  lijkt klaar om verder te gaan met een nog steeds woedende  coronavirus pandemie  – de eerste briefing van de taskforce  van het Witte Huis in maanden overslaan  en het evenement uit het Witte Huis zelf verwijderen. Maar de maatregelen om hem te beschermen tegen het oplopen van het virus zijn dramatisch opgeschaald. Terwijl hij probeert de gezondheid van rivaal Joe Biden in de presidentiële campagne op te nemen, heeft Trump zijn bezorgdheid geuit over hoe het zou lijken als hij het coronavirus zou oplopen en heeft hij aangedrongen op maatregelen om zichzelf te beschermen, ook al weigert hij in het openbaar een masker te dragen en grote campagnebijeenkomsten waar het virus zich kon verspreiden.

Wanneer hij naar locaties reist waar het virus opduikt, wordt elke locatie waar de president binnenkomt geïnspecteerd op mogelijke besmettingsgebieden door vooraf bewakende en medische teams, volgens mensen die bekend zijn met de regelingen. Badkamers die bestemd zijn voor gebruik door de president worden voor aankomst schoongemaakt en ontsmet. Het personeel houdt nauwkeurig bij wie er contact zal opnemen met de president om ervoor te zorgen dat ze tests ontvangen.

Terwijl het Witte Huis stappen zoals temperatuurcontroles en het dragen van maskers in de westvleugel – veranderingen die bedoeld zijn om aan te geven dat het land in beweging is – geleidelijk afbouwt, worden de mensen rondom de president nog steeds regelmatig getest. En zelfs terwijl Trump probeert de pandemie achter zich te laten door het heropenen en bagatelliseren van de nieuwe golf aan te moedigen, zijn er tekenen van de nog steeds woedende pandemie, zelfs in zijn baan.

Deze week trof het virus opnieuw  leden van de staf van de president , dit keer een verzameling campagnemedewerkers en personeel van de Amerikaanse geheime dienst die hadden gewerkt aan de campagneverzameling van Trump in Tulsa, en CNN heeft een derde medewerker van het Witte Huis geleerd die onlangs bij Trump was omgeving ook positief getest. Volgens twee bronnen die bekend zijn met de kwestie, is de medewerker een hoge economische functionaris die deze maand met Trump in de Rozentuin was tijdens een evenement. Vanwege privacykwesties noemt CNN de persoon niet.

Terwijl de infecties toenemen en verschillende staten hun heropening tot stilstand brengen, worden de politieke adviseurs en bondgenoten van de president bezorgd dat hij overgaat van een pandemie die de natie nog steeds in zijn greep houdt – en deze week leden van zijn eigen team. De afwezigheid van Trump op de briefing van de task force van het coronavirus op vrijdag versterkte alleen maar de indruk dat hij de pandemische reactie aan anderen overlaat.

Geen van de beste gezondheidsexperts van het land – afgezet op de rondrit voor het ministerie van Volksgezondheid en Human Service – leek overdreven bezorgd dat Trump er niet was.

De vergadering van de coronavirus-taskforce was zonder veel uitleg verplaatst van de Situation Room van het Witte Huis naar het hoofdkantoor van de gezondheidsdienst. Vice-president Mike Pence  arriveerde met zijn beveiliging op sleeptouw en verschillende assistenten werden in zwarte buitenwijken uit de Westvleugel verdreven. naar New Jersey zodat hij, zo beweerde hij, ervoor kon zorgen dat de “wet en orde” gedurende het weekend wordt gehandhaafd.

Zijn afwezigheid op de bijeenkomst in de stad leek voor zijn staf grotendeels onopvallend; Trump heeft sinds april geen formele vergadering van de taskforce bijgewoond, zeggen twee bronnen die bekend zijn met zijn aanwezigheid. ‘De president blijft de reactie van de hele regering op Covid-19 leiden en ontvangt regelmatig updates over het werk van de task force van de vice-president, ‘vertelde woordvoerder Judd Deere van het Witte Huis aan CNN.

Natuurlijk werd hij niet gemist. Hij maakt het altijd erger. En in ieder geval heeft Pence geleerd een hersenloze cheerleader te zijn zonder het perskorps openlijk te beledigen, zodat Trump zijn suïcidale boodschap toch kan verspreiden.

Hij ziet nog steeds niet in dat economische dekking afhankelijk is van het virus dat erin zit. Hij is er zelf van overtuigd dat het zal “verdwijnen” en dat alles in orde zal zijn en hoe dan ook, alle blanken zullen zo van streek zijn over het verwijderen van verbonden beelden dat ze op hem zullen stemmen en hij zal winnen. Het is zo waanzinnig als maar kan.

Zelfs Tucker Carlson verliest de hoop:

Lees ook:  Kan een brutale moord India ertoe brengen zijn verkrachtingscultuur onder ogen te zien?

. “Op een bepaald moment in de toekomst zullen historici zich verbazen over het feit dat de president terrein verloor tijdens een pandemie en vervolgens tijdens massale rellen,” zei Fox News-presentator Tucker Carlson tijdens zijn openingsmonoloog donderdagavond. ‘Beide crises hadden zijn sterke punten moeten benadrukken. Ze waren natuurlijk voor hem. ” Heel veel mensen hebben op Donald Trump gestemd, juist om een ​​moment te vermijden waarin we ons nu bevinden, ‘zei Carlson.

Het is niet bekend of hij naar Tucker luistert. Maar echt, hij kan niet doen wat Tucker zegt dat hij moet doen, omdat hij niet weet hoe. Hij is een bedrieger, een nep, een clown.

Hij is ook een zielige lafaard:

Zelfs terwijl Trump probeert verder te gaan, is de beschermende bubbel om hem heen dikker geworden. Assistenten zeggen dat de stappen nodig zijn om de president – volgens alle definities een essentiële werker – in staat te stellen het land te blijven leiden tijdens de pandemie. Maar mensen die bekend zijn met de kwestie, zeggen dat de voorzorgsmaatregelen ook voortkomen uit Trump’s eigen aandringen dat hij de ziekte niet oploopt en zijn verhoogde bewustzijn van hoe een zieke president zowel de mening van het land over hem als zijn vermogen om een ​​reactie op de pandemie te bevelen, zou beïnvloeden.

Nadat Trump aan het begin van de uitbraak aan assistenten had verteld dat hij moet voorkomen dat hij ten koste van alles ziek wordt, zijn de inspanningen om te voorkomen dat hij het virus oploopt, steeds intensiever en uitgebreider geworden. Vroege stappen, zoals het bij de hand houden van meer handdesinfectiemiddel, evolueerden uiteindelijk tot een intensief veiligheidsapparaat, inclusief het testregime waarvoor tientallen personeelsleden nodig waren.

Tot dusver lijken de inspanningen effectief te zijn geweest, althans om te voorkomen dat de president het virus oploopt. Maar de gebeurtenissen van de afgelopen week hebben ook het primaat van Trump zelf op de veiligheidsmaatregelen onderstreept, met de veiligheid van medewerkers die zijn enorme voetafdruk samenstellen op de tweede plaats.

Ik denk dat hij doodsbang is en in zijn bunker wil blijven, maar gelooft dat als hij enig verantwoordelijk gedrag aan het publiek vertoont, dit zwakte zal tonen. Dus hij zit vast, wanhopig om buiten het publiek te blijven en de pretentie te houden dat het virus weg is, wetende dat het uit de hand loopt en mensen zoals hij vermoordt:

Trump, die op 14 juni 74 werd, wordt als zwaarlijvig beschouwd, volgens de resultaten van zijn laatste fysieke test, waaruit bleek dat hij 244 pond woog en 6 voet 3 inch lang was. De resultaten van zijn eerste lichamelijk onderzoek gaven aan dat hij ook een veel voorkomende vorm van hartziekte had.

Uit de meest recente fysieke resultaten van Trump bleek dat zijn cholesterol lager is dan toen hij voor het eerst aantrad. Maar andere aspecten van zijn gezondheid blijven onbekend. De samenvatting van de resultaten die de arts van de president dit jaar heeft verstrekt, bevatte niet hetzelfde detailniveau dat Trump in 2018 verstrekte, toen hij erop stond dat hij een mentale scherpte-test zou ondergaan om vragen over zijn scherpte te beantwoorden.

De abrupte reis van Trump in oktober naar het Walter Reed National Medical Center blijft de bron van vragen en speculatie, zelfs onder enkele van zijn assistenten. Het Witte Huis stond erop dat de reis bedoeld was om een ​​voorsprong te krijgen op zijn jaarlijkse fysieke evenement, maar het werd niet van tevoren aangekondigd en de resultaten van het fysieke evenement werden nog geen zes maanden vrijgegeven.

De president heeft herhaaldelijk tegen ambtenaren gezegd dat hij niet ziek kan worden, en hij raakte van streek toen hij vorige maand vernam dat een van de militaire bedienden die met zijn eten en drinken omgaat, de ziekte had opgelopen. Trump vroeg hoe het mogelijk was dat iemand met zo’n intieme toegang tot zijn persoon het virus had kunnen oplopen, en in de dagen na de openbaring verscheen hij voorzichtig rond mensen die hij niet goed kende, zeiden mensen die bekend waren met zijn reactie.

Trump leek oprecht gealarmeerd toen mensen die dicht bij hem stonden de ziekte opliepen, en zagen in hun ervaringen een lot dat hij onvermijdelijk aan het proberen was om voor zichzelf te vermijden. Hij voedde herhaaldelijk zijn vriend Stanley Chera op, een vastgoedontwikkelaar uit New York waarmee Trump al tientallen jaren bevriend was. Trump beschreef zijn verbazing over Chera’s afdaling van het oplopen van het virus tot het in coma raken om uiteindelijk aan de ziekte te bezwijken.

Later was Trump opnieuw verrast toen hij hoorde dat een van zijn naaste buitenlandse bondgenoten, de Britse premier Boris Johnson, ernstig ziek was geworden door het virus en op een gegeven moment werd opgenomen op een intensive care-afdeling in Londen. Trump vroeg om regelmatige updates over de verslechterende toestand van Johnson en vroeg later om met hem te spreken zodra hij op weg was naar herstel.

Ondertussen, terwijl hij ons allemaal vertelt om onszelf bloot te stellen en ons bloot te stellen, wordt ziek en sterft.

Wat een kerel.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Boris Johnson verschuift COVID-19-schuldspel naar het publiek

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Voor blanke nationalisten kwam Covid-19 precies op tijd
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments