Trump retweets video van blank stel dat geweren richt op vreedzame demonstranten


 2 total views,  2 views today

Maandagochtend – slechts een dag nadat hij een video had getweet van een supporter die ‘white power ‘ schreeuwde – heeft president Trump een clip geretweet van een stel uit St. Louis dat op een groep vreedzame demonstranten geweren had gericht op zondag.

De video toont een stel, door lokale media geïdentificeerd als advocaten Mark en Patrica McCloskey , die op blote voeten rond de voorkant van hun huis lopen. Mark, in een pastelkleurige polo en kaki, houdt een geweer vast. Patricia, met een gestreepte top en een cropped broek, draagt ​​een pistool.

De demonstranten waren op weg naar het huis van burgemeester Lyda Krewson om haar ontslag te vragen, nadat ze vorige week werd beschuldigd van doxxing-demonstranten. In een Facebook Live Q & A-vrijdag las Krewson de namen en adressen van mensen die suggesties hadden ingediend over hoe de stadsgelden opnieuw konden worden toegewezen, weg van de politie en naar sociale diensten.

Maandagochtend gaf het echtpaar een verklaring aan een lokale tv-zender om hun gedrag te verdedigen :

‘Een menigte van ten minste honderd sloeg door de historische smeedijzeren poorten van Portland Place en vernietigde ze, rende naar mijn huis waar mijn familie buiten aan het dineren was en maakte ons bang voor ons leven. Dit is allemaal privébezit. Er zijn geen openbare trottoirs of openbare straten. Er werd ons verteld dat we zouden worden gedood, ons huis zou worden verbrand en onze hond zou worden gedood. We stonden helemaal alleen voor een boze meute. ‘

Maar een professor in de rechten aan de St. Louis University vertelde KSDK dat de McCloskeys mogelijk de wet hebben overtreden door hun wapens op demonstranten te richten.

Volgens de advocaat van Saint Louis University, John Amman, zouden hun acties mogelijk kunnen worden aangemerkt als aanranding door demonstranten bang te maken voor hun veiligheid.

Mensen hebben het recht om geweld te bedreigen als ze worden bedreigd, zei Amman. Als een groep demonstranten echter langs een huis loopt en de huiseigenaren niets doet, hebben ze niet het recht om dodelijk geweld te bedreigen zonder een onmiddellijke dreiging.

Op zondag tweette (en verwijderde ) Trump een video van een man die ‘white power’ schreeuwde tegen demonstranten tegen Trump. Binnen de eerste acht seconden van de clip, gefilmd in de Florida senior community The Villages, schreeuwt een man in een golfkar versierd met pro-Trump-borden de uitdrukking tegen demonstranten die hem ‘racistisch’ hadden genoemd. Nadat de tweet van Trump was verwijderd, zei het Witte Huis dat de president ‘de enige verklaring in de video niet heeft gehoord’.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord