Zelfs het ‘onschuldige’ verhaal van de reactie van Trump op de Russische premie is vernietigend

Zelfs het ‘onschuldige’ verhaal van de reactie van Trump op de Russische premie is vernietigend

29 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

In januari kregen functionarissen van “de hoogste niveaus van het Witte Huis” te horen dat Rusland de Taliban een premie had betaald om Amerikaanse troepen in Afghanistan te vermoorden. Sinds die tijd heeft Trump vijf bekende telefoongesprekken gevoerd met Vladimir Poetin: op 30 maart, 9 april, 10 april, 12 april en 1 juni. De regering heeft niet eens beweerd Rusland te hebben gewaarschuwd, laat staan ​​vergeldingsmaatregelen te hebben genomen.

De schokkende passiviteit van de America First, de schokkende passiviteit van de president in het licht van een bedreiging voor de troepen wiens welzijn hij zo graag beweert te koesteren, heeft een aantal basiscategorieën van uitleg.

De eerste is dat hij, op de een of andere manier, nog steeds in hoc is met Poetin. Jaren van hofmakerij en vleierij lijken Trump ervan overtuigd te hebben om de Russische kant te zien van een breed scala aan kwesties, van NAVO- tot G7-lidmaatschap tot de vermeende bedreiging voor Rusland door landen als Montenegro en Afghanistan . Uit het Mueller-onderzoek bleek dat Poetin tijdens de campagne een geheime uitbetaling van enkele honderden miljoenen dollars bungelde. Als hij nu betalingen uit Russische bronnen ontvangt, zou het publiek het niet weten, aangezien Trump (met brede steun van zijn partij) de wettelijk verplichte openbaarmaking van zijn financiële informatie heeft geblokkeerd. De operatie van Trump om een ​​Oekraïens onderzoek naar Joe Biden te produceren, werd op zijn minst gedeeltelijk gefinancierd door een Russische oligarch.

Het is mogelijk dat geen van deze geheime overwegingen echt van invloed is op zijn Ruslandbeleid. Het strafrechtelijk onderzoek van Trump en Rusland liep vast bij Paul Manafort en Roger Stone, en het resultaat van het ogenschijnlijk afzonderlijke contraspionageonderzoek is volkomen onbekend. Maar dit zou nog steeds een raadselachtige leegte achterlaten in de weigerachtige ontkenningen van Trump en zijn woordvoerders.

Zoals gewoonlijk heeft de administratie een menu met reacties opgesteld, waardoor haar supporters kunnen kiezen welk niveau van weigering ze willen kiezen, afhankelijk van hun persoonlijke niveau van toewijding aan de Trump-persoonlijkheidscultus. Trump zelf heeft de ‘zogenaamde’ aanvallen afgewezen, en dan – in dezelfde boodschap! – trok zich terug in de verdediging dat er “niet veel” aanvallen op Amerikaanse troepen zijn geweest:

‘We zijn maar een paar keer aangevallen’, zou de rapporten natuurlijk bevestigen en niet ontkennen.

Lees ook:  Trump is Toast. Zal hij de hele GOP met zich mee nemen?

In een volgend bericht noemde Trump het hele rapport van Russische premies een hoax en beschuldigde het de sectie The New York Times Book Review :

Hoewel Trump een bekende bibliofoob is, lijkt het waarschijnlijker dat hij het doelwit van zijn complottheorie verkeerd heeft getypt dan dat hij probeerde te suggereren dat het Russische premie-rapport van de Times was georkestreerd door zijn literaire sectie.

De originele Times- primeur is bevestigd door andere Amerikaanse media en Europese inlichtingenbronnen. Andere overheidsfunctionarissen hebben geprobeerd een minder duidelijk onverdedigbare lijn te trekken. In het weekend ontkende de perssecretaris en directeur van de Nationale Inlichtingendienst van het Witte Huis dat “de president noch de vice-president op de hoogte waren gesteld” over de betrokkenheid van Rusland. Dit lijkt de verantwoordelijkheid van Trump weg te duwen en tot een vaag bureaucratisch falen te leiden.

Toch is de administratie opvallend niet de ontkennen Times rapport dat de bounty intelligentie werd opgenomen in Daily Brief van de president. De kloof tussen Trump die ‘op de hoogte wordt gebracht’ van de Russische premie en informatie over de premie die in zijn brief wordt opgenomen, klinkt misschien slechts semantisch. Maar het is bekend dat Trump zijn brief niet leest, maar vertrouwt op een mondelinge samenvatting van inlichtingenfunctionarissen.

De Washington Post meldde drie jaar geleden dat de functionarissen die de inlichtingensamenvattingen van Trump leveren, hebben geleerd voorzichtig te dansen rond alles dat Putin in het duister brengt. “Rusland-gerelateerde informatie die de woede van Trump zou kunnen trekken, wordt in sommige gevallen alleen opgenomen in de schriftelijke beoordeling en niet mondeling aan de orde gesteld”, constateerde het, en merkte op dat briefers hebben geleerd dat Russisch-gerelateerde informatie de briefing ‘van de rails’ stuurt.

En dus is de Russische premie misschien wel opgenomen in de officiële briefings van Trump, waarvan iedereen weet dat hij niet leest. En de ambtenaren om hem heen hebben er wellicht voor gekozen de zaak niet aan hem voor te leggen, omdat de ervaring hen heeft geleerd het onderwerp Russisch wangedrag niet met de baas aan de orde te stellen.

De adviseurs van Trump weten vrijwel zeker niet waarom het onderwerp Rusland hem zo aanspreekt. Maar als zijn gevoeligheid zo acuut is dat ze niet eens een plan konden bedenken om aanvallen op het Amerikaanse leger te financieren – een letterlijke oorlogsdaad – dan komt het effect neer op het worstcasescenario. Wat de reden ook is, Trump is functioneel niet in staat om het Amerikaanse beleid ten aanzien van Rusland aan te pakken.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Wat inheemse rechten te maken hebben met het bestrijden van klimaatverandering

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Rapport: Trump is doodsbang om naar de gevangenis te gaan na het mogelijk verliezen van de verkiezingen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments