Bijna de helft van alle volwassenen in de werkende leeftijd in de Verenigde Staten heeft momenteel geen baan

Bijna de helft van alle volwassenen in de werkende leeftijd in de Verenigde Staten heeft momenteel geen baan

30 juni 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Er wordt tegenwoordig veel gepraat over het ‘werkloosheidspercentage’, maar de manier waarop het wordt berekend, is zo ingewikkeld geworden dat het niet echt meer zo betekenisvol is. Zelfs tijdens de zogenaamde “goede tijden” werkten meer dan 100 miljoen Amerikaanse volwassenen niet, maar er werd ons verteld dat het werkloosheidscijfer het laagste was in decennia. Nu is natuurlijk alles veranderd. Sinds deze pandemie begon, hebben meer dan 47 miljoen Amerikanen nieuwe claims ingediend voor werkloosheidsuitkeringen, en de reguliere media zullen ervoor zorgen dat de angst voor COVID-19 onze samenleving in de nabije toekomst blijft verlammen .

In dit artikel wil ik het hebben over de verhouding werkgelegenheid / bevolking. Volgens Wikipedia is de verhouding werkgelegenheid / bevolking “een statistische verhouding die het aandeel van de werkende bevolking in het arbeidsproces van het land meet”. Ik denk dat het een veel nauwkeurigere meting is dan het “werkloosheidspercentage”, en we hebben gezien dat deze verhouding de afgelopen maanden behoorlijk dramatisch is veranderd. Volgens  CNBC bereikte de werkgelegenheid-bevolkingsverhouding in mei 52,8 procent, en dat betekent dat 47,2 procent van alle Amerikanen in de werkende leeftijd geen baan had …

Bijna de helft van de bevolking heeft nog steeds geen baan, wat aangeeft hoe ver de Amerikaanse arbeidsmarkt moet genezen na  het coronavirus .

De verhouding werkgelegenheid-bevolking – het aantal werkenden als percentage van de Amerikaanse volwassen bevolking – daalde in mei tot 52,8%, wat betekent dat 47,2% van de Amerikanen werkloos is, volgens Bureau of Labor Statistics. Terwijl de door het coronavirus veroorzaakte shutdowns de arbeidsmarkt doorscheurden, daalde het aandeel van de werkende bevolking sterk van een recent hoogtepunt van 61,2% in januari, verder verwijderd van een naoorlogs record van 64,7% in 2000.

Zoals u op deze kaart kunt zien , bevinden we ons zeker in een onbekend gebied.

We hebben nog nooit een dergelijke ineenstorting gezien in de hele Amerikaanse geschiedenis, en het is echt gruwelijk om te zien hoe zoveel mensen hun baan verliezen.

Het is moeilijk te overschatten hoe ver we zijn gevallen. Een analist heeft erop gewezen dat het 30 miljoen nieuwe banen zou vergen   om de verhouding werkgelegenheid en bevolking terug te brengen naar het hoogtepunt dat we in 2000 al zagen.

“Om de verhouding werkgelegenheid / bevolking weer op het hoogtepunt van 2000 te krijgen, moeten we 30 miljoen banen creëren”, zei Torsten Slok, hoofdeconoom van de Deutsche Bank, in een e-mail.

Voordat we banen kunnen toevoegen, moeten we natuurlijk eerst het bloeden stoppen, en op dit moment blijven meer dan een miljoen Amerikanen elke week nieuwe claims voor werkloosheidsuitkeringen indienen.

En meer banenverlies komt eraan, omdat bedrijven met een duizelingwekkende snelheid stoppen. In feite  waarschuwde USA Today deze week  dat “deskundigen geloven dat dit nog maar het begin is van een faillissements tsunami die deze zomer de grootste bedrijven van het land zal overspoelen” …

Lees ook:  Op elk niveau leven we, meer en meer, in een dystopische sprookjeswereld

Twaalf middelgrote tot grote bedrijven – allemaal met meer dan $ 10 miljoen aan schulden – hebben in de derde week van juni faillissementsbescherming aangevraagd, hoofdstuk 11, een ander gevolg van de pandemie van het coronavirus en de aanhoudende problemen in de Amerikaanse olie-industrie.

De aanmeldingen vertegenwoordigen het hoogste wekelijkse totaal van het jaar, en deskundigen zijn van mening dat dit nog maar het begin is van een faillissements tsunami die deze zomer de grootste bedrijven van het land zal overspoelen en dan zowel kleinere bedrijven als individuen zal doordrenken als het stimuleringsgeld van de overheid opdroogt.

Die twee alinea’s klinken bijna als iets dat ik had kunnen schrijven.

Maar op dit moment is het voor iedereen erg moeilijk te ontkennen hoe erg de dingen zijn geworden. Zoveel bedrijven gaan plotseling failliet dat het onmogelijk is om ze allemaal bij te houden, en de energiesector  wordt bijzonder hard getroffen …

Volgens Haynes en Boone LLP, een internationaal advocatenkantoor gevestigd in Texas, hebben van april tot en met juni ten minste 24 olie- en gasbedrijven een aanvraag ingediend – bijna twee keer zoveel als in de eerste drie maanden van het jaar. Vier van die bedrijven – het in Texas gevestigde NorthEast Gas Generation, in Colorado gevestigd Extraction Oil & Gas en Chisolm Oil and Gas en Chesapeake Energy, beide afkomstig uit Oklahoma – hebben de afgelopen twee weken van juni een aanvraag ingediend.

“Deze trend zal zich in de rest van 2020 en in 2021 voortzetten”, zegt Charles Beckham, een partner in de herstructureringspraktijk van Haynes en Boone.

Natuurlijk hebben niet alleen de VS te maken met hevige economische pijn.

COVID-19 heeft verlamde economieën over de hele planeet, en de wereldhandel is gedaald  plotsklaps …

De wereldhandel in goederen daalde in april vanaf maart met 12%, na in maart al met 2,4% te zijn gedaald vanaf februari. Deze duik van de  Merchandise World Trade Monitor , uitgebracht door het CPB, Bureau voor Economische Beleidsanalyse, was verreweg de grootste daling van maand tot maand in de geschiedenis van de data die teruggaat tot 2000.

Velen waarschuwden al zo lang dat “de volgende wereldwijde depressie” eraan kwam, en nu is het hier.

Veel van de economische optimisten hadden gehoopt op een zeer korte neergang gevolgd door een “V-vormig herstel” , maar nu is duidelijk geworden dat dit gewoon niet zal gebeuren.

De belangrijkste factor die onze economie naar beneden haalt, is angst voor COVID-19, en de reguliere media blijven die angst dag na dag aanwakkeren .

De afgelopen weken hebben we in sommige delen van de VS een golf van nieuwe gevallen gezien, en dit heeft ertoe geleid dat nogal wat staten  hun heropeningsplannen hebben stopgezet …

Ten minste 14 staten hebben hun heropeningsplannen onderbroken of teruggedraaid, aangezien de Verenigde Staten in het hele land een golf van coronavirusgevallen zien.

Nu de vieringen van 4 juli naderen, proberen functionarissen geen scènes van Memorial Day te herhalen, toen duizenden naar stranden, bars en feesten stroomden, terwijl experts waarschuwden dat menigten in gevallen op de weg tot pieken zouden kunnen leiden.

Ik wou dat ik je kon vertellen dat de zaken binnenkort veel beter zullen worden voor de Amerikaanse economie, maar ik kan het niet.

Ja, er zullen de komende maanden ups en downs zijn, maar een terugkeer naar “normaal” zit zeker niet in de kaarten.

Dus ik zou iedereen zeker willen aanmoedigen om van deze gelegenheid gebruik te maken om voorbereid te zijn op moeilijke tijden die voor ons liggen, want we staan ​​op het punt dingen te zien gebeuren die we nog nooit eerder hebben gezien.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Woningen tekort: corrupte reguliere media verzwijgen echte oorzaken


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments