Dr. Anthony Fauci zegt dat de uitbraak van het coronavirus in de VS ‘zeer verontrustend zal zijn’, en wel 100.000 nieuwe gevallen per dag zou kunnen opleveren

Dr. Anthony Fauci zegt dat de uitbraak van het coronavirus in de VS ‘zeer verontrustend zal zijn’, en wel 100.000 nieuwe gevallen per dag zou kunnen opleveren

30 juni 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De VS hebben “geen volledige controle” over de pandemie van het coronavirus en dagelijks nieuwe gevallen zouden 100.000 nieuwe infecties per dag kunnen overtreffen als de uitbraak in het huidige tempo aanhoudt, zei gezondheidsadviseur van het Witte Huis, Dr. Anthony Fauci, dinsdag.

  • De VS hebben “geen volledige controle” over de pandemie van het coronavirus en dagelijks nieuwe gevallen zouden 100.000 nieuwe infecties per dag kunnen overtreffen als de uitbraak haar huidige trend voortzet, zei gezondheidsadviseur van het Witte Huis, Dr. Anthony Fauci, dinsdag.
  • “Ik kan geen nauwkeurige voorspelling doen, maar het zal zeer verontrustend zijn”, vertelde Fauci senatoren tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen.
  • Het aantal nieuwe gevallen dat elke dag in de VS wordt gemeld, overtreft nu dat van april, toen het virus de staat Washington en delen van het noordoosten, met name het gebied rond New York City, op zijn kop zette.

Het land rapporteert nu bijna 40.000 nieuwe gevallen van coronavirus per dag – bijna het dubbele van ongeveer 22.800 medio mei – grotendeels veroorzaakt door uitbraken in een aantal staten in het zuiden en westen. Fauci zei dat ongeveer 50% van alle nieuwe gevallen afkomstig is uit vier staten: Florida, Californië, Texas en Arizona.

“Ik kan geen nauwkeurige voorspelling doen, maar het zal zeer verontrustend zijn”, vertelde Fauci senatoren tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen. ’We hebben nu 40 plus duizend nieuwe gevallen per dag. Het zou me niet verbazen als we oplopen tot 100.000 per dag als dit niet omslaat, en daarom maak ik me grote zorgen. ′

Het aantal nieuwe gevallen dat elke dag in de VS wordt gemeld, is nu groter dan in april, toen het virus de staat Washington en delen van het noordoosten, met name het grootstedelijk gebied van New York City, op zijn kop zette. 

Volgens een CNBC-analyse van gegevens die zijn opgesteld door de Johns Hopkins University, hebben de VS de afgelopen zeven dagen gemiddeld op maandag 39.750 nieuwe gevallen per dag gemiddeld genomen. Dat gemiddelde is met meer dan 40% gestegen ten opzichte van een week geleden. Vanaf dinsdagochtend steeg het zevendaagse gemiddelde van dagelijks gerapporteerde nieuwe gevallen met meer dan 5% van week tot week in 40 staten, volgens de gegevens. 

Fauci’s opmerkingen kwamen naar aanleiding van een vraag van senator Elizabeth Warren, een democraat uit Massachusetts, die vroeg waar de VS de goede kant opgaan wat betreft het beheersen van de uitbraak.

‘Nou, ik denk dat de cijfers voor zich spreken’, zei Fauci. “Ik ben erg bezorgd en ik ben niet tevreden met wat er aan de hand is, omdat we de verkeerde kant opgaan als je kijkt naar de rondingen van de nieuwe gevallen, dus we moeten daar echt iets aan doen en we moeten doe het snel.”

Uitbraken in staten als Florida en Texas dreigen ook de vooruitgang te verstoren die staten als New York en New Jersey tot nu toe hebben gemaakt bij het terugdringen van de uitbraak in het noordoosten, zei Fauci. De driestatenregio van New York kondigde vorige week aan dat ze 14-daagse quarantaines zouden opleggen aan reizigers die afkomstig zijn uit staten met snelgroeiende uitbraken. Desalniettemin zei Fauci dat een verhoogde infectie overal in het land zich overal zou kunnen verspreiden.

‘Ik garandeer je dat als je een uitbraak hebt in welk deel van het land, ook al doen ze het goed in andere delen van het land, ze kwetsbaar zijn’, zei Fauci. “Dat heb ik vorige week tijdens een persconferentie heel duidelijk gemaakt. We kunnen ons niet alleen concentreren op die gebieden die een golf van ontwikkeling hebben, het brengt het hele land in gevaar. ”

De uitbraken kunnen gedeeltelijk worden veroorzaakt door staten die te snel zijn heropend en hebben mogelijk enkele van de federale richtlijnen genegeerd die bedoeld zijn om staten te helpen veilig te heropenen, zei Fauci.

Lees ook:  De onvermijdelijke woedeaanval komt aan

“We moeten ervoor zorgen dat wanneer staten opnieuw proberen te openen, ze de richtlijnen moeten volgen die zeer zorgvuldig zijn opgesteld met betrekking tot controleposten”, zei Fauci eerder dinsdag. Hij voegde eraan toe dat sommige staten mogelijk “te snel gaan” met betrekking tot heropening en “sommige controlepunten overslaan”.

Terwijl een groot deel van het land in april nog steeds gesloten was, publiceerde het Witte Huis richtlijnen om staten te helpen bedrijven en delen van de samenleving te heropenen om te proberen een grote heropleving van het virus te voorkomen. De begeleiding omvatte aanbevelingen zoals wachten om te heropenen tot dagelijks nieuwe gevallen gedurende 14 dagen gestaag vielen, testen versnellen en contact traceren en de ziekenhuiscapaciteit vergroten.

De begeleiding was echter niet verplicht en een aantal van de eerste en meest agressieve staten die zich hebben heropend, heeft sindsdien dagelijks nieuwe gevallen zien uitgroeien tot volwaardige uitbraken, waardoor de ambtenaren de heropeningspogingen moesten onderbreken of terugdraaien. Fauci voegde eraan toe dat het niet alleen staten zijn die vroegtijdig zijn heropend met uitbraken, wat erop zou kunnen wijzen dat het publiek geen acht slaat op voorzorgsmaatregelen voor de volksgezondheid, zoals het dragen van een masker en fysieke afstand.

Zelfs in staten waar gouverneurs en burgemeesters ‘het goed deden met de juiste aanbevelingen, zagen we visueel in clips en in foto’s van individuen in de gemeenschap die een alles of niets fenomeen deden, wat gevaarlijk is’, zei hij. ‘Met alles of niets bedoel ik, ofwel opgesloten zitten of je openstellen op een manier waarop je mensen in bars ziet die geen masker dragen, geen drukte vermijden, geen aandacht besteden aan fysieke afstand.’

De ‘negering van aanbevelingen’ die volksgezondheidsfunctionarissen en wetenschappers hebben gedaan als reactie op de pandemie, moet worden aangepakt, zei Fauci. Hij drong er bij mensen op aan de richtlijnen te volgen, fysieke afstand te oefenen en een masker te dragen.

“Ik denk dat de houding van terugdringen van autoriteit en terugdringen van wetenschappelijke gegevens zeer zorgwekkend is,” zei Fauci. “We zitten midden in een catastrofale uitbraak en we moeten ons echt laten leiden door wetenschappelijke principes.”

Fauci reageerde op een vraag van senator Patty Murray, een democraat uit Washington, die zei: “we hebben niet genoeg tests en we hebben niet genoeg contacttracers.” 

Fauci heeft eerder gezegd dat sommige staten niet voldoende testen voor de omvang van de uitbraak waarmee ze te maken hebben en dat de inspanningen voor het traceren van contacten in de VS “niet goed gaan”.

Contacttracering  vindt plaats wanneer getraind personeel contact opneemt met geïnfecteerde mensen om te onderzoeken hoe ze Covid-19 hebben gekregen en aan wie ze het hebben doorgegeven. Naast uitgebreide tests en het vermogen om potentieel besmettelijke mensen te isoleren, is traceren een eeuwenoude interventie op het gebied van de volksgezondheid die nu op ongekende schaal wordt opgevoerd.

‘Om maar te zeggen dat je eropuit gaat om te identificeren, contact op te nemen met sporen en te isoleren, dat betekent niets totdat je het doet,’ vertelde Fauci vorige week aan CNBC’s Meg Tirrell . ’Het vakje dat je het hebt gedaan niet aanvinken, maar eigenlijk doen. Breng mensen op de grond. Niet aan de telefoon. Als je iemand identificeert, zorg dan dat je een plek hebt om ze uit sociale interactie te halen. ′

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Inzicht in het Oekraïense verhaal


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments