Een instortende dollar en de monetaire strategie van China


 2 total views,  2 views today

Dit artikel beschrijft hoe China aan het lot van een ineenstorting van een dollar kan ontsnappen door de yuan aan goud te binden. Het lijdt weinig twijfel dat ze toegang heeft tot voldoende goud. Momenteel is het haar belang om de dollar te behouden en niet te vernietigen, omdat dit het belangrijkste middel is om Chinese buitenlandse belangen veilig te stellen.

Bovendien vereist een terugkeer naar gezond geld dat China zijn interventionisme onder Xi omkeert en terugkeert naar de oorspronkelijke visie van Deng Xiaoping. Gezond geld kan alleen bestaan ​​als de relatie tussen de staat en de economie in bredere zin goed wordt aangepakt.

Van alle grote economieën is China het best geplaatst om een ​​solide geldoplossing te implementeren. Op dit moment lijkt het onwaarschijnlijk dat de noodzakelijke hervormingen zullen plaatsvinden; maar een algemene ineenstorting van het wereldwijde fiat-valutaregime biedt de mogelijkheid voor herbeoordeling en verandering.

dollar

Invoering

In Insight van vorige week   onderzocht ik de positie van de Amerikaanse dollar, gezien het huidige monetaire beleid van de Fed, en concludeerde dat de Fed-dollar tegen het einde van dit jaar waarschijnlijk waardeloos zal worden. De gevolgen voor andere belangrijke valuta’s – de euro, yen en pond – zijn dat ze waarschijnlijk met de dollar zullen dalen.

De reden hiervoor is dat zij hetzelfde monetaire beleid, dezelfde macro-economische drogredenen aannemen en via de Bank voor Internationale Betalingen overeenkomen dat de G7- en G20-vergaderingen gebonden blijven aan gemeenschappelijk beleid. Hoewel het de bedoeling is dat iedereen kan overleven door samen te werken, zorgt het ervoor dat ze allemaal samen zinken.

De buitenbeentjes zijn Rusland en China. Rusland werkt duidelijk aan het beschermen van haar valuta met goud – daar is geen controverse over. De positie van China is complexer. Haar leiderschap vertrouwt op de inflatie van bankkrediet via staatsbanken om haar infrastructuurplannen te financieren en om de enorme opleving van haar niet-financiële particuliere economie sinds 1980 te financieren.

Toch heeft ze agressieve stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat haar bevolking fysiek goud bezit en heeft ze geïnvesteerd in de mijnproductie, waardoor ze verreweg de grootste nationale producent is en ervoor heeft gezorgd dat er vrijwel geen goud het Chinese vasteland verlaat.

Met min of meer controle over de fysieke markt van de wereld, is China de grootste goudverzamelaar ter wereld. Ze lijkt het belang van goud voor de monetaire stabiliteit te begrijpen terwijl ze tegelijkertijd de neo-keynesiaanse spelen van het Westen speelt.

China’s goud

Het meest controversiële aspect van mijn eerdere opmerkingen over het goudbezit van China gaat over het niveau van niet aangegeven edelmetaal. Maar de strategie is altijd duidelijk geweest. In 1983 kreeg de Volksbank van de Communistische Partij een monopolistisch mandaat om de staatsovername van goud en zilver te beheren, terwijl het privé-eigendom verboden bleef.

Dit paste in het monopolie van de Volksbank om de handel in vreemde valuta te beheren, wat bevestigt dat de leiding en haar adviseurs in 1983 in ieder geval zowel goud als zilver als primair geld beschouwden.

Negentien jaar zijn verstreken voordat de Peoples Bank de Shanghai Gold Exchange opende, waardoor leden van het grote publiek voor het eerst goud en zilver konden kopen en in ontvangst kunnen nemen.

Na reclamecampagnes explodeerde de markt voor 24-karaats gouden sieraden en samen met investeringsgoud bedroeg het aantal onttrekkingen uit de kluizen van de SGE sinds 2002 ongeveer 17.500 ton, hoewel niet gecorrigeerd voor schroot dat opnieuw werd ingediend voor raffinage.

Om consistent te zijn met het goudbeleid na de opening van de SGE, moeten die negentien jaar door China zijn gebruikt om aanzienlijke hoeveelheden zwart goud aan te schaffen. Maar andere analisten gaan ervan uit dat het publiek vóór 2002 ook wat goud illegaal vasthield, dus ongeveer 17.000 ton schroot voor particulier bezit lijkt juist.

De kans voor de staat om vóór 2002 een goudmetaal te bouwen was er. Na de bull-markt, die op 21 januari 1980 zijn hoogtepunt bereikte, betrad goud een 19-jarige bearmarkt en nam het van 850 dollar op de fix van die middag naar een dieptepunt van 256,8 dollar in juli 1999.

Maar in januari 2002 lag het goud nog steeds onder de $ 280. En er waren substantiële verkopers: door de desinvestering van de portefeuille door Zwitserse banken, de grootste particuliere bewaarinstellingen van dat moment, hadden ze vrijwel geen goud meer. [ik]

Centrale banken en officiële bronnen verminderden hun bezit aan monetair goud met 3.450 ton, maar wat nog belangrijker was, leverde goudleasing door hen naar schatting 10.000-16.000 ton op de markt (Veneroso, 2005).

Ondertussen werd de vraag opgevangen door de expansie van derivatenmarkten, voornamelijk LBMA forwards en Comex-futures. In al die jaren heeft de wereldwijde mijnproductie 43.800 ton toegevoegd. Verschillende partijen moeten het goud hebben geabsorbeerd dat niet door sieraden werd geabsorbeerd, wat waarschijnlijk goed was voor ongeveer 25.000 ton.

Het Amerikaanse beleid was erop gericht de monetaire geschiedenis weg te werken door te ontkennen dat goud een monetaire rol had en te worden vervangen door de ongedekte dollar van de Fed als ieders reservevaluta.

Een nieuwe generatie op Harvard opgeleide Arabieren ging met de neo-Keynesianen mee en gaf de voorkeur aan aandelen boven goud, het tegenovergestelde van die van hun voorouders die een hekel hadden aan financiële activa, waaronder de valuta’s van buitenlanders. Maar dit waren ook de beginjaren voor de adoptie van het kapitalisme door China.

Het Chinese leiderschap, dat een hoge mate van controle over zijn bevolking heeft, wordt gegeven aan langetermijnplanning in de vorm van vijfjarenplannen met onderliggende doelstellingen op langere termijn. Het is ondenkbaar dat deze plannen een gouden strategie zouden hebben weggelaten, vooral omdat er voorschriften waren ingevoerd die de Volksbank haar mandaat gaven om nationale reserves aan te leggen.

Gezien alle valutahandelingen van de Peoples Bank, het verwerken van binnenlandse investeringen in de jaren tachtig en de groeiende export in de jaren negentig, zou het gemakkelijk 20.000 ton goud kunnen hebben verzameld tegen hedendaagse prijzen, wat neerkomt op ongeveer 10% van de deviezenstromen over de handelsbalies van de bank .

Traditionele geheimhouding op goudmarkten zou dekking hebben geboden. Het enige wat de Peoples Bank hoefde te doen, was gemiddeld 1.000 ton per jaar te verwerven, wat gezien de goudstromen en de marktdynamiek in de grote bearmarkt van goud haalbaar zou zijn geweest zonder de aandacht te trekken.

Het is alleen op basis van dit inzicht dat we een figuur van 20.000 ton ballen kunnen toepassen op het onkenbare. En sinds 2002 is China doorgegaan met het importeren van goud naast de groeiende mijnvoorraden om ervoor te zorgen dat de bevolking ook aanzienlijke hoeveelheden goud kreeg.

Of het nu de bedoeling was of niet, het leiderschap heeft ervoor gezorgd dat grote hoeveelheden 24-karaats goud in openbare circulatie zijn, wat belangrijk is in het geval dat de goudsteun voor de Chinese valuta wordt geïmplementeerd.

In het geval van een algemene ineenstorting van de fiat-valuta, hebben veel landen voldoende goud om een ​​gouduitwisselingsstandaard te hanteren, weliswaar tegen hogere goudprijzen dan de prijzen die tegenwoordig gelden. Dat is niet het probleem. Bij de regering, de schatkist en de centrale banken zijn er maar weinigen die de economie goed begrijpen, omdat ze volledig worden verkocht aan de neo-keynesiaanse macro-economie.

Neo-Keynesiaanse macro-economie is een geloofssysteem dat niet op de werkelijkheid is gebaseerd en hun Zeus, of Jupiter, is inflatie. Hun mindere goden zijn allemaal trouw verschuldigd aan deze ene dwingende richtlijn. Voordat gezond geld kan worden geïntroduceerd, moeten ze allemaal uit hun slaap worden geveegd.

China’s aanbidding van inflatie is minder institutioneel ingebed en zou gemakkelijker moeten worden omvergeworpen, vooral omdat de marxistische filosofie het einde van het kapitalisme voorspelt, dat zich vandaag zou manifesteren in de ineenstorting van de valuta’s van de kapitalisten. Het vermogen van de Chinezen om te ontsnappen aan het monetaire lot van het Westen is er in theorie nog steeds.

dollar

China’s interesse in de dollar

Met al zijn goud zou China, door er geld mee te verdienen, morgen de dollar kunnen doden. Deze financieel nucleaire optie is ongetwijfeld het decor geworden van haar strategie in de voortdurende handels- en financiële oorlog tegen Amerika.

Maar het idee dat China door deze onbetwiste macht over de dollar te gebruiken een eenvoudige overwinning behaalt als de dollar door haar acties wordt vernietigd, onderschat een complexere situatie.

Het is op veel niveaus niet in het belang van China, niet in de laatste plaats omdat haar eigendom van dollars ongeveer $ 3,4 biljoen is, waarvan slechts $ 1,5 biljoen is geïnvesteerd in schatkist-, agentuur-, bedrijfs- en kortlopende schulden in de VS.

Het saldo wordt actief gebruikt in de financiering van leningen aan Chinese grondstoffenleveranciers, degenen die betrokken zijn bij de riem- en weginitiatieven en andere staten waarmee China invloed wil verkrijgen.

Vernietig de dollar en het gewicht van China over de hele wereld wordt ook vernietigd, omdat slechts een klein deel van de invloed van China op leningen in renminbi zit. In die zin krijgt Amerika, als de dollar instort, een geopolitiek voordeel ten opzichte van China, waardoor haar middelen van internationale invloed worden verminkt.

De Chinese leiding zal zich terdege bewust zijn van de gevolgen van de ondergang van de dollar en zal daarom niets doen om deze aan te moedigen.

Sterker nog, als de dollar begint in te storten in de buitenlandse valuta’s, zouden we erachter kunnen komen dat China de Fed steeds meer roept op zijn inflatiebeleid. Maar dan is en blijft het probleem van de Fed een onvermogen om haar verslaving aan onbeperkt inflatie te stoppen.

Helaas is een bankencrisis in het script verankerd, wat fundamentele effecten zal hebben op alle fiat-valuta’s, sommige meer dan andere. En aangezien internationaal bankieren een overweldigende dollaraangelegenheid is, zullen de gevolgen na een korte pauze ongetwijfeld zwaar op de reservemunt drukken.

Deze afwikkeling van de kredietcyclus is een categorie 5 vergeleken met categorie 2 of 3 van 2008-2009. Het is pas na zo’n catastrofe dat China geen alternatief zal hebben om alle pogingen om de dollar te steunen en zijn middelen om buitenlandse invloed te kopen, op te geven. China zal dan zijn eigen valuta moeten beveiligen.

Het vergt een terugkeer naar goud – de nucleaire optie die tot nu toe is vermeden. Hoewel de kosten biljoenen dollars zullen afschrijven en de manier om buitenlandse invloed veilig te stellen, zal er een monetair vacuüm moeten worden opgevuld.

En compensatie zal worden gevonden in een stijging van de waarde van de door China gedeclareerde en niet-aangegeven edelmetaalaandelen, evenals in de verrijking van zijn goudhoudende mensen.

Een gezonde valuta tot stand brengen

Om te begrijpen wat essentieel is om een ​​munt gezond te laten zijn, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Dit zijn de drie onveranderlijke basisregels voor een door goud gedekte valuta, die allemaal moeten worden nageleefd:

• De staatsvaluta moet een verantwoordelijke goudvervanger zijn; dat wil zeggen elke valuta-expansie-eenheid moet volledig worden ondersteund door goud tegen de vaste wisselkoers.

• Het moet op verzoek door iedereen vrij inwisselbaar zijn in fysiek goud.

• Het moet vrij converteerbaar zijn voor de afwikkeling van binnenlandse transacties en import en export.

Hieraan kunnen we een addendum toevoegen, en dat is het banksysteem hervormen zodat er geen uitbreiding is van ongedekt bankkrediet.

Als de Chinezen zich strikt aan deze regels zouden houden, zou hun door goud gedekte valuta niet alleen leiden tot een enorme sprong voorwaarts in de vooruitgang van haar eigen economie, maar gezien de onbetwiste economische macht van China zou de yuan voor de meesten de favoriete vreemde valuta worden. van de wereld en het zou andere landen aanmoedigen om vergelijkbare standaarden voor gouduitwisseling aan te nemen.

Het bewijs wordt gevonden in een natie van tien miljoen die tweehonderd jaar geleden in minder dan een eeuw door technologie en internationale handel gedomineerd werd, de bevolking driemaal zag toenemen naarmate de welvaart zich uitbreidde en de levensverwachting toenam, andere naties aanmoedigde om gouden standaarden over te nemen, en door 1914 had meer dan 80% van de scheepvaart op de wereld gebouwd.

Die kleine natie was het Verenigd Koninkrijk. Denk maar aan het potentieel als China de oefening herhaalt.

Gezond geld werkt het beste met vrije markten

De belemmeringen voor de toepassing van de hierboven omschreven geldige geldregels zijn echter aanzienlijk. Het vereist dat de relatie tussen de staat en zijn volk fundamenteel wordt hervormd en in plaats van staatscontrole moet een laissez-faire-filosofie worden aangenomen.

Het hele punt achter gezond geld is om het uit de controle van de staat te halen, zodat de verleiding voor inflatie, die zichtbaar leidt tot de vernietiging van het huidige wereldwijde monetaire systeem, wordt verwijderd.

Het geld dat mensen gebruiken voor hun huidige en uitgestelde consumptie is terecht hun zaak en niet die van de staat. Dit is de reden waarom elke keer dat de staat de controle over geld wegneemt van zijn mensen, het uiteindelijk faalt en de monetaire functie terugkeert naar de metalen die mensen gedurende millennia vertrouwen.

Vandaag staan ​​we voor niet minder dan deze transformatie, de terugkeer naar het geld van de volkeren en de vernietiging van statistische fiat-valuta’s.

Van de belangrijkste economieën van de wereld lijkt China het best in staat te plannen voor monetaire hervormingen. Toch zal het niet gemakkelijk zijn en vereist het de voltooiing van de nieuwe kapitalistische mentaliteit die moedig is geïntroduceerd door Deng Xiaoping.

In plaats daarvan is China onder president Xi afgedwaald van Dengs visie op interne onderdrukking en toenemende staatscontrole. Hij moet erkennen dat de centrale planning in China zijn tijd heeft gehad en dat het tijd is om zijn bevolking economische vrijheid te geven.

Als hij het maar kan herkennen, ligt het gevestigde belang van Xi nu in die richting. Het zal niet gemakkelijk zijn en er is geen zekerheid dat hij de kans zal grijpen. Maar als hij besluit dit te doen, moeten de volgende problemen worden aangepakt.

De staat en de economie

Een last zijn. de staat moet zijn rol in de economie tot het minimum beperken om minder dan 20% van het bbp op te nemen, bij voorkeur zelfs minder dan 10%. Het welfarisme moet worden opgegeven, of op zijn minst verminderd totdat de financiële last voor de staat minimaal is.

In dit opzicht is China beter gepositioneerd dan volwassenere geavanceerde economieën. De Wereldbank schat dat de overheidsuitgaven van China in 2018 14,7% van het BBP bedroegen, vergeleken met de 34% van de VS.

China scoort hierin hoog.

dollar

Functies van de staat worden beperkt

In een vrijemarkteconomie met gezond geld zijn de basisfuncties van de staat het opstellen en beheren van wetten om de zekerheid in contracten te waarborgen, het verschaffen van nationale defensie en binnenlandse rechtsorde. China discrimineert in haar wetten, is territoriaal ambitieus met betrekking tot Taiwan en de Zuid-Chinese Zee en de interne politie is onderdrukkend.

Er zijn geen veranderingen in deze opzichten, die de internationale betrekkingen nadelig beïnvloeden. Als China zijn aanspraken op Taiwan zou laten varen en de onafhankelijkheid van Hong Kong zou respecteren, zouden de internationale betrekkingen onmiddellijk verbeteren.

Vervolging van de Oeigoeren is een aanwijzing voor een hardhandig statistisch antwoord op de dreiging van moslimterrorisme. In deze opzichten scoort China slecht en in een nieuw gezond geldregime zou het alleen met zijn handelspartners significante invloed krijgen als deze houding zou worden hervormd.

Mercantilisme moet worden opgegeven

China hanteert een mercantilistische benadering van economisch beheer, dat in combinatie met een ijzeren vuistcontrole over de bevolking enkele successen heeft geboekt.

Maar het is één ding voor een hervormende regering om een ​​verarmde bevolking te nemen en een kader en monetaire stimulans te bieden om haar uit de armoede te halen en nog een om het proces voort te zetten. In het geval van China was alles beter dan Mao en Deng greep de kans aan.

In een vroeg stadium kan een mercantilistische benadering voor de hand liggende doelstellingen hebben, wat ertoe leidt dat nationaal kapitaal met succes wordt ingezet. Maar omdat het gebaseerd is op monetaire expansie, wordt kapitaal zelfs dan verkeerd toegewezen door monetaire verstoring, wat pas later duidelijk wordt.

Als een doorlopend staatsbeleid leidt het uiteindelijk tot grote beproevingen en inefficiënties, en China heeft hier zijn aandeel in gehad.

De fout is te beschouwen dat de staat fundamenteel door winst gemotiveerd kan worden. Een misleidend precedent voor mercantilisten was de Oost-Indische Compagnie, die India tot aan de opstand van India leidde als haar leengoed. Maar dat was een bedrijf met de opdracht winst te maken voor aandeelhouders.

Een regering is noodzakelijkerwijs een bureaucratie, niet geschikt voor een ondernemersrol. China zal de relatie tussen de staat en zijn rol in de economie moeten aanpakken, wil een yuan-goudstandaard door vertrouwen en handel vrijelijk worden geaccepteerd, en voor het maximale profijt van zijn economie. Eerlijk gezegd verlaat China de steun voor zombiebedrijven, maar probeert het nog steeds winnaars te kiezen, dus het is nauwelijks neutraal.

Regelgeving moet worden afgeschaft, zodat het publiek de parameters van zijn eigen vraag kan bepalen.

Oorspronkelijk het controlemiddel van fascistische regeringen, is wijdverbreide regulering van economische activiteiten de standaard geworden van modern overheidsbeleid. De aanname is dat de consument moet worden beschermd tegen gierige zakenmensen. Het resultaat is vriendjespolitiek.

In plaats van te lijden onder de vriendjespolitiek van het Westen, promoot China bedrijven op een puur nationalistische basis, een beleid dat nu averechts werkt in een maatjeswereld. De uitsluiting van Amerikaanse technologie uit het Chinese ‘Made in China 2025’-strategische plan heeft de Amerikaanse vijandigheid versterkt en ondermijnt de internationale activiteiten van de Chinese technologie.

Dit zou niet zijn gebeurd als China een niet-interventionistisch beleid had ten aanzien van haar binnenlandse markt. Dat moet veranderen.

Bankieren moet worden hervormd

De achilleshiel van het Westerse banksysteem is de frauduleuze kwestie van bankkrediet, die in principe niet verschilt van het inflatie-effect van de centrale bank. Zelfs in de dagen van de goudstandaard deed de uitbreiding van bankkrediet de circulatie van valuta toenemen zonder te worden ondersteund door goud.

Er waren in feite twee soorten valuta; volledig gedekte goudvervangers en fiat-valuta het product van ongedekt bankkrediet, maar niet van elkaar te onderscheiden in omloop.

De uitbreiding en daaropvolgende inkrimping van bankkrediet creëerden een destructieve cyclus van bankleningen, met name na de Bank Charter Act van 1844 in Engels recht, die de daaropvolgende internationale standaard bepaalde.

Dit moet worden gestopt. In het geval van China wordt het meeste bankwezen verzorgd door staatsbanken, dus als de staat vastbesloten is een gezonde yuan te handhaven, zou dit weinig moeilijkheden moeten opleveren bij het elimineren van de uitbreiding van het bankkrediet.

Het verstrekken van monetair kapitaal moet worden ondersteund door sparen en het is aan de markt om een ​​evenwicht te vinden tussen onmiddellijk verbruik en uitstel van betaling. En hier bevindt China zich in de gelukkige positie dat het een sterke spaarcultuur heeft, in tegenstelling tot de VS en het VK, samen met de meeste leden van de eurozone, waar het sparen van consumentenkrediet nauwelijks bestaat.

Accumulatie van particuliere rijkdom die moet worden omarmd

De vervanging van ongedekte bankkredietuitbreiding door echte spaargelden als bron van investeringskapitaal vereist dat de staat een positieve kijk heeft op de accumulatie van vermogen uit de particuliere sector.

Als jonge moderne economie is China in dit opzicht beter gepositioneerd dan landen met meer volwassen economieën en een diepgeworteld socialisme, waar rijkdom wordt beschouwd als een moreel gerechtvaardigde bron van belastinginkomsten.

De progressief toenemende belastingtarieven verzachten de verwerving van rijkdom en China zal zijn inkomstenbelastingstelsel moeten hervormen tot een vast belastingtarief.

Aangezien de overheidsuitgaven minder dan 15% van het BBP bedragen, zou met een redelijke persoonlijke aftrek een vaste inkomstenbelasting van 20% het mogelijk moeten maken dat een evenwichtige begroting en andere belastingen na verloop van tijd worden afgeschaft. Staatsuitgaven die zijn gericht op een uiteindelijk 10% -percentage van de overheidsuitgaven in verhouding tot het BBP, zouden het mogelijk maken het tarief van de inkomstenbelasting te verlagen en vast te houden aan een tarief van 15% en de afschaffing van alle andere belastingen.

Op alle inkomstenbronnen moet inkomstenbelasting tegen hetzelfde tarief worden toegepast. Inkomsten uit sparen belastingvrij maken is een verstoring van de markt. Naoorlogs Japan en Duitsland maakten het gemakkelijk om belasting op spaarrente te vermijden, en hun economieën werden spaargedreven en zeer succesvol.

Maar in het geval van China, waar al een zeer hoge spaarrente bestaat, is een dergelijk beleid niet alleen niet nodig, maar leidt het ook tot ongewenste onevenwichtigheden in de buitenlandse handel, die zolang er andere fiat-valuta’s bestaan, op de langere termijn politiek destabiliserend zijn.

Digitaal geld

China zal bijna zeker in de verleiding komen om een ​​gecentraliseerde benadering van cryptocurrency te hanteren, een voorloper waarvan naar verluidt momenteel in proeven is. Velen denken dat de toepassing van deze technologie wellicht een plaats zal vinden in een nieuwe vorm van goudvervanger.

Andere commentatoren vermoeden dat het de motivatie van China is om controle te houden over de uitgaven van zijn burgers. Als dit het geval is, zou het een vergissing zijn en in strijd zijn met een doelstelling om het economisch potentieel van de natie te maximaliseren ten behoeve van haar burgers door terug te keren naar vrije markten.

Door de staat uitgegeven cryptotechnologie is in dit stadium echter nog te jong om relevant te zijn voor de succesvolle oprichting van een goudvervangende valuta.

De terugkeer naar gezond geld

Tot dusverre hebben we vastgesteld dat China van alle grote economische machten goed gepositioneerd is om een ​​duurzame gouduitwisselingsnorm aan te nemen. De belangrijkste hindernis is de controle-freakery van de Communistische Partij over haar volk.

Onder wijs leiderschap kan dit worden aangepakt, waarschijnlijker tijdens een monetaire crisis waarin politieke doelstellingen radicaal kunnen worden gewijzigd, dan op enig ander moment.

Anders heeft China voldoende edelmetaalreserves en is goudbezit wijdverbreid onder de bevolking. Zilver, wat natuurlijker het geld van de mensen is, is ook algemeen verkrijgbaar voor munten. Bovendien is er reden om te hopen dat de staat niet zo afhankelijk is van het neo-Keynesiaanse macro-economische inflatie als andere leidende landen.

We hebben vastgesteld dat het niet in het huidige geopolitieke belang van China is om een ​​gouden standaard in te voeren die de dollar ondermijnt of vernietigt. Om deze reden zal China dit pas doen als duidelijk is dat de dollar zich in de beginfase bevindt van een onvermijdelijke inflatoire ineenstorting, en het risico dat de yuan daalt, moet dringend worden aangepakt.

Een steeds zekerder wordende bankencrisis, waarschijnlijk in de komende maand of zo, en een herwaardering van de vooruitzichten van de dollar en de schuldenval van stijgende rentetarieven die op westerse regeringen worden opgedreven, zullen waarschijnlijk de timing bepalen.

Om succesvol te zijn in het verdedigen van de yuan tegen de toenemende wereldwijde monetaire crisis, moeten de volgende aankondigingen onmiddellijk worden gedaan wanneer wordt besloten door te gaan.

1.  De staat draagt ​​zijn niet-aangegeven edelmetaal over naar monetaire reserves en kondigt een cijfer aan waarvan wij denken dat het meer dan 20.000 ton zou kunnen bedragen. Tegelijkertijd kondigt het aan dat de yuan vanaf een bepalende datum, misschien een maand later, door het goud zal worden gedekt door het door de markten in de tussenliggende periode te bepalen tarief. Het doel is om de goudprijs te laten stijgen tot een geschikt niveau om een ​​yuan-wisselkoers vast te stellen.

2.  Na de bepalende datum zal de hoeveelheid in omloop zijnde yuan worden bepaald door de marktvraag, en elke toename van de hoeveelheid zal volledig worden gedekt door goudreserves die daartoe door de Volksbank worden aangehouden en toegewezen.

3.  De aankondiging zal ook vermelden dat conversievoorwaarden zullen worden aangeboden voor alle staatsschuld (momenteel ongeveer 40 biljoen yuan) in een nieuwe eeuwigdurende lening, rente te betalen naar keuze van de houders in yuan of goud tegen de vaste yuan / goudrente, die zal worden vastgesteld op de bepalende datum.

4.  Alle houders van yuan zijn vrij om hun yuan in te wisselen voor nieuwe gouden munten tegen de koers die op de bepalende datum is vastgesteld. Te zijner tijd zullen zilveren munten in sterling-proof ook worden uitgegeven als circulerende valuta, de koers die is ontworpen om hun voortdurende circulatie te garanderen.

5.  Alle wisselcontroles moeten onmiddellijk worden verwijderd.

6.  China’s terugtrekking uit alle internationale samenwerking op G7-, G20-vergaderingen enz., Aangezien valuta- en economisch beheer niet langer passend zijn.

7.  Eventuele digitaliseringsplannen zullen worden afgewezen omdat ze niet nodig zijn voor de circulatie van een door goud gedekte yuan.

8.  Overleg met de banken zal worden opgestart om gedurende een passende periode een geherstructureerd banksysteem geleidelijk in te voeren. Het doel is om het nemen van deposito’s als bewaarfunctie te scheiden van de investeringsfinanciering van obligaties en aandelen op agentschapbasis. Zolang deze nieuwe voorzieningen niet bestaan, wordt de uitbreiding van bankkrediet bevroren, waarna deze niet meer zal bestaan.

dollar

De markten kunnen dan een goudwisselkoers instellen die wordt aangenomen als de vaste wisselkoers voor de yuan.

De terugkeer van een monetaire functie naar zilver zal de goud / zilverratio waarschijnlijk verlagen tot 20 of misschien minder, en er moet rekening worden gehouden met een vaste relatie tussen goud en zilver, die wellicht wat langer nodig heeft om op duurzame basis tot stand te komen. Alleen dan kunnen zilveren munten weer in omloop komen

Het lijdt weinig twijfel dat een overstap naar een gouden yuan een diepgaand effect zal hebben op de resterende fiat-valuta’s. Zoals hierboven opgemerkt, zal de aanpassing van de markten een korte periode tussen de aankondiging van deze plannen en de uitvoering ervan vergen.

Het is waarschijnlijk dat fiat-valuta’s onder neerwaartse druk komen te staan ​​op hun koopkracht, en China moet haar eigen belangen beschermen door terug te keren naar gezond geld en niet opzettelijk de dollar te ondermijnen.

De geconsolideerde eeuwigdurende lening heeft veel voordelen. Het hoeft nooit te worden terugbetaald. De coupon, die zowel de rentevoet van goud als het risico van de emittent weerspiegelt, zou kunnen worden vastgesteld op bijvoorbeeld 2% en de conversieprijs zou kunnen worden vastgesteld op 50 per fictieve 100 goud-yuan van de obligatie.

Degenen die bereid zijn de Chinese regering en haar gezonde geldregime te steunen, zouden voor het risico worden beloond met een lopend rendement van 4%.

Naarmate de rating van de overheid verbetert met het succes van de terugkeer naar goud, zou de prijs stijgen naar pari, wat vroege investeerders een solide beloning zou opleveren. De welvaartscreatie voor houders wordt een solide bijdrage aan het verschaffen van kapitaal voor een opkomende economie.

Andere landen, met name die in Azië, zullen China waarschijnlijk volgen bij het implementeren van hun eigen standaarden voor het uitwisselen van goud, en alle landen zullen dan voor een grimmige keuze komen te staan: houden zij vast aan hun welvaartsstaten en hun toenemende moeilijkheden bij de financiering ervan, of stabiliseren ze hun valuta?

Als China een goede gouduitwisselingsnorm hanteert, zou ze alle geopolitieke macht van Amerika neutraliseren, of Amerika nu volgt of niet.

En tot slot zou China moeten stoppen met het verstrekken van de statistieken die geliefd zijn bij neo-Keynesiaanse macro-economen, omdat ze alleen dienen als redenen voor staatsinterventie.

 

Gepubliceerd door Goldmoney.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord