Gericht doden van politieke tegenstanders in Duitsland door linkse extremisten is niet langer ondenkbaar

Gericht doden van politieke tegenstanders in Duitsland door linkse extremisten is niet langer ondenkbaar

30 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Niet alleen het rechtsextremisme en het islamisme bedreigen in toenemende mate onze vrije, verlichte democratie, maar ook het linkse extremisme. Zoals de WELT AM SONNTAG vandaag meldt, heeft het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet een analyse van 22 pagina’s geschreven waarin de constitutionele activisten tot de conclusie komen dat geïsoleerde kleine groepen aan de linkerkant een toenemende bereidheid tonen om geweld te gebruiken en zelfs de stap naar het gericht doden van politieke tegenstanders is niet langer ondenkbaar.

Linkse extremisten, zoals rechtsextremisten en islamisten, willen de liberale democratie elimineren

Het  Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet verstaat onder linkse extremisme alle inspanningen tegen de vrije democratische basisorde, die gebaseerd zijn op een verabsolutering van de waarden van vrijheid en (sociale) gelijkheid, zoals met name uitgedrukt in de ideeën van anarchisme en communisme.

Linkse extremisten willen de bestaande staat en de sociale orde elimineren en dus de vrije democratie en vervangen door een communistisch of anarchistisch, ‘regelvrij’ systeem. Ze zien de marktorde van eigendom en de democratische rechtsstaat als een onafscheidelijke eenheid, wat ze “kapitalisme” noemen. Dit dient om uitbuiting en onderdrukking te manifesteren waarin weinig bevoorrechte mensen zichzelf zouden verrijken ten koste van een ‘arbeidersklasse’ .

De ‘kapitalistische’ orde is onverenigbaar met haar idee van een samenleving gebaseerd op de principes van vrijheid en gelijkheid voor alle mensen. Bij het rechtvaardigen van hun ideologische overwegingen vertrouwen linkse extremisten – in verschillende mate en in verschillende interpretaties – met name op de theoretische leidende figuren Karl Marx, Friedrich Engels en Wladimir Iljitsch Lenin. Geweld, door de zogenaamd ‘onderdrukten’ tegen de ‘heersers’ opgevat als ‘revolutionair geweld’ , wordt daarom algemeen als legitiem beschouwd om het ‘kapitalistische’ systeem omver te werpen.

Van open agitatie tot hevig geweld

Linkse extremisten, die ook duizend keer in de DIE LINKE- partij te vinden zijn in verschillende subgroepen, zoals antikapitalistisch links (AKL), proberen ze voor hun doeleinden uit te buiten in debatten en protesten over politieke ontwikkelingen en sociale grieven. Desalniettemin is meer dan 35 procent van de Duitse burgers, meer dan een op de drie (!), Voorstander van de linkse partij, die verschillende anti-constitutionele subgroepen heeft, om tot de volgende federale regering te behoren .

Het doel van de linkse extremisten is om maximale mobilisatie en participatiepotentieel te genereren en om militante en maatschappelijke actievormen met elkaar te combineren. De vormen van actie variëren van openlijke agitatie tot heimelijke gewelddaden , waarvan sommige ernstig .

Eind 2018 waren ongeveer 9.000 mensen opgenomen in het gewelddadige links-extremistische spectrum, waaronder 7.400 autonome mensen. Voor de meeste linkse extremisten die niet formeel georganiseerd zijn, en vooral voor de autonome, is geweld of strijdbaarheid het centrale instrument in het politieke debat. Er is veel agressie. Met name bij autonome geweldplegers is er een lage remmingsdrempel in het directe conflict met de politieke tegenstander en de politie. Ernstige gezondheidsschade en, in individuele gevallen, het mogelijk overlijden van mensen worden geaccepteerd .

Militante en dogmatische linkse extremisten

Hoewel autonome organisaties over het algemeen vaste organisatiestructuren verwerpen, bundelen sommigen om strategische redenen nog steeds hun krachten in langdurige groepen of netwerken. Dit is bedoeld om de eigen politieke slagkracht en het bindende karakter van autonoom handelen te vergroten.

In tegenstelling tot militante linkse extremisten, beschouwen dogmatische linkse extremisten overwegend het gebruik van geweld alleen als legitiem en onmisbaar in een revolutionaire situatie die zij definiëren. In het kader van het alliantiebeleid is samenwerking met gewelddadige groepen echter niet fundamenteel uitgesloten. Dogmatische linkse extremisten hebben momenteel geen krachtige onafhankelijke structuren of politieke relevantie, maar bieden met hun uitgebreide analyses het potentieel om gewelddadige groepen ideologisch te inspireren als ‘intellectuele brandstichters’ .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Hoewel het islamisme de grootste bedreiging voor onze samenleving is, lijkt het te worden genegeerd, net als het linkse extremisme

De stap naar het gericht doden van politieke tegenstanders lijkt niet langer ondenkbaar

Zoals de WELT AM SONNTAG vandaag meldt, heeft het Federaal Bureau voor de bescherming van de grondwet (BfV) een aanzienlijke radicalisering opgemerkt in delen van de gewelddadige extreemrechtse scene. Dit blijkt uit een analyse van 22 pagina’s van het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet (BfV), die beschikbaar is voor WELT AM SONNTAG.

‘De vorming van terroristische structuren bij links-extremisme’ lijkt mogelijk. De “intensiteit van gewelddaden” is toegenomen. “Duidelijke ‘rode lijnen’ zouden worden overschreden” . Daarom  lijkt zelfs de stap van het opzettelijk doden van een politieke tegenstander niet langer ondenkbaar”, schreef WELT, verwijzend naar de analyse van de BfV.

Radicalisering verloopt spiraalsgewijs in Saksen (vooral Leipzig), Hamburg en Berlijn, maar ook in andere deelstaten

In verschillende deelstaten zijn er aanwijzingen dat linkse extremistische kleine groepen zijn opgekomen, “hun eigen feiten hebben begaan en zich van de rest van de scene afscheiden vanwege hun toenemende bereidheid om geweld te gebruiken” . Het Bureau voor de bescherming van de grondwet waarschuwt  volgens het WELT-rapport voor een “radicaliseringsspiraal” voor  een afgesloten “harde kern” . 

De federale dienst constateerde overeenkomstige trends in zowel Saksen en Hamburg als in Berlijn . Deze staten zijn al langer dan hotspots, met name in Saksen Leipzig . Maar ook in Thüringen, Beieren, Noordrijn-Westfalen en Bremen zouden de constitutionele activisten bewijzen zien dat “een klein deel van de gewelddadige extreemrechtse scene steeds radicaler wordt” .

De minister van Binnenlandse Zaken erkent steeds meer het gevaar van links-extremisme

De minister van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen, Herbert Reul (CDU), waarschuwde in een interview met WELT AM SONNTAG:

“Hoewel rechts-extremisme ongetwijfeld de grotere bedreiging is voor onze democratie, mogen we het probleem van links-extremisme niet uit het oog verliezen. Er is een nieuwe kwaliteit waar ik me ernstig zorgen over maak. ‘

En de Berlijnse minister van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel (SPD) is zich bewust van het probleem: “Door hun daden, waaronder in veel gevallen ook gewelddaden, worden publieke en private actoren geïntimideerd – vooral de politie, politieke partijen en vastgoedbedrijven.” Keer op keer zou de politie met stenen op de proppen komen. aangevallen, gegooid door daken en bruggen en aangevallen met verf of irriterend gas. Delen van het linkse extremistische spectrum in Berlijn zouden ‘gewelddadig blijven handelen en steeds minder rekening houden met het leven en de ledematen van de getroffenen’.

De drie vijanden van vrije democratie

Onze vrije democratie staat al jaren onder toenemende druk en wordt vanuit drie richtingen tegelijk aangevallen, elk met een heel ander beeld van de samenleving en die dat op alle mogelijke manieren wil uitvoeren:

  1. Rechtse extremisten,
  2. religieuze extremisten en terroristen specifiek uit de politieke islam en
  3. Linkse extremisten .

Al deze verwerpen en willen onze staat, onze grondwet en de liberale, universele, op mensenrechten gebaseerde, representatieve democratie elimineren. En ze handelen niet alleen op straat, zoals eerder in Stuttgart , waar honderden uren in opstand kwamen, bedrijven werden gesloopt en geplunderd en politieagenten werden aangevallen, sommigen zitten al in onze parlementen en in Mecklenburg-Voor-Pommeren, zelfs bij een staatsgrondwettelijk hof .

Het is precies de wijdverbreide alomtegenwoordigheid van links-extremisme en islamisme dat op zijn beurt rechts-extremisme op de kaart zet en het als tegenbeweging versterkt en het voortdurend voorziet van voedsel voor welvaart en groei.Lees ook:  De oorlog van Trump tegen maskers: het werkt - tenminste met zijn basis

Comments

comments