Een ernstige waarschuwing van COVID-19-testproviders

Een ernstige waarschuwing van COVID-19-testproviders

1 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Het testen van het Amerikaanse coronavirus kan opnieuw mislukken, omdat de stijgende vraag nieuwe achterstanden en vertragingen veroorzaakt.

De Verenigde Staten lopen opnieuw het risico hun COVID-19-testcapaciteit te overtreffen, een onheilspellende ontwikkeling die het land een cruciaal instrument zou ontnemen om zijn pandemie in realtime te begrijpen.

De Amerikaanse supply chain voor testen is tot het uiterste uitgerekt, en de aanhoudende uitbraak in het zuiden en westen kan het overweldigen, volgens epidemiologen en leidinggevenden van testbedrijven. Terwijl de laboratoria van het land de afgelopen maanden een enorme capaciteit hebben toegevoegd – de VS testen nu ongeveer 550.000 mensen per dag, een vervijfvoudiging vanaf begin april – is de vraag naar virale tests opnieuw groter dan het aanbod.

Als de vraag blijft toenemen en de tekorten niet worden opgelost, zullen de doorlooptijden voor testresultaten toenemen, zullen tests effectief worden gerantsoeneerd en zal het aantal infecties dat nooit wordt meegeteld in officiële statistieken toenemen. Elk plan om het virus te bevatten, is afhankelijk van snelle en nauwkeurige tests, die nieuwe besmettelijke mensen kunnen identificeren voordat ze nieuwe uitbraken veroorzaken. Zonder dit staat de VS in het duister.

De vertragingen zijn al begonnen. Quest Diagnostics, een van de grootste medische testbedrijven van het land, zei gisteren dat de systemen overweldigd waren en dat het nu in staat zou zijn om in één dag COVID-19-testresultaten te leveren voor ziekenhuispatiënten, patiënten die met een spoedoperatie worden geconfronteerd en symptomatische werkers in de gezondheidszorg. Alle anderen moeten nu drie tot vijf dagen wachten op een testresultaat.

“Ondanks de snelle uitbreiding van onze testcapaciteit, is de vraag naar testen sneller gegroeid”, zei Quest vorige week in een verklaring waarin hij waarschuwde voor een dergelijke mogelijkheid. Het bedrijf zei vervolgens dat de bestellingen voor COVID-19-tests in drie weken met 50 procent waren gegroeid.’Dit is heel erg’ , vertelde Michael Mina , professor epidemiologie aan Harvard, ons. Snelle testdoorlooptijden zijn de enige manier om het coronavirus onder controle te houden zonder elke potentieel besmettelijke persoon – iedereen die contact heeft gehad met iemand met de diagnose COVID-19 – in quarantaine te brengen, zei hij: ‘Onze modellenpogingen tonen min of meer aan dat als je niet doneert krijgen niet binnen een dag resultaten, uitbraken kunnen echt niet worden gestopt zonder alle contacten preventief te isoleren en in quarantaine te plaatsen. ”Quest is niet het enige bedrijf dat groeiende problemen meldt. “We zijn drie weken geleden tegen de muur aangelopen”, vertelde Jon Cohen, de uitvoerend voorzitter van BioReference Laboratories, een laboratoriumservicebedrijf dat patiënten test op het virus in New York, New Jersey en Florida. “Op dat moment draaiden de meeste laboratoria, voor zover ik weet, al op capaciteit.”

Halverwege juni waren er vier veranderingen tegelijk, zei Cohen. Grote bedrijven begonnen hun werknemers massaal te testen, ziekenhuizen begonnen elke patiënt te testen die een keuzeprocedure nodig had, en verpleeghuizen testten regelmatig hun werknemers en sommige bewoners. Het Amerikaanse publiek leek deze maand ook in grotere aantallen op zoek te gaan naar vrijwillige tests. De golf van testen overweldigde zowel de capaciteit van zijn testbedrijf als zijn leveranciers van apparatuur, zei hij.

Lees ook:  Is dit de echte reden waarom Amerika absoluut verwoest wordt door deze coronavirus pandemie?

“We bereikten niet alleen de capaciteit, maar elke mogelijkheid om onze capaciteit te vergroten, werd beperkt door de aanbodzijde”, zei hij. ‘De leveranciers, de leveranciers kunnen het niet bijhouden.’

LabCorp, een ander groot testbedrijf, erkende ook de stijgende vraag naar tests dit weekend in een verklaring. “We doen er alles aan om tijdig resultaten te blijven leveren en de testcapaciteit voortdurend te vergroten”, aldus het rapport.

In tegenstelling tot de eerste dagen van de pandemie, toen de COVID-19-testkits zelf schaars waren, ligt het probleem nu bij de apparatuur die nodig is om testresultaten te krijgen. De meest getroffen nieuwe gebieden hebben niet genoeg machines om monsters te verwerken, wat leidt tot een groeiende achterstand van tests, vertelden labdirecteuren ons. Sommige hebben ook een tekort aan het chemische reagens dat moet reageren met een testmonster.

Labs in de VS gebruiken verschillende soorten virale testmachines om COVID-19 te diagnosticeren, en elk type heeft zijn eigen supply chain-problemen en verwerkingsuitdagingen , vertelde Lauren Sauer , een professor in de spoedeisende geneeskunde bij Johns Hopkins, ons via een sms . Met “zoveel platforms” in gebruik, zei ze, is het bijzonder moeilijk om landelijke knelpunten en tekorten op te lossen.

“Wat er momenteel gebeurt [bij het testen] is zo gepot en afgesloten,” zei ze.

De American Clinical Laboratory Association, een handelsgroep die testlaboratoria vertegenwoordigt, heeft ook gewaarschuwd voor tekorten. “Hoewel onze leden gezamenlijk honderdduizenden tests per dag uitvoeren, zal de verwachte vraag naar COVID-19-tests de komende weken waarschijnlijk de testcapaciteiten van de leden overtreffen”, aldus de voorzitter van Julie Khani in een verklaring . Volgens de informatie in haar verklaring voeren de groepsleden ongeveer de helft van de dagelijkse coronavirus-tests van het land uit.

vs
Het COVID-trackingproject

De problemen zijn niet overal gevoeld. Dina Greene, de directeur van laboratoriumdiensten voor de gezondheidsgroep Kaiser Permanente in de staat Washington, vertelde ons dat supply chain-problemen de arbeidsgeschiktheid van de groep nog niet hebben verstoord. Maar de vraag naar tests nam toe, bevestigde ze, en ze zou ‘niet verbaasd zijn’ als haar team snel tekorten zou krijgen.

Testen hebben de Amerikaanse reactie sinds de eerste dagen van de pandemie belemmerd. Zoals onze rapportage onthulde , hadden de VS op 5 maart minder dan 3.000 mensen op het coronavirus getest, hoewel de verspreiding van het virus in de gemeenschap meer dan een week eerder was ontdekt. In de daaropvolgende weken rantsoeneerden staten en ziekenhuizen de toegang tot tests op rantsoen , waarbij ze alleen werden toegekend aan gezondheidswerkers en de ziekste patiënten. Dit betekende dat veel mensen die het virus hebben gehad, vooral in het noordoosten, er nooit op zijn getest .

Lees ook:  Dit is "het eerste onderzoek naar presidentiële beschuldiging in de moderne geschiedenis, goedgekeurd door leden van slechts één partij"

Zelfs na de eerste crisis in maart bleef het testapparaat van het land met problemen kampen. Gedurende een groot deel van april, toen het virus tienduizenden Amerikanen doodde, bereikte het aantal tests een niveau van ongeveer 150.000 tests per dag. Sindsdien is het aantal dagelijkse tests toegenomen, maar niet zo snel als experts ooit hadden gehoopt. Pas in de afgelopen twee weken zijn de VS erin geslaagd meer dan 500.000 mensen per dag te testen, wat volgens het Harvard Global Health Institute ooit een goed doel zou zijn voor half mei. Het instituut zei vandaag dat de VS minstens 1,2 miljoen mensen per dag moeten testen om de uitbraak onder controle te houden en minstens 4,3 miljoen mensen per dag om deze uit te bannen.

In al die tijd heeft de federale overheid het testprobleem nooit opgelost. Zo riepen onderzoekers van de Duke University en het American Enterprise Institute, een conservatieve denktank, begin april de regering op om de crisis in handen te nemen door een taskforce op te richten die informatie over testen zou consolideren en staten en bedrijven zou helpen begrijpen wat was mogelijk. Zo’n taskforce kan opkomende tekorten het hoofd bieden en het kan het land helpen te begrijpen hoeveel testcapaciteit in juli, augustus of september haalbaar is.

Maar zo’n inspanning kreeg nooit vorm. “Als dit werk is gedaan, heb ik het niet gezien en ik vrees dat de gouverneurs en andere staats- en lokale leiders die beslissingen moeten nemen over hoe en wanneer ze moeten heropenen, dat ook niet hebben”, aldus Caitlin Rivers, een auteur van het rapport. en een professor aan de Johns Hopkins University, vertelde het Congres vorige maand.

Sindsdien is de grip van de Trump-administratie op testen afgenomen. Brett Giroir, de test tsaar van het Witte Huis, keerde deze maand terug naar zijn dagelijkse baan bij het ministerie van Volksgezondheid en Human Services. En tijdens een betoging op 20 juni zei president Donald Trump dat hij zijn personeel had verteld “het testen alstublieft te vertragen”, omdat hij het groeiende aantal bevestigde coronavirusinfecties niet leuk vond. (De staf van de president zei daarna dat hij een grapje maakte. Na enkele dagen te hebben ontkend dat hij de opmerking voor de grap bedoelde, zei Trump vorige week dat hij “sarcastisch” had gesproken. Deborah Birx, die de reactie van het Witte Huis op de coronavirus, heeft gezegd dat Trump haar nooit heeft gevraagd het testen te vertragen.)’We hebben in feite een Manhattan-project nodig om te testen’, zei Sauer. “Een landelijke, systematische strategie met een duidelijke bureau-lead is hard nodig. Maar het gebeurt niet en ik denk dat we in de nabije toekomst allemaal bang zijn voor aanzienlijke toegangsproblemen en verstoringen van de toeleveringsketen. ”De VS zien een nieuwe golf van gevallen in het zuiden en westen die hun gezondheidssysteem opnieuw dreigen te overweldigen. Het land rapporteerde vorige week meer nieuwe bevestigde COVID-19-gevallen dan in enige andere week van de pandemie tot nu toe. Hoewel de focus van de administratie ergens anders naartoe is gedreven, groeit de vraag naar tests alleen maar. Alex Greninger, professor laboratoriumgeneeskunde aan de Universiteit van Washington, vertelde ons dat het geen wonder was dat de testbedrijven overweldigd waren.

Lees ook:  Graaft de EU zijn eigen graf? (2)

“De supply chain voor testen was niet bedoeld voor dit soort aanvallen van volume over de hele wereld,” zei hij.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments