Witte kiezers verlaten Trump

Witte kiezers verlaten Trump

1 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De meeste van de afgelopen drie jaar was het enige dat nuttelozer was dan het zoeken naar Donald Trump om te draaien , het verwachten van het Amerikaanse volk om dat te doen. Hoe succesvol de president ook was, of vaker, hoe chaotisch en wanordelijk zijn administratie was, niets leek de mening van mensen over Trump te kunnen veranderen.

De populaire goedkeuring van Trump zweefde in hetzelfde smalle bereik, ruwweg van 39 tot 45 procent, via Charlottesville en belastinghervorming, veronderstelde grenskaravanen en massaschietpartijen, het rapport van Special Counsel Robert Mueller en afzetting.

Naarmate de verkiezingen dichterbij komen, wordt de goedkeuringsclassificatie van de president minder belangrijk dan hoe hij tegen zijn uitdager peilt. En de afgelopen weken is er iets veranderd. Na maanden van Joe Biden, de vermoedelijke Democratische kandidaat, aangevoerd door enkelvoudige cijfers, heeft een reeks opiniepeilingen hem onlangs een aanzienlijke voorsprong laten zien. Enquêtes van The New York Times / Siena College en Harvard / Harris laten Trump achter met respectievelijk 14 en 12 punten. Een reeks swing-state-peilingen toont aan dat Biden gebonden of leidend is in staten die Trump in 2016 comfortabel won.

Aangezien opiniepeilers er veel moeite mee hebben om te wijzen, zijn opiniepeilingen momentopnamen en geen voorspellingen; De voorsprong van Biden zou kunnen verdwijnen, hoewel deze race tot nu toe ongewoon stabiel is geweest . In tegenstelling tot wat Trump beweert , is de voorsprong van Biden zoals die nu bestaat echt – en gezien hoe moeilijk het voor Trump is geweest om het schild van Trump te deuken, is het de moeite waard om dit nauwkeurig te onderzoeken. Nog vreemder, de aanzet lijkt race te zijn – iets dat tijdens zijn politieke carrière zowel de achilleshiel van Trump als zijn geheime wapen was. Om de een of andere reden beïnvloedt het zijn politieke positie anders dan voorheen.

Kiezers kunnen zich om een ​​aantal redenen somber voelen en zich op dit moment tegen een gevestigde partij keren – kijk maar rond. Een pandemie heeft bijna 130.000 Amerikanen gedood, zonder einde in zicht, en de economie zit in de diepste recessie in decennia, met miljoenen werkloos, ook zonder een duidelijk einde in zicht.Maar dit zijn niet de problemen waar Trump in recente peilingen het meest onder lijdt. Ongeveer de helft van het land stemt in met de manier waarop de president met de economie omgaat , en uit de New York Times / Siena-peiling bleek dat 56 procent van de kiezers op het slagveld dat doet . Deze cijfers zijn verwarrend, gezien de toestand van de economie; presidenten krijgen meestal meer lof voor een goede economie dan ze verdienen, maar nemen ook de schuld van een slechte economie, ook al ligt dat grotendeels buiten hun macht.Misschien kruist Trump nog steeds op herinneringen aan de sterke economie gedurende de eerste drie jaar van zijn ambtstermijn, en dat zal instorten als de recessie aanhoudt, wat waarschijnlijk lijkt. Of misschien kopen de stimuluscontroles en verhoogde werkloosheidsuitkeringen zijn ratings. Hoe dan ook, op dit moment overtreft de goedkeuring van de manier waarop de president met de economie omgaat zowel zijn algemene goedkeuringsscore als het deel van de mensen dat zegt voornemens te zijn op hem te stemmen. Het is een slecht teken voor de herverkiezing van Trump dat 10 tot 15 procent van de mensen die zijn economische prestaties goed beoordelen, niet op hem zullen stemmen, maar de economie is hem op dit moment blijkbaar niet erg van streek.Hoe zit het met de pandemie? Een van de redenen waarom de economie slecht is, is dat Trump dacht dat hij die kon loskoppelen van COVID-19, een fout waarvan de zwaartekracht steeds duidelijker wordt . De goedkeuring van de pandemie-respons van Trump is landelijk ongeveer 41 procent en is eind maart langzaam gedaald van ongeveer 50 procent. Men kan stellen dat kiezers Trump een pas geven die hij niet verdient, maar de cijfers zijn de cijfers. Zijn goedkeuring voor een pandemie-reactie is ongeveer hetzelfde als zijn algemene goedkeuring, en het loopt voor op waar hij loopt in de peilingen van de New York Times / Siena, Harvard / Harris en CNBC, dus het is blijkbaar niet wat hem naar beneden haalt. Evenmin komt de geleidelijke verschuiving in de goedkeuring van een pandemische respons overeen met veranderingen in de verkiezingsonderzoeken.

Lees ook:  Ik ben er niet overheen

In plaats daarvan lijkt de drijvende factor achter de ineenstorting van Trump de race. Peilingen hebben consequent aangetoond dat Amerikanen zijn reactie op protesten van politiegeweld afkeuren en menen dat hij de raciale relaties heeft verslechterd . In de New York Times / Siena-peiling zijn rassenrelaties (33 procent) en de protesten (29 procent) de enige gebieden waar goedkeuring van de kwestie achterblijft bij zijn algemene stemvoorkeur. In de peiling van Harvard / Harris verdienen dezelfde twee gebieden Trump zijn slechtste punten van elk probleem, hoewel ze nog steeds iets hoger zijn dan zijn verwachte stem.

Kiezers hebben gelijk dat Trump de racerelaties verslechtert en de protesten slecht afhandelt. Alleen al de afgelopen twee dagen heeft de president een video geretweet (en vervolgens verwijderd) van een van zijn aanhangers die ‘Witte macht!’ Schreeuwde. en nog een van twee blanke supporters die met hun wapens op zwarte demonstranten wezen die langs hun huis marcheerden.

Dit is echter nauwelijks nieuw. Deze uitbarsting van presidentieel racegevechten komt precies op tijd voor de eenjarige verjaardag van de meest recente opmerkelijke uitbarsting van racisme door de president. Zoals mijn collega’s en ik hebben gemeld, is het uitbuiten van raciale spanningen al sinds de eerste dagen van zijn zakelijke carrière een manier van leven voor Trump , en het was het verbindende concept van zijn campagne van 2016 . Hij volgde dat pad tijdens zijn presidentschap, inclusief zijn beruchte reactie op een gewelddadige blanke supremacistische mars in Charlottesville, Virginia, in augustus 2017, waarbij hij aan beide kanten ‘zeer fijne mensen’ vond.Toen de video van de moord op George Floyd door de politie voor het eerst verscheen, veroordeelde Trump het, maar hij keerde snel terug naar zijn standaard retoriek, waarbij hij een kans zag om verdeeldheid over de race uit te buiten en te verergeren. Het is moeilijk te geloven dat iemand verbaasd is: hoewel niet alle aanstootgevende opmerkingen van Trump hetzelfde brede publiek hebben bereikt of op dezelfde manier zijn geïnterpreteerd, hebben de meest besproken opmerkingen van de president betrekking op ras. Wat deze keer anders is, is de manier waarop mensen reageren.

Lees ook:  Britse premier wil 'dringend' onderzoek naar George Soros over campagne tegen Brexit

Maar waarom? Misschien is het gewoon een kwestie van welke kwesties op dit moment voor kiezers het belangrijkst zijn. Er is altijd een aanzienlijk contingent geweest van terughoudende of conflicterende Trump-supporters. In de exitpolls van 2016 zei slechts 35 procent van de kiezers dat Trump het temperament had om president te zijn, maar hij won 46 procent van de stemmen. Deze kiezers zijn ook een bekend onderdeel van de berichtgeving – degenen die hun steun voorafgaan met “Ik hou niet altijd van de manier waarop hij het uitdrukt” of “Ik wou dat hij het een beetje zachter zou maken, maar …” Tot nu toe waren deze kiezers hebben mogelijk Trump’s andere tekortkomingen over het hoofd gezien omdat hij dingen deed die ze leuk vonden. Maar de pandemie heeft de voortgang van bijna alle beleidsprioriteiten van Trump bevroren, voor zover ze nog in leven waren. Zelfs als kiezers de manier waarop Trump met de economie omgaat goedkeuren, is het niet langer een groot voordeel.

Een andere mogelijkheid is dat kiezers niet alleen hun prioriteiten, maar ook hun opvattingen verleggen. Zoals de politicoloog Michael Tesler schrijft, zijn er aanwijzingen voor echte verschuivingen in de publieke opinie over rassen in de afgelopen zes weken of zo. Terwijl opvattingen over politiewerk in beweging komen als reactie op een breed scala aan incidenten, is het duidelijk dat de Floyd-zaak – brutaal, zinloos en ondragelijk helder op video vastgelegd – witte aandacht heeft gekregen op een manier die andere doden door toedoen van de politie niet hebben . Een reden hiervoor kan het coronavirus zijn. Ashley Jardina, een politicoloog die raciale attitudes onder blanken bestudeert , vertelde me dat ze vermoedt dat mensen, omdat ze vanwege de pandemie thuis vastzitten, meer nieuws consumeren en van mening veranderen over ras.

“Er is al lang een kiesdistrict van blanke Amerikanen die redelijk opgeleid zijn, velen van hen op de universiteit, onevenredig veel vrouwen, die zich grotendeels niet bewust waren van de mate waarin gekleurde mensen in de VS echte discriminatie ervaren,” zei ze. ‘Het nieuws heeft hun aandacht.’Dat is de groep waar enkele van de grootste verschuivingen in ondersteuning naar Biden zijn verhuisd. The Times meldt :

Het meest in het oog springend is wellicht het torenhoge voordeel van meneer Biden onder blanke vrouwen met een universitair diploma, die hem met 39 procentpunten boven meneer Trump steunen. In 2016 ontdekten exitpeilingen dat de groep mevrouw Clinton verkoos boven Mr. Trump met slechts 7 procentpunten. Uit de peiling bleek ook dat de heer Biden het voordeel van de heer Trump heeft verkleind met lager opgeleide blanke kiezers.

De hardste kern van Trump-supporters – vooral niet-universitair opgeleide blanke mannen – zullen waarschijnlijk niet worden beïnvloed door het nieuws. Dit is de reden waarom de goedkeuring van Trump waarschijnlijk ergens in de jaren 30 een vloer heeft, en waarom zijn aandeel in nationale polls voor paardenraces dat ook doet. Maar als de terughoudende Trump-kiezers vanaf 2016 een verandering ondergaan in hun kijk op rassenrelaties, kan dit seismische gevolgen hebben voor zijn herverkiezing.

Lees ook:  Erdogan bedreigt de EU met 3,6 miljoen vluchtelingen

Het is altijd mogelijk dat niet alles over Trump gaat, hoezeer hij het ook probeert te bereiken, en meer over Biden. Sommige Democraten wanhoopten tijdens de voorverkiezingen dat elke generieke Democratische genomineerde beter tegen Trump stemde dan alle echte kandidaten. Maar nu Biden de nominatie heeft behaald, zijn democraten en onbesliste kiezers om hem heen gaan samensmelten. Het hebben van een specifiek alternatief – en het moet Joe Biden blijven rollen – creëert een contrast dat onflatteus is voor Trump, vooral in tijden van crisis.

Hoewel ze nieuwsgierig zijn, zijn de specifieke oorzaken van de pollingdaling van Trump misschien minder direct relevant, vooral als ze onduidelijk zijn. Het meer urgente – en voor Trump verontrustende – probleem is hoe de peilingen weer kunnen bewegen. In een nieuwe YouGov-peiling zei 94 procent van de geregistreerde kiezers dat ze al besloten hadden hoe ze in november zouden stemmen. Dat geeft de president weinig manoeuvreerruimte om ze terug te winnen en terug te winnen – vooral omdat er niet veel kans is dat hij zijn eigen retoriek of stijl gaat veranderen.Comments

comments