Amerika’s probleem met racisme is duidelijker geworden

Amerika’s probleem met racisme is duidelijker geworden

2 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Amerika moet dit moeilijke moment aangrijpen om te veranderen wat moet worden veranderd. Op de een of andere manier lijkt de omvang van het probleem in een zee van ziekte zoveel duidelijker.

Eerlijk gezegd, met alle slechte acteurs in blauwe uniformen op het openbare podium in Amerika op dit moment, zou deze oude blanke twee keer nadenken over het bellen van de politie. Welke krijger zou opdagen en hoe bereid zou die krijger werkelijk zijn om het probleem dat ik met mijn buurman heb aan te pakken?

Met dit in het achterhoofd lijkt het ‘ afwijzen ‘ van de politie een goed idee. Als ik ze niet met vertrouwen kan bellen voor een goed resultaat, wat hebben ze dan voor zin? Verder zou, met minder financiering, de kans op een vervelende snelheidsovertreding verkleind worden, evenals de kans om gearresteerd te worden voor het in slaap vallen in de doorrijstrook van een fastfoodrestaurant.

Aan de andere kant kan het erger worden als de politiefinanciering wordt verlaagd. De politie kan besluiten dat de enige manier om zaken te blijven doen, is het politiewerk nog meer een gericht bedrijf te maken dan het al is. Het nieuwe bedrijfsmodel zou nog lelijker kunnen worden dan het huidige.

Er is genoeg te verwijten, vooral nu video bijna dagelijks opduikt van onze krijgers in het blauw die reageren op gekleurde burgers alsof ze een vijand zijn die ze moeten verslaan. Gedurende een groot deel van de afgelopen 60 jaar, toen de juridische segregatie langzaam haar wettigheid verloor, werd ” politiewerk ” het middel voor een gescheiden doel. Voortdurende politieke druk om de financiering voor de handhaving van de wet te verhogen om ons te redden van de wilde criminelen en terroristen in ons midden werd een belangrijk onderdeel van de politieke orthodoxie in Amerika.

Het verkeerde woord

Tegenwoordig blijven de Amerikaanse politiediensten in de rij staan ​​voor een ander gepantserd voertuig of een andere verzameling granaatwerpers zonder ooit te vragen waarom dit dure militaire wapen nodig is of of de wapens die ze al hebben voldoende zijn. Krijgers hebben per definitie altijd meer wapens nodig. Misschien zouden “voogden” of taakstraffen dat niet doen.

Maar het wapenprobleem krast gewoon het oppervlak. ‘Defunding’ is het verkeerde woord. “Reimagining” is voorlopig een veel betere. Dit gaat niet over het opnieuw bedenken van een betere wereld, hoewel dat wel leuk zou zijn. Dit gaat over het harde werk van het opnieuw uitvinden van het politiewerk en de politiefunctie.

Welke impact op het politiewerk zou bijvoorbeeld waarschijnlijk optreden als politieagenten zouden moeten wonen in de gemeenschappen waarvoor zij verantwoordelijk zijn? Om te beginnen zou het vrijwel zeker tot gevolg hebben dat meer politieagenten eruitzien als de mensen die ze moeten beschermen. Bovendien zou dat opgezwollen SWAT-team er misschien niet zo goed uitzien als het gericht was op de bewoners van het huis van een buurman.

Dus, met slechts dit ene idee als voorbeeld, dit ene moment van heroverweging, zouden we de discussie kunnen openen om het tankgeld en het SWAT-teamgeld te herprogrammeren om de huisvesting en onderwijskansen te verbeteren in enkele van de armere buurten waar de politie verplicht zou zijn om leven. En met betere huisvestings- en onderwijskansen zou iedereen, inclusief de politie, waarschijnlijk meer geïnvesteerd zijn in het bewaken van de gemeenschap dan het ‘controleren’ van de gemeenschap. 

Lees ook:  Het EU-Monsterverbond

Er valt echter veel te overwinnen. De politie blijft geloven dat ze in onze gemeenschappen nodig zijn om hun versie van onze veiligheid te vervullen. En ze houden vast aan deze overtuiging omdat hun versie van onze veiligheid past bij hun versie van wie ze zijn. Om deze dynamiek te veranderen, wordt er veel gepraat over een “voogd” -model voor de politiefunctie om de gemeenschapsrol te helpen definiëren die de gemeenschap voor haar politie wil. Dit zou ruimte bieden om politieagenten die alleen van zichzelf denken als frontlinie-krijgers toe te staan ​​te vertrekken en terug te gaan naar het leger of naar politieposten waar geen gemeenschap is. Het belangrijkste is dat het een basis zou vormen voor het identificeren van politieleiders en nieuwe politiekandidaten die de nieuwe gemeenschapsrol omarmen.

Als het stof is neergedaald in de laatste ronde van nationale raciale angst, zullen er nog steeds politiediensten zijn. De huidige uitdaging is om hun rol te herdefiniëren als onderdeel van een bredere poging om het gelaagde en systemische racisme in Amerika aan te pakken dat sinds de oprichting van de natie bestaat. Als beelden nu vallen, kunnen degenen die ze willen vernietigen worden gezien als hersenloze ontheiligers van een of ander waanidee, of ze kunnen worden gezien als een voorhoede die onze geest opent voor een racistisch verleden dat veel erger is dan we ooit als natie hadden willen onderzoeken.

Het moment grijpen

Maar er is een reëel gevaar dat deze kritische discussie op een zijspoor komt door een debat over de rol van Christopher Columbus bij de verwoesting van de Indiaanse bevolking of de voor de hand liggende idiotie van het benoemen van een hedendaagse Amerikaanse militaire basis voor iemand die tegen het Amerikaanse leger heeft gevochten om de natie te vernietigen om de slavernij te behouden. De doelstelling om eindelijk systemisch racisme in Amerika het hoofd te bieden, zal veel meer vragen dan ieder van ons die erom geeft.

We moeten dit moeilijke moment aangrijpen om te veranderen wat er moet worden veranderd. Op de een of andere manier lijkt de omvang van het probleem in een zee van ziekte zoveel duidelijker. Als we hard en ongemakkelijk kijken naar hoe Amerika op zoveel niveaus zo slecht voorbereid was om een ​​pandemie in zijn midden te confronteren, zal het gelaagde en systemische racisme dat de kern vormt van zo veel van wat er mis is met Amerika niet alleen het oppervlak maar overspoelen de discussie. 

Politieproblemen zijn vooral maar één barometer van de diepte van het probleem. Inkomensongelijkheid, ongelijkheid op het gebied van volksgezondheid en gezondheidszorg, ongelijkheid in onderwijs en achterblijvende huisvesting en werkgelegenheid zijn de diepere erfenissen van racisme in Amerika. In deze context moet het historische politiemodel worden gezien als het middel dat door de blanken en machtigen wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat mensen van kleur hun plaats leerden en erin bleven.

Met de Amerikaanse federale regering die meer dan drie jaar wordt geleid door een openlijke racist die erin is geslaagd racisme te gebruiken om de natie te verdelen, zijn er veel ogen geopend. Nu lijkt het erop dat het kijken naar een zwarte man zijn leven uit hem geperst wordt door degenen die gezworen hebben de wet en orde te handhaven, eindelijk onze geest heeft geopend en misschien zelfs ons hart.

Ja, stel je het politiewerk opnieuw voor. Maar veel belangrijker: begin met het doen van wat nodig is om Amerika opnieuw uit te vinden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Fauci: Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen, kunnen COVID-sterfgevallen deze winter 400K bereiken

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Lezersbrief: Orgaandonatie en Orgaantransplantatie - Consequenties en Overwegingen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments