Experts smeken Amerikanen om het coronavirus serieus te nemen of een verdere ramp te ondergaan

Experts smeken Amerikanen om het coronavirus serieus te nemen of een verdere ramp te ondergaan

2 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump leek woensdag niet al te bezorgd over de heropleving van de pandemie van het coronavirus . ‘Ik denk dat we heel goed in het coronavirus zullen zijn. Ik denk dat dat op een gegeven moment gewoon zal verdwijnen, hoop ik, ‘zei hij in een interview met Fox Business.

Het Witte Huis beweert dat de president de ‘meest geïnformeerde persoon op aarde’ is, maar de opmerkingen van Trump zijn in tegenspraak met de steeds urgenter wordende waarschuwingen van gezondheidsdeskundigen – waaronder die van de regering van Trump – dat het virus zich met alarmerende snelheden verspreidt en dat, zonder onmiddellijke tussenkomst, Amerikanen zullen ziek blijven en sterven.

“Het zou me niet verbazen als we tot 100.000 gevallen per dag gaan als dit niet omslaat “, zei Dr. Anthony Fauci, de beste expert in infectieziekten van het land, dinsdag.

Eerder deze week gaf een hoge functionaris bij de federale centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) een verbluffende waarschuwing dat het in de opkomende tweede piek van coronavirusinfecties in wezen te laat was om gevallen te testen en te isoleren. “Daarvoor hebben we momenteel in het hele land veel te veel virussen”, zei Dr. Anne Schuchat , adjunct-directeur van de CDC, maandag.

‘Dit is echt het begin’, zei Schuchat over de recente Amerikaanse golf. ‘Ik denk dat er in het hele land veel wensgedachten waren dat, hey, het is zomer, alles komt goed, we zijn hier over. En we beginnen hier niet eens overheen te komen. Er zijn veel zorgwekkende factoren over de afgelopen week of zo. ‘

De aantallen in het hele land stijgen enorm, vooral in staten die begonnen zijn met het heropenen van bedrijven en activiteiten.

In de afgelopen 24 uur zag Arizona een piek van 4878 gevallen van COVID-19 en 88 sterfgevallen – op dezelfde dag dat vice-president Mike Pence de staat bezocht. De intensivecareafdelingen van Houston verplaatsen momenteel middelen om een ​​overloop van patiënten aan te pakken, en Louisiana zag zijn grootste piek in gevallen in meer dan drie maanden.

Een handvol staten – Florida, Georgia, Idaho, Tennessee en Utah – registreerden hun hoogste infectiepercentages en sinds afgelopen zaterdag kregen 32 staten de week ervoor een golf van gevallen.

Lees ook:  #De Kubus Twitter legt uit waarom niet alle misleidende tweets van Trump worden gemarkeerd

Een tacowinkel in Los Angeles sloot zondag beide locaties na overweldigend antagonisme van klanten die weigerden maskers te dragen. Op zondagochtend gingen verschillende video’s viraal nadat uit het hele land losgeslagen blanke vrouwen werden gefilmd die driftbuien veroorzaakten op plaatsen als Trader Joe’s en Starbucks toen hen werd gevraagd zich te maskeren. In Denver werd een 16-jarige ijssalonmedewerker naar verluidt bespuugd door een even verontwaardigde anti-mask burgerwacht, en in een winkel in Charlotte, North Carolina, weigerde een vrouw een gratis masker dat haar door een medewerker was overhandigd en in plaats daarvan spuugde haar kauwgom erin.

“Degenen die geen masker willen dragen, moeten het recht hebben er geen te dragen als ze niet het gevoel hebben dat ze er een willen dragen,” zei gouverneur van Missouri Mike Parson (R) woensdag en de republikeinen van North Carolina doen er alles aan om het dragen van een masker illegaal te maken.

Meer dan 200 mensen in West Virginia zijn gevraagd om zichzelf in quarantaine te plaatsen nadat een sportschoolbezoeker van Planet Fitness ze allemaal aan COVID-19 had blootgesteld. Deskundigen hebben jonge mensen gesmeekt – zoals de velen in South Carolina die nu meer dan de helft van de zaken van de staat uitmaken – om het virus serieuzer te nemen.

Een socialite in Washington, DC organiseerde een verzorgd diner , testte kort na het evenement positief en heeft nu een onbekend aantal aanwezigen geïnfecteerd, van wie de meesten ontmaskerd waren.

De CDC riep American Airlines op om terug te keren naar volledige capaciteitsboekingen en aangezien de Europese Unie zich voorbereidt om haar grenzen te heropenen, heeft het de Amerikanen verboden Europa te bezoeken terwijl het virus woedt.

De grimmige toestandsnummers illustreren in ieder geval niet de ware aard van het probleem. “De officiële telling van sterfgevallen als gevolg van COVID-19 vertegenwoordigt een aanzienlijke onderschatting van de werkelijke last”, vertelde Dan Weinberger, epidemioloog aan de Yale School of Public Health en hoofdauteur van een woensdag gepubliceerd onderzoek, aan CNBC .

In het licht van deze uitbraken is de vraag naar COVID-19-tests snel groter dan het aanbod van testkits en de mogelijkheid om ze daadwerkelijk te verwerken, wat resulteert in een tragere doorlooptijd en een algemene achterstand van niet-geteste kits.

Ik denk dat er in het hele land veel wensgedachten waren dat, hey, het is zomer, alles komt goed, we zijn hier overheen. En we beginnen hier niet eens overheen te komen.
Dr. Anne Schuchat, adjunct-directeur van de Centers for Disease Control and Prevention

Dit heeft ertoe geleid dat sommige staten de fasen van vroege heropening hebben omgedraaid. In Californië kondigde gouverneur Gavin Newsom (D) woensdag aan dat 19 provincies alle binnenactiviteiten zouden moeten stopzetten nadat de zaken in twee weken met 43% waren gestegen .

Lees ook:  Het buitenlands beleid van de VS is een mislukking, wie de president ook is

De nieuwe virusvloed is in wezen de ergste van beide werelden: de economische ramp die het gevolg was van de shutdowns trof miljoenen mensen, maar de ambtenaren maakten kennelijk onvoldoende gebruik van de tijd om zich voldoende voor te bereiden om het virus op afstand te houden. Zonder meer financiële steun zouden de economische indicatoren kunnen blijven dalen. Tenzij het congres het voorgestelde uitzettingsmoratorium van senator Elizabeth Warren (D-Mass) doorgeeft, zal het aantal niet-gehuisveste mensen in Amerika een ongekend niveau bereiken.

Veel verkozen ambtenaren keren de koers om in hun heropeningsfase, in de hoop dat het niet te weinig en te laat is.

Newsom, evenals de gouverneur van New York, Andrew Cuomo (D) en de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer (D), zeiden woensdag dat restaurants niet open zouden gaan voor zitplaatsen binnen. Regering Michelle Lujan Grisham (D) uit New Mexico kondigde aan dat de staat de tweede fase van heropening – waaronder bars en bioscopen – zou uitstellen tot ten minste 15 juli.

Terwijl gekozen functionarissen blijven sleutelen aan heropeningsplannen, zeggen volksgezondheidsdeskundigen zoals Fauci en Schuchat dat totdat er een vaccin is – wat waarschijnlijk niet zal gebeuren in 2020 – de beste manier om te voorkomen dat het virus oploopt of wordt doorgegeven, eenvoudig blijft: oefen sociaal afstand nemen (vooral in samengevoegde omgevingen), was uw handen vaak en grondig en draag een verdomd masker.

Gezondheidsdeskundigen blijven waarschuwen dat te veel gekozen leiders in het hele land naïef hebben toegestaan ​​dat niet-essentiële bedrijven zich heropenen – ze springen praktisch op en neer om te waarschuwen voor de groeiende ramp die, ondanks Trump’s wensgedachte, niet zomaar zal verdwijnen.

Lees ook:  2020 is het jaar dat de wereld zoals we die kennen begon te eindigen

Deze golf “zal zeer verontrustend zijn”, zei Fauci.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments