Gewapende idioten

Gewapende idioten

2 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Het presidentschap van Trump is een letterlijke oproep tot het bewapenen van opgewonden blanken die niet-blanken als inherente bedreigingen beschouwen.

De eerste keer dat ik naar de beelden keek, dacht ik: Mijn god, de Marine Academie wordt aangevallen. Het was de enige manier waarop mijn brein kon verwerken wat ik had gezien: een blanke man van middelbare leeftijd met een halfautomatisch AR-15-geweer, net buiten de poortportiek van een uitgestrekte, glinsterende beaux-arts-structuur waarvan de verheven pilaren, rode bakstenen vlonderplanken, sierlijke ramen en met groen gevulde terrasdozen leken op gebouwen waar ik ooit naar toe marcheerde op Annapolis’s negentiende-eeuwse militaire campus. Het leek niet zo vergezocht: zondag was tenslotte de tweede verjaardag van de moord op vijf Annapolis Capital Gazette- medewerkers door een gekke schutter .

Maar toen merkte ik dat deze schutter – die een nauwsluitend roze poloshirt droeg in een ruime kaki broek met platte voorkant – op blote voeten buiten de grote portiek liep. Hij hield ook zijn AR-15 linkshandig, ook al was het een standaard karabijn met zijn uitwerppoort aan de rechterkant, wat betekent dat als de polosportieve heer zijn pistool had afgevuurd, bij elke ontlading, zou het een gebruikte, witgloeiende kogelhuls rechtstreeks in zijn tepels. Het was duidelijk dat hij dit pistool niet vaak droeg, een feit dat des te duidelijker werd door de frequentie waarmee hij zijn zakelijke doel op zijn vrouw richtte, die ook op blote voeten naast hem stond, met een klein halfautomatisch pistool losjes in haar handen , als een ooit gekoesterde droom die nu elk moment kan barsten en opdrogen.

Dit was hoe de meesten van ons Mark T. en Patricia N. McCloskey ontmoetten – gewapende multimiljonair advocaten, oude GOP- en Trump-donoren en nieuwe posterkinderen voor de angst en afkeer van de Amerikaanse blanke burgerij voor de niet-blanke bevolking. Zondagavond stonden ze voor hun landhuis – een opzichtig renaissancistisch palazzo uit het begin van de twintigste eeuw, gebouwd door verbonden vrienden van de bierfamilie Busch – en confronteerden ze de vreedzame demonstranten tegen politiegeweld die de moed hadden gehad om de De tony gemanicuurde tuin van McCloskeys terwijl hij naar het burgemeestershuis van St. Louis marcheerde. * De St. Louis Post-Dispatch legde die methode als volgt vast :

Het echtpaar Mark T. en Patricia N. McCloskey stonden buiten met wapens. Het zijn advocaten voor persoonlijk letsel die samenwerken in The McCloskey Law Centre en een huis van een miljoen dollar bezitten.

“Prive-bezit!” Mark McCloskey schreeuwde herhaaldelijk naar de menigte, terwijl hij een geweer vasthield. “Eruit! Privé-eigendom, wegwezen! ‘ Patricia McCloskey wees op een klein pistool.

De McCloskeys zwaaiden zenuwachtig met hun wapens naar de niet-bedreigende menigte, waaronder een zwarte man die een shirt droeg met de tekst ‘Hands Up, Don’t Shoot’ – een terugkeer naar de moord op tiener Michael Brown in 2014 en de daaropvolgende orgie van gemilitariseerde racisten politiegeweld in Missouri die zomer . Maar ondanks de gevaarlijk ontoereikende snuitdiscipline van de McCloskeys en hun uitvoerbare pogingen om demonstranten te intimideren en te bedreigen die geen aardse bedreiging vormden voor hun statige domein, hebben ze mannen – topmannen – aan hun kant. Later op zondag, nadat Donald Trump tijd had vrijgemaakt uit zijn drukke golfschema om video van een oude campagneaanhanger in Florida op een gouden kar te tweeten, schreeuwde hij “WHITE POWER” ,video geretweet van de McCloskeys die stom hun mannetje stonden.

Lees ook:  AMERIKA STAAT VANDAAG voor een angstaanjagend gevaar

Dit is, zoals ik het grootste deel van mijn carrière nu meld , sinds de ongestrafte moord op Trayvon Martin door een crimineel nalatige, inherent gevaarlijke , obsessief racistische gewapende burgerwacht, waar het bij ‘Stand Your Ground’-achtige wapencultuur altijd om ging: gratis vergunning voor blanken om zich over te geven aan en gewelddadig te handelen op basis van hun meest irrationele angsten en vermoedens. Gisteravond was de Twittersphere in de war met McCloskey-verdedigers, met het argument dat het echtpaar gewoon hun hoogste Amerikaanse rechten uitoefende: in deze opvatting zijn het Tweede Amendement, Stand Your Ground en de Castle Doctrine – zoals in: ‘het huis van een man is zijn kasteel ”- laat gewapende Amerikanen toe om in wezen iedereen op hun eigen terrein neer te schieten, helemaal tot aan de stoep.Dat is niet helemaal correct , zoals sommige advocaten hebben opgemerkt, en het is ook een non sequitur, aangezien niemand de McCloskey-compound binnenviel, hoewel een paar dappere zielen probeerden ze neer te praten en moedigden de menigte demonstranten aan om de gewapende idioten niet in te schakelen .

Maar de hele aantrekkingskracht van het presidentschap van Trump, zoals Stand Your Ground, was om de id-impulsen van prikkelbare blanken te vleien wanneer ze niet-blanke mensen construeren – hun bestaan, hun aanhoudende aanwezigheid en hun keuzevrijheid – als inherente bedreigingen voor de openbare veiligheid. Dit is de bestaansreden van de moderne Trumpistische Republikeinse Partij en de wapenlobby, wiens favoriete woordvoerster uit het verleden haar botten heeft gemaakt door te fantaseren op talkradio over urineren op de lijken van dode Afghanen. Met betrekking tot de poging van de McCloskeys tot grensrecht in hun chique buurt, zei die ex-woordvoerster van de NRA, Dana Loesch, dat het ‘een zwakke saus was om te marcheren door woonwijken, geen escalatie van tactieken die we de afgelopen maand hebben gezien protesten overdag nemen af ​​in nachtelijke rellen. ‘ Zo laat Loesch zien dat ze niet geïnteresseerd is in de waarheid, de veilige werking van vuurwapens en het juiste gebruik van het Engelse woord afneemt.

Het is ook een ethos onder de ‘ Second Amendment-mensen ‘ van Trump die lang na de dood van Trump zal groeien. Om dit aan te tonen hoeft men niet verder te zoeken dan de senator van Arkansas en de oorlogsverslaafde Tom Cotton, die onlangs een openbare dorst had naar een externe militaire bezetting om de weerbarstige staatloze inboorlingen van het District of Columbia tot bedaren te brengen, een cynische poging om liberalen te ‘bezitten’ en Trump’s gevangen te nemen basis door zo racistisch en oneerlijk mogelijk te zijn.

Deze conservatieven zijn zo onverdraagzaam dat ze niet de gelijke bescherming willen van een klassiek liberale burgermaatschappij: ze willen de garanties die gepaard gaan met een de facto monopolie op sociaal geweld. Wie van ons redelijkerwijs kan twijfel over bestaan dat, als hij gedwongen werd om te lezen Frantz Fanon’s De verworpenen der aarde , zou Tom Cotton een opiniestuk te verklaren dat de Franse had gewoon niet genoeg Black Algerijnen gedood om “stabiliteit” tot stand te winkelen? Evenzo zou dit tijdperk van militante fundamentalistische witheid Amerikanen moeten dwingen te vragen: wie heeft hondenfluitjes nodig, of zelfs legale instellingen, als je AR-15’s, gasaangedreven golfkarretjes en ‘Keep America Great’-vlaggen hebt?

Zeker niet de miljoenen Amerikanen zoals Mark en Patricia McCloskey, die zich, ondanks hun rijkdom en voordelen, door hun conservatieve blanke politieke weldoeners tot paroxysmen van angst en slachtofferschap hebben laten drijven. Die angst – dat ze niet langer een stille meerderheid zijn, of een meerderheid die er zeker van is dat ze behouden wat ze hebben – is tot een hoogtepunt gekomen door de pro-gun, anti-welzijn rechts van de Amerikaanse politici die vier jaar geleden , wierpen hun steun achter een scabreuze, roofzuchtige oude fanaticus uit Queens, die eens opschepte dat hij straffeloos iemand midden op Fifth Avenue kon neerschieten. De rest van ons miste het, maar toen Trump dat zei, hoorde een gewapende Amerikaan hem zeggen dat ze iemand in het midden van hunVijfde straat. De wens van Trump om zijn wil aan anderen op te leggen door middel van geweld, maakt hem herkenbaar aan de McCloskeys of America. Je kunt maar zo veel lachen om mensen die zo belachelijk en goed bewapend zijn; het genie van het moderne vuurwapen is dat zelfs de onhandigen het kunnen gebruiken om te doden. Zo is het net als het presidentschap.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De Witte Elites die Black lives matter financieren


Comments

comments