Twitter-gebruikers exploderen nadat Trump opnieuw beweert dat coronavirus ‘gewoon zal verdwijnen’

Twitter-gebruikers exploderen nadat Trump opnieuw beweert dat coronavirus ‘gewoon zal verdwijnen’

2 juli 2020 2 Door Indignatie redactie

De president herhaalde de bewering toen de VS uit recordpieken in nieuwe dagelijkse gevallen van COVID-19 kwamen.

President Donald Trump veroorzaakte woensdag verontwaardiging over het herhalen van zijn bewering dat de coronaviru ‘s ‘gewoon zullen verdwijnen’, zelfs toen nieuwe COVID-19- gevallen in de VS bleven stijgen om dagelijkse recordhoogtes te behalen en gezondheidsexperts scherpe waarschuwingen gaven over de alarmerende nieuwe cijfers.

Terwijl een aantal staten de koers van hun plannen voor heropening omkeerde te midden van een piek in het aantal zaken, vertelde Trump in een interview aan Fox Business dat hij nog steeds geloofde dat het virus vanzelf zou verdwijnen.

‘Ik denk dat we het coronavirus goed zullen aanpakken’, zei hij. ‘Ik denk dat dat op een gegeven moment gewoon zal verdwijnen, hoop ik.’

Volgens het COVID Tracking Project heeft de VS woensdag een nieuw record gebroken met meer dan 50.000 nieuwe gevallen. Een dag eerder waarschuwde dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten , dat de VS wel 100.000 dagelijkse infecties zou kunnen zien als staten waar de gevallen toenemen niet agressiever optreden om de verspreiding tegen te gaan.

Lees ook:  Hoe de VS landen laat betalen voor hun oorlogen - economie van ... Amerikaans imperialisme

Acht staten – Alaska, Arizona, Californië, Georgia, Idaho, Oklahoma, South Carolina en Texas – kondigden dinsdag eendaagse hoogtepunten aan.

Trump, die sinds februari beweert dat het virus op wonderbaarlijke wijze zal verdwijnen, kreeg te maken met hevige kritiek en kelderende goedkeuringsclassificaties vanwege zijn bagatellisering van het virus dat nu meer dan 128.000 mensen in de VS heeft gedood

Critici waren ontsteld toen hij de bewering woensdag herhaalde.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe 5 bijtende complottheorieën onze strijd tegen COVID-19 nog moeilijker maakten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Betekent de pandemie van het coronavirus het einde van de globalisering? PERFECT!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments