Twitter-gebruikers exploderen nadat Trump opnieuw beweert dat coronavirus ‘gewoon zal verdwijnen’

Twitter-gebruikers exploderen nadat Trump opnieuw beweert dat coronavirus ‘gewoon zal verdwijnen’

2 juli 2020 2 Door Indignatie redactie

De president herhaalde de bewering toen de VS uit recordpieken in nieuwe dagelijkse gevallen van COVID-19 kwamen.

President Donald Trump veroorzaakte woensdag verontwaardiging over het herhalen van zijn bewering dat de coronaviru ‘s ‘gewoon zullen verdwijnen’, zelfs toen nieuwe COVID-19- gevallen in de VS bleven stijgen om dagelijkse recordhoogtes te behalen en gezondheidsexperts scherpe waarschuwingen gaven over de alarmerende nieuwe cijfers.

Terwijl een aantal staten de koers van hun plannen voor heropening omkeerde te midden van een piek in het aantal zaken, vertelde Trump in een interview aan Fox Business dat hij nog steeds geloofde dat het virus vanzelf zou verdwijnen.

‘Ik denk dat we het coronavirus goed zullen aanpakken’, zei hij. ‘Ik denk dat dat op een gegeven moment gewoon zal verdwijnen, hoop ik.’

Volgens het COVID Tracking Project heeft de VS woensdag een nieuw record gebroken met meer dan 50.000 nieuwe gevallen. Een dag eerder waarschuwde dr. Anthony Fauci, de beste expert op het gebied van infectieziekten , dat de VS wel 100.000 dagelijkse infecties zou kunnen zien als staten waar de gevallen toenemen niet agressiever optreden om de verspreiding tegen te gaan.

Lees ook:  De opkomst van de Amerikaanse Gestapo

Acht staten – Alaska, Arizona, Californië, Georgia, Idaho, Oklahoma, South Carolina en Texas – kondigden dinsdag eendaagse hoogtepunten aan.

Trump, die sinds februari beweert dat het virus op wonderbaarlijke wijze zal verdwijnen, kreeg te maken met hevige kritiek en kelderende goedkeuringsclassificaties vanwege zijn bagatellisering van het virus dat nu meer dan 128.000 mensen in de VS heeft gedood

Critici waren ontsteld toen hij de bewering woensdag herhaalde.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Zwart zijn in Amerika mag geen doodvonnis zijn


Comments

comments