De regering-Trump richt zich op dakloze transgenders midden in een pandemie

De regering-Trump richt zich op dakloze transgenders midden in een pandemie

3 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Met de voorgestelde regel zouden schuilplaatsen de genderidentiteit van een transpersoon kunnen negeren en hen huisvesten op basis van hun aan de geboorte toegewezen geslacht.

De dienst Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling heeft woensdag een voorgestelde regel aangekondigd die dakloze schuilplaatsen die federale financiering ontvangen, in staat zouden stellen transgenders te discrimineren.

Hoewel de tekst van de voorgestelde regel nog niet beschikbaar is en de regel niet in het federale register is geplaatst, heeft het agentschap een persbericht uitgegeven waarin het wordt aangekondigd, waarin wordt uitgelegd dat hoewel schuilplaatsen uitgesloten zijn van het uitsluiten van mensen op basis van hun transgenderstatus, ze ook zijn mogen de genderidentiteit van een persoon negeren en hen huisvesten op basis van hun toegewezen geslacht bij de geboorte of hun legale geslacht. Met andere woorden, een transvrouw kan niet worden weggestuurd van een opvanghuis omdat ze trans is, maar ze kan wel worden gedwongen om in een mannenopvanghuis te verblijven.

Dylan Waguespack, een woordvoerder van True Colours United, een belangenbehartigingsgroep die zich richt op het ondersteunen van LHBTQ-dakloze jongeren, zei dat HUD-secretaris Ben Carson “uit beide kanten van zijn mond praat”.

‘Ze proberen dit verhaal naar voren te brengen waarin transgenders worden beschermd tegen discriminatie, maar als je het voorstel zelf leest, doet het precies het tegenovergestelde’, zei hij tegen Vox. “Het creëert onveilige omstandigheden en onveilige belemmeringen voor huisvesting en diensten voor transgenders tijdens een wereldwijde pandemie.”

Als de regel definitief is, zou deze de nationale en lokale wetten niet overrulen, maar deze zou in werking treden in de 38 staten die nog geen huisvestingsbescherming voor transgenders hebben.

Het is het nieuwste in een lange reeks antitransbeleid dat door de regering-Trump is uitgerold. Bijna onmiddellijk nadat hij in 2017 aantrad, rolde de administratie een memo uit het Obama-tijdperk terug voor scholen om trans-studenten eerlijk te behandelen. Vervolgens kondigde Trump in juli van dat jaar aan dat hij het leger zou bevelen om transgenders te verbieden te dienen . De administratie ging in mei 2018 ook achter trans-gevangenen aan en besloot dat trans-mensen in de meeste gevallen bij hun geboorte volgens hun toegewezen geslacht zouden moeten worden gehuisvest.

“Dit is een voortdurende invalshoek voor de administratie om te proberen alles te doen om mijn gemeenschap alleen maar schade te berokkenen,” vertelde LaLa Zannell, campagneleider transrecht bij de ACLU, aan Vox. “Nu er een pandemie aan de gang is, zou het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling zich erop kunnen richten om ervoor te zorgen dat [trans] mensen in de huizen verblijven die ze al hebben en dat ze in een veilige en stabiele huisvesting zitten. Ze mogen niet investeren in middelen die dakloosheid voor meer transgenders zouden kunnen aanpakken. ‘

Met deze regel kunnen schuilplaatsen in de meeste staten de genderidentiteit van een transpersoon negeren bij het maken van huisvestingsbeleid

Zoals Waguespack opmerkte, is de tekst van de release van HUD verwarrend. Hier is hoe het trans-mensen kan beïnvloeden die op zoek zijn naar onderdak.

“Met de nieuwe regel kunnen onderdakaanbieders die legaal opereren als faciliteiten voor één geslacht of voor geslacht gescheiden, vrijwillig een beleid opstellen dat de vaststelling van toelatingen regelt voor situaties waarin de genderidentiteit van een persoon niet overeenkomt met hun biologische geslacht”, zei de dienst in een verklaring .

Dit betekent dat de regel het mogelijk maakt dat opvangcentra de genderidentiteit van een transpersoon volledig negeren en er in plaats daarvan voor kunnen kiezen om hen te huisvesten op basis van hun toegewezen geslacht bij de geboorte, wat indruist tegen de 2016-regel voor gelijke toegang die is vastgesteld door de regering-Obama.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het Oekraïense schandaal van Trump verbergt zich duidelijk

De verklaring vervolgt: “Het beleid van elk asiel moet in overeenstemming zijn met de nationale en lokale wetgeving, mag niet discrimineren op basis van seksuele geaardheid of transgenderstatus en kan praktische overwegingen bevatten van asielverleners die vaak in moeilijke omstandigheden opereren.”

Wat het bureau schijnbaar probeert te doen met de regel, is discriminatie tegen transgenders definiëren als gebaseerd op hun transgenderstatus in plaats van op hun genderidentiteit – maar voor transgenders zijn de twee met elkaar verweven. Met andere woorden, een aanbieder van onderdak kan niet zomaar alle transgenders verbieden hun diensten te gebruiken, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook transvrouwen huisvesten in herenschuilplaatsen voor mannen.

Er zijn twee belangrijke problemen bij het dwingen van trans-daklozen naar ruimtes die overeenkomen met hun aan de geboorte toegewezen geslacht in plaats van hun genderidentiteit. De eerste is dat een dergelijk beleid transgenders, vooral transvrouwen, blootstelt aan potentieel geweld en aanranding in die ruimtes. En als gevolg hiervan kiezen transgenders eerder voor slapen op straat dan dat ze het risico lopen naar een opvangcentrum te gaan.

Door een cyclus van discriminatie en armoede zullen transgenders vaker dan hun cisgendergenoten dakloosheid ervaren. Volgens het National Center for Transgender Equality leeft 29 procent van de transgenders in armoede en zal een op de vijf transgenders in de VS op een bepaald moment in hun leven dakloos worden . De aantallen zijn zelfs nog groter voor zwarte transgenders: een rapport uit 2015 gaf aan dat 34 procent van de zwarte transgenders in extreme armoede leeft, vergeleken met 9 procent van de zwarte cis-mensen.

Vertegenwoordiger Jennifer Wexton (D-VA) is een uitgesproken criticus van de regelverandering van HUD sinds de afdeling voor het eerst zei dat ze in mei een verandering doormaakte. “Vereisen dat transgenders worden gehuisvest op basis van hun geboortegeslacht in plaats van hun genderidentiteit is een recept voor intimidatie en seksueel of fysiek geweld,” vertelde ze aan Vox. ‘Deze populatie wordt al genoeg aangevallen. We kunnen niet voorkomen dat ze schuilplaatsen blijven. ‘

Wexton herinnerde zich dat hij Carson tijdens een hoorzitting van de House Financial Services Committee in mei 2019 had gevraagd of hij van plan was om de regel inzake gelijke toegang te wijzigen. ‘Hij zei dat hij dat niet van plan was. En de volgende dag kondigde [HUD] hun voornemen aan om de regel voor gelijke toegang te ondermijnen. Ze zijn dus niet eerlijk. ‘

De timing van de regel, ongeveer twee weken nadat het Hooggerechtshof oordeelde dat discriminatie van transgenders mensen discriminatie op grond van geslacht is, viel de aandacht op van zowel Wexton- als LGBTQ-voorstanders.

Volgens een brief verkregen door Vox van Wexton en Rep. Maxine Waters (D-CA) aan Carson en gedateerd 29 juni, was de voorgestelde regel van HUD in behandeling vóór de beslissing van het Hooggerechtshof in Bostock v. Clayton County .

“De vrijgave van een mogelijk van toepassing zijnde beslissing van het Hooggerechtshof tijdens de periode van onze toetsing door de toezichthouder is uniek en roept bezorgdheid op over de toepasselijkheid en implementatie van de voorgestelde regel”, luidt de brief van Wexton en Waters, waarin Carson werd verzocht de voorgestelde regel opnieuw te publiceren alvorens tot uitvoering over te gaan. aanvullende juridische analyse.

De voorgestelde regel gaat nu in een openbare commentaarperiode van 60 dagen voordat deze kan worden afgerond. “Ze haasten zich om het door te krijgen voordat ze misschien geen controle meer hebben”, zei Wexton. “Het is teleurstellend maar niet verrassend dat ze het op deze manier doorgeven, vooral gezien de brede implicaties van Bostock.”Lees ook:  De betreffende patiënt

Comments

comments