Krijgen prins Andrew, Donald Trump en Bill Clinton het al benauwd nu “de hoerenmadam van Epstein” is gearresteerd? “We wisten al die tijd waar ze naartoe geglibberd was”

Krijgen prins Andrew, Donald Trump en Bill Clinton het al benauwd nu “de hoerenmadam van Epstein” is gearresteerd? “We wisten al die tijd waar ze naartoe geglibberd was”

3 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De arrestatie van Ghislaine Maxwell, de ‘hoerenmadam’ van de notoire pedofiel Jeffrey Epstein, donderdagochtend is een opsteker voor het onderzoek naar misbruik van minderjarige meisjes door de miljonair. Volgens de FBI had het altijd een oogje op de vrouw die Epstein zijn slachtoffers bezorgde, en die een jaar lang van de radar verdween. De vraag is nu of Maxwell – die 35 jaar cel riskeert – haar adresboekje opent, en zo een aantal machtige mannen in nauwe schoentjes brengt.

“Een fabelachtige plek voor de natuurliefhebber die op zoek is naar totale privacy”, zo werd de villa met bijhorend terrein (68 hectaren groot) in de bossen van de Amerikaanse staat New Hampshire waar Ghislaine Maxwell (58) donderdagochtend door de FBI werd gearresteerd, omschreven door een immobiliënwebsite. De vrouw die naar verluidt een centrale rol speelde in het misbruik van minderjarige meisjes door miljonair Jeffrey Epstein en zijn vrienden “verstopte zich een jaar lang in luxueuze omstandigheden”, omschrijft de openbare aanklager het.

Op de vlucht

Maar de woning (ter waarde van 1 miljoen dollar) en de lange lijst eigendommen die Maxwell verder nog bezit, worden nu gebruikt als reden om de vrouw voorlopig niet op borgtocht vrij te laten: het risico op vlucht is volgens de openbare aanklager te groot. “De overheid heeft al 15 bankrekeningen geïdentificeerd van de verdachte waarop in totaal honderdduizenden tot meer dan 20 miljoen dollar staat”, klink het.

Maxwell ging ver om uit de handen van het gerecht te blijven, blijkt uit de aanklacht. Zo zou ze het afgelopen jaar minstens twee keer van verblijfplaats zijn veranderd en meermaals van telefoonnummer en e-mailadres. Er wordt ook verwezen naar de uitgebreide internationale connecties van Maxwell, die de afgelopen drie jaar 15 reizen maakte naar het Verenigd Koninkrijk, Japan en Qatar. Ze beschikt bovendien over drie verschillende paspoorten: dat van Frankrijk, haar geboorteland . Dat van het Verenigd Koninkrijk, waar ze haar jeugd doorbracht. En dat van de Verenigde Staten, het land waarvan ze in 2002 de nationaliteit verwierf.

Lees ook:  Coronavirus, 'Plandemic' en de zeven kenmerken van samenzweerderig denken

Maxwell werd sinds de zelfmoord van Epstein dan ook “discreet” gevolgd door de FBI terwijl het agentschap het bewijs verzamelde dat nodig was om de vrouw formeel aan te klagen, onthulden de onderzoekers donderdag. Ze wisten dus dat het Maxwell was die in december gebruikmaakte van een postbusbedrijfje om de peperdure villa cash te kopen.

De verblijfplaats van Maxwell was al die tijd nochtans het onderwerp van speculatie in de internationale media: ze werd gesignaleerd in Parijs, Londen en Israël. Maar volgens de FBI had altijd een oogje op Maxwell. “We wisten dat ze was weggeglibberd (‘slithered’, nvdr.) naar New Hampshire , “waar ze een luxeleventje leidde terwijl haar slachtoffers nog altijd moesten leven met het trauma dat ze jaren geleden hadden opgelopen”, haalde assistent-directeur van de FBI William Sweeney zwaar uit.

Aanklacht

Maxwell wordt nu formeel verdacht van medeplichtigheid aan het seksuele misbruik door haar vriend Jeffrey Epstein tussen 1994 en 1997, en van meineed tijdens eerdere getuigenissen over die periode. “Ze assisteerde, faciliteerde en droeg bij aan het misbruik van minderjarige meisjes, door Epstein te helpen bij het rekruteren, opleiden en finaal ook misbruiken van slachtoffers waarvan ze beiden wisten dat ze jonger dan 18 waren”, staat te lezen in de officiële aanklacht. “Ze lokte de meisjes, zorgde ervoor dat ze haar vertrouwden, en gooide ze in de val die zij en Epstein hadden opgezet.” Het leverde haar de bijnaam ‘de hoerenmadam van Epstein’ op.

Een rechter in Manhattan moet vrijdag uitspraak doen over een eventuele borgtocht. Maxwell riskeert 35 jaar cel.

Lees ook:  Boris Palmer tegen Greta: "Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd"

epstein

Machtige mannen

Maar de arrestatie van Maxwell is niet alleen slecht nieuws voor de vrouw zelf, maar kan ook een doorbraak betekenen in het onderzoek naar misbruik door andere machtige mannen die circuleerden rond Epstein en zijn ‘hoerenmadam’. Dat onderzoek leek een stille dood te sterven na de zelfmoord van de miljonair in een gevangenis in New York, maar de arrestatie lijkt te suggereren dat de onderzoekers altijd agressief zijn blijven jagen op de mannen die gebruikmaakten van de diensten van Epstein. Het gerecht zal dan ook ongetwijfeld proberen om Maxwell bekentenissen te ontlokken, door haar in ruil een minder zware gevangenisstraf aan te bieden.

Maxwell, de dochter van een steenrijke mediamagnaat, ontmoette Epstein in 1991, en vormde zijn link met zakenlui, beroemdheden en royalty. Niet in het minst de Britse prins Andrew, die door zijn vriendschap met Epstein (en een rampzalig verlopen tv-interview) al gedwongen werd om terug te treden uit het publieke leven. “We vragen de prins om met ons te praten”, herhaalde openbaar aanklager Audrey Strauss donderdag al de uitgestoken hand die het Amerikaanse gerecht al een jaar in de richting van de prins houdt. Andrew kan juridisch niet gedwongen worden om naar de VS te reizen of om mee te werken aan het onderzoek, maar de donkere wolken van eventuele bekentenissen door Maxwell zouden de prins wel eens kunnen doen kiezen voor de vlucht vooruit.

Maar niet enkel prins Andrew zweet volgens de Amerikaanse pers peentjes sinds de arrestatie van Maxwell. Zo wordt er ook verwezen naar oud-president Bill Clinton, die Epstein en Maxwell uitnodigde op het huwelijk van zijn dochter Chelsea. Of naar Mick Jagger, zanger van ‘The Rolling Stones’. Naar Harvey Weinstein, de gevallen filmproducer. Naar topmodel Naomi Campbell, een vriendin van Epstein. En natuurlijk president Donald Trump, voor wie de foto’s waarop hij bijzonder amicaal met de notoire pedofiel omgaat al langer een doorn in het oog zijn. Allemaal mensen die bevriend bleven met Epstein, zelfs na een eerste veroordeling voor misbruik van minderjarigen in 2008.

Lees ook:  De successen en mislukkingen van Trump's Twitter-diplomatie

Donald Trump met Jeffrey Epstein

Maar niet enkel prins Andrew zweet volgens de Amerikaanse pers peentjes sinds de arrestatie van Maxwell. Zo wordt er ook verwezen naar oud-president Bill Clinton, die Epstein en Maxwell uitnodigde op het huwelijk van zijn dochter Chelsea. Of naar Mick Jagger, zanger van ‘The Rolling Stones’. Naar Harvey Weinstein, de gevallen filmproducer. Naar topmodel Naomi Campbell, een vriendin van Epstein. En natuurlijk president Donald Trump, voor wie de foto’s waarop hij bijzonder amicaal met de notoire pedofiel omgaat al langer een doorn in het oog zijn. Allemaal mensen die bevriend bleven met Epstein, zelfs na een eerste veroordeling voor misbruik van minderjarigen in 2008.

Donald Trump met Jeffrey Epstein

Bill Clinton met dochter Chelsea, terwijl Ghislaine Maxwell toekijkt

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments