3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Demonstranten verbranden Amerikaanse vlag buiten het Witte Huis na Trump’s Fourth July-adres

vs

 7 total views,  3 views today

Extreem-linkse demonstranten verbrandden zaterdag een Amerikaanse vlag in de buurt van het Witte Huis en riepen “Amerika was nooit geweldig”, even later President Trump Ik heb een toespraak gehouden tijdens de viering van “Independence Day”, “Salute to America”. 

Video toont de vlag die wordt verbrand in Black Lives Matter Plaza, net buiten het Witte Huis. Activisten zijn te horen zingen: ‘Een, twee, drie, vier, slavernij, volkerenmoord en oorlog. Vijf, zes, zeven, acht, Amerika was nooit groot.’

De vlagverbranding werd georganiseerd door de  Revolutionaire Communistische Partij . Een toespraak voor het evenement werd gehouden door  Refuse Fascism , dat ook  op 4 juli in het hele land protesten hield waarin werd opgeroepen tot het verwijderen van Trump en vice-president Pence uit zijn ambt.  Weigeren fascisme plaatste op zijn website  dat het ook heeft gemaakt en sloeg vervolgens een “standbeeld” van Trump neer buiten de Trump Tower in New York. 

Beide groepen hebben zich vaak uitgesproken tegen de regering-Trump en haar beleid.

De demonstratie buiten het Witte Huis komt wanneer veel burgers nadenken over Onafhankelijkheidsdag in het kader van landelijke protesten tegen politiegeweld en racisme. Sommige van die protesten hebben oproepen tot het afbreken van Zuidelijke standbeelden of monumenten ter herdenking van figuren die de slavernij ondersteunden. 

ADVERTENTIE

Trump heeft dergelijke demonstranten bekritiseerd, onder meer in zijn toespraak bij de “Salute to America” ​​waar hij “radicaal links” uitriep.

‘We zijn nu bezig radicaal-links, de marxisten, de anarchisten, de agitators, de plunderaars en mensen te verslaan die in veel gevallen absoluut geen idee hebben wat ze doen’, zei hij in zijn toespraak. 

De president heeft ook fel kritiek geuit op het verbranden van vlaggen en zei vorige maand dat degenen die de Amerikaanse vlag verbranden naar de gevangenis moeten gaan.

Het verbranden van de Amerikaanse vlag is echter niet illegaal en het Hooggerechtshof oordeelde in de zaak Texas v. Johnson uit 1989 dat de actie wordt beschermd door het Eerste Amendement.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments