Trump keert terug naar polariserende thema’s in de toespraak van 4 juli


De toespraak van de president vanuit de South Lawn van het Witte Huis markeerde een grote verandering ten opzichte van zijn toespraak in 2019, die grotendeels vasthield aan patriottische en niet aan politieke thema’s.

President Donald Trump schreeuwde zaterdag tegen demonstranten, China en de media in een toespraak ter gelegenheid van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag – typisch een niet-partijgebonden viering van nationale eenheid.

Trump, wiens toespraak grotendeels de toon van zijn stomptoespraken nabootste, zette zijn aanvallen op demonstranten voort die volgens hem “liegen” over de Amerikaanse geschiedenis door op te roepen tot het verwijderen van standbeelden en gedenktekens ter ere van slavenhouders en koloniale en Zuidelijke figuren.

En vergelijkbaar met zijn toespraak op Mount Rushmore op vrijdag, beloofde Trump om Amerikaanse monumenten en het ‘rijke erfgoed’ van het land te verdedigen.

‘We zullen nooit toestaan ​​dat een boze menigte onze standbeelden afbreekt, onze geschiedenis uitwist, onze kinderen indoctrineert of onze vrijheden vertrapt’, zei de president, en betoogde demonstranten als ‘anarchistische agitators’ die ‘absoluut geen idee hebben wat ze doen. “

De toespraak van zaterdag, gehouden op 4 juli te midden van een pandemie, recordhoge werkloosheid en landelijke protesten, markeerde een enorme verandering ten opzichte van de toespraak van Trump op de onafhankelijkheidsdag in 2019, die grotendeels vasthield aan patriottische en niet aan politieke thema’s.

En terwijl de president vragen over zijn agenda voor een mogelijke tweede termijn onder ogen ziet, liet Trump doorschemeren dat zijn prioriteiten grotendeels hetzelfde zullen blijven: lage belastingen, een sterk leger, religieuze vrijheid en recht en orde.

‘We zouden allemaal hetzelfde moeten willen’, zei Trump.

Trump verdedigde ook de pandemische reactie van zijn regering en legde de schuld voor het virus op China.

“We hebben de meest en beste tests overal ter wereld, en we produceren jassen en maskers en chirurgische apparatuur in ons land, waar het tot nu toe bijna uitsluitend werd gemaakt in vreemde landen, met name China, ironisch genoeg kwam dit virus en anderen vandaan, “Zei Trump, beschuldigend Chinese” misleiding “voor het toestaan ​​van verspreiding van het virus.

Trump wijdde een deel van zijn toespraak aan de media, die hij zonder bewijs beweerde ‘hun tegenstanders vals en consequent als racisten te bestempelen’.

“Wanneer je deze valse beschuldigingen aan de kaak stelt, laster je me niet alleen, je lastert niet alleen het Amerikaanse volk, maar je lastert generaties helden die hun leven voor Amerika hebben gegeven”, zei Trump.

Het evenement in Washington, DC, bestond uit een show met militaire vliegtuigen en werd afgesloten met vuurwerk in de National Mall. De drukte op de Mall was zaterdag was er niet toen ambtenaren aandrongen op sociale afstand, meldde tv-zender WTOP .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord