Oh nee! Republikeinen ‘maken zich zorgen’ dat het racisme van Trump een probleem kan zijn

Oh nee! Republikeinen ‘maken zich zorgen’ dat het racisme van Trump een probleem kan zijn

6 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Ze maken zich privé zorgen en wringen hun handen – en gaan er dan op zitten:

Op Capitol Hill maken sommige Republikeinen zich zorgen – meestal privé, om zijn toorn te vermijden – dat de fixatie van Trump op raciale en andere culturele kwesties hun partij tegen de stroom van verandering laat rennen. In combinatie met de  pandemie van het  coronavirus en de daarmee samenhangende economische crisis, vrezen deze republikeinen dat hij niet alleen zijn herverkiezingskansen ernstig schaadt, maar ook de meerderheid van de GOP-senaat en zijn kracht in het Parlement in gevaar brengt.

“De zittende kandidaten van de Senaat nemen het aas niet en blijven hier zo ver mogelijk vanaf”, zegt Scott Reed, een ervaren Republikeinse medewerker en hoofdstrateeg bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel, die zwaar heeft geïnvesteerd in het houden van de controle van GOP op de Senaat. ‘Het probleem is dat dit niet langer alleen de Twitter-feed van Trump is. Het is uitgebreid naar het podium en dat maakt het voor deze campagnes steeds moeilijker. ”

Trump heeft de verontwaardiging bijna genegeerd en blijft ervan overtuigd dat het volgen van zijn eigen instincten over ras en het kanaliseren van de grieven van zijn kern van witte kiezers hem naar de overwinning zal brengen tegen voormalig vice-president  Joe Biden , de vermoedelijke Democratische kandidaat, volgens een Wit Huis functionaris en een externe Trump-adviseur die sprak over de voorwaarde van anonimiteit om eerlijk te reageren.

“Het is de campagne van 2016 helemaal opnieuw, toen we het moslimverbod en de muur hadden, voeg je gewoon Zuidelijke beelden toe”, zei de externe adviseur.

Trump-bondgenoten zeggen dat de woorden en acties van de president niet racistisch zijn, maar eerder oplettend zijn voor zijn kiezers.

“President Trump is meer blootgesteld geweest aan zwarte mensen, zwarte leiders en zwarte cultuur dan de meeste vorige presidenten”, zegt Armstrong Williams, een oud adviseur van de minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Ben Carson. ‘Hij ziet de implicaties van zijn tweets niet in de manier waarop zijn critici dat doen. Hij houdt gewoon van zijn supporters. ‘

Dit bewijst eens te meer dat een gevierd neurochirurg u er niet van weerhoudt volledig waanvoorstellingen te zijn.

Williams voegde toe: “Dit is iemand  die tijdens de verkiezingsavond uitgebreid telefonisch met Don King sprak  – ik was bij Trump toen hij het telefoontje opnam. Dit is iemand die Kanye West heeft verwelkomd in het Witte Huis. Dat is wie Trump is. ‘

Rechtsaf. Hij houdt van zijn Afro-Amerikanen. Vooral de beroemdheden.

Jason Miller, een senior campagneadviseur van Trump, zei: “De reguliere media zullen de president nooit de eer geven die hij verdient, in termen van zijn optimisme en zijn geloof in de Amerikaanse geest.”

Hij voegde eraan toe: ‘Er is een terugslag tegen deze tegencultuur, deze geannuleerde cultuur, en Amerikanen zijn er trots op dat we een baken voor vrijheid zijn.’

Vrijheid voor witte vleugelnoten die van Trump houden. Zij zijn de enige mensen die tellen. Alle anderen zijn een vijand. […]

Het commentaar van Trump de laatste tijd was duizelingwekkend en visceraal. Hij noemde de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, dat in China is ontstaan, de ‘kung-griep’. Hij noemde demonstranten van raciale rechtvaardigheid ‘misdadigers’. Hij heeft de pogingen om confederale standbeelden te vernietigen aangevallen als een aanval op ‘ons erfgoed’. En in een onheilspellend hypothetisch scenario beschreef hij een ‘zeer moeilijke hombre’ die in het huis van een jonge vrouw brak terwijl haar man weg was.

https://youtu.be/iYCg0aX6M94

De Twitter-feed van Trump is ondertussen een  soort misdaadblotter geworden , met berichten van korrelige foto’s van vermoedelijke vandalen die de president anarchisten labelt en eisen voor langdurige gevangenisstraffen.

Voormalig gouverneur van Ohio, John Kasich, een Republikein die in 2016 tegen Trump opriep, zei dat de gedempte en verspreide reactie van de GOP op de president van de race deze week onderstreept hoe de partij “in verval” is en een vat voor Trumpisme is geworden, zelfs zoals uit peilingen blijkt Trump verloor terrein onder senioren en blanke evangelicalen en volgde Biden in elk belangrijk slagveld. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren‘Ze hebben hem de hele tijd vertroeteld en nu lijkt het alsof sommige ratten van het zinkende schip springen. Het is net een beetje laat, ‘zei Kasich. ‘Het heeft deze natie een crescendo van haat bezorgd, niet alleen tussen politici, maar ook tussen burgers. . . . Het begon met Charlottesville en de mensen zwegen toen en we bevinden ons nu in deze positie. ‘

Kasich voegde toe: “Ik ben blij dat sommige van deze Republikeinen de andere kant opgaan, maar het doet me denken aan Vichy Frankrijk, waar ze zeiden: ‘Nou, daar heb ik nooit iets mee te maken gehad’,” een verwijzing naar de Franse regering die voortgezet tijdens de nazi-bezetting in de jaren 1940. 

Racistische symbolen en ideeën hebben de Amerikaanse politiek al lang geplaagd, maar Trump heeft de tolerantie van Amerikanen getest van een leider die schreeuwt in plaats van ze te fluisteren. Meer dan een strategie, dit was een uitdrukking van het karakter van Trump en zijn dominantie van een Republikeinse basis waarin oudere blanke kiezers de belangrijkste demografische groep blijven.

Hij heeft een behoorlijk racistisch erfgoed:

Als president heeft Trump reizen verboden uit zeven landen met een moslimmeerderheid; evenwichtig over de dodelijke witte supremacistische rally van 2017 in Charlottesville; plaatste vraagtekens bij de intelligentie van basketbalster LeBron James en tal van andere Afro-Amerikaanse figuren; de nationale volksliedprotesten van zwarte voetballers aangevallen; en eiste dat vier democratische congresvrouwen van kleur “terugkeren” naar de “door misdaad geteisterde plaatsen waar ze vandaan kwamen”, naast andere acties en afleveringen.

Trump beweerde vorige maand dat hij meer had gedaan voor zwarte Amerikanen dan welke president dan ook, met uitzondering van Abraham Lincoln, die slaven bevrijdde en de burgeroorlog beëindigde – maar voegde aan Fox News Channel-anker Harris Faulkner toe dat Lincoln ‘het goed deed, hoewel het altijd twijfelachtig is . ‘

Dat is alleen voor beginners.

Sommige senatoren en hun adviseurs zijn van mening dat ze hun stemaandeel buiten Trump’s basis moeten uitbreiden om herverkiezing te winnen.

‘De basis van de president is opgesloten. Ze houden van hem, ze zullen blijken te zijn en ze zullen op hem stemmen’, zei GOP-enquêteur Whit Ayres. ‘Het probleem is dat de basis niet genoeg is om te winnen. Je kunt pleiten dat het beschermen van Zuidelijke monumenten erg populair is bij ten minste een deel van zijn basis, maar het doet niets om de coalitie uit te breiden, en dat is op dit moment de noodzaak en zal doorgaan als de partij hoopt te regeren. ‘

Trump heeft het de omgekomen Republikeinen niet gemakkelijk gemaakt om hem te ontwijken. Hij bevestigde dinsdag dat hij een veto zou uitspreken over de voorgestelde jaarlijkse defensiewet van $ 740 miljard als dit amendement zou worden opgenomen dat het Pentagon zou verplichten de namen te wijzigen van bases die zijn genoemd naar Zuidelijke militaire leiders – een amendement dat bipartisanale steun heeft. 

Soms zijn sommige Republikeinen ertoe bewogen om zich krachtiger uit te spreken over de race, maar als ze dat hebben gedaan, ging het vaak om minder bekende Republikeinen, zoals Rep. Steve King (R-Iowa), die in juni werd verslagen in een primaire verkiezing, of verschillende GOP-kandidaten in het land die in het nieuws komen voor het maken van racistische verklaringen – veel gemakkelijker doelen dan een zittende president zonder enige tolerantie voor afwijkende meningen.

Het zijn allemaal trillende lafaards. Een schande voor de menselijke soort.

De meeste congresrepublikeinen in uitdagende races van dit jaar zijn al lang stom geweest over de racistische opmerkingen van Trump, of ze hebben ze als nutteloos of strijdlustig maar niet racistisch gecast, een methode die hen grotendeels heeft geholpen Trump’s woede te vermijden.

Toen hem twee zomers geleden werd gevraagd dat Trump Omarosa Manigault, de voormalige hoogste zwarte adviseur van de president in het Witte Huis, een ‘hond’ noemde, gaf senator John Cornyn (R-Tex.) Een typisch GOP-antwoord: ‘Ik weet dat je hebt om deze vragen te stellen, maar daar ga ik het niet over hebben. Ik denk gewoon dat dat een eindeloze kleine wilde gansjacht is en ik ga daar niet heen. ‘ 

Republikeinen van de Senaat die de meerderheid van de 53 zetels van de partij willen behouden, proberen hun politieke alliantie met Trump in evenwicht te brengen met hun poging om meer gematigde kiezers te winnen te midden van de afweging over de race. Zo heeft senator Cory Gardner (R-Colo.) Onlangs samen met Cornyn een wetsvoorstel gesponsord – beide staan ​​in november voor herverkiezing – en anderen om Juneteenth te maken, ter herdenking van het einde van de slavernij, een federale feestdag.

Een kosteloze daad die niets betekent als je de schoenen van de Orange Supremicist 24/7 likt – wat ze ook zijn.

Kasich heeft gelijk. Dit zijn laffe, opportunistische Vichy-medewerkers. En ze mogen nooit vergeten wat ze hebben gedaan.Comments

comments

Lees ook:  Covid gezondheidsdictatuur Australië