Trump stopt met Fox News nadat Network hem Joe Biden achterlaat in Polls

Trump stopt met Fox News nadat Network hem Joe Biden achterlaat in Polls

6 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De president dringt er bij zijn aanhangers op aan om van kanaal te veranderen.

President Donald Trump zei dat hij klaar is met Fox News nadat het netwerk hem op zondag liet zien dat hij voormalig vice-president Joe Biden achter zich liet in de peilingen.

Trump beweerde dat hij de leiding had in “echte peilingen”, maar noemde er geen:

Trump heeft herhaaldelijk beweerd dat 96 procent van de Republikeinen hem goedkeurt. Hoewel hij veel steun geniet onder leden van zijn partij, zijn er geen recente peilingen waaruit blijkt dat hij dat niveau bereikt. Vorige week ontdekte een Hill-Harris X-peiling dat hij een goedkeuringsscore van 82 procent had onder Republikeinen, vergeleken met 91 procent in mei.

Lees ook:  Doug Collins, die vorige week met de Trump op tournee was heeft zichzelf in quarantaine geplaatst na interactie met de CPAC-coronaviruspatiënt

Naast het aanvallen van Fox, spoorde Trump zijn supporters ook aan om van kanaal te veranderen:

Trump heeft persbureaus herhaaldelijk aangevallen omdat hij rapporteerde over opiniepeilingen die voor hem ongunstig waren, en stuurde vorige maand zelfs een ‘staakt-het-vuren’-dreigement naar CNN voor het uitzenden van een opiniepeiling die hem liet zien met 14 punten achterstand op Biden.

De Trump-campagne verbrak naar verluidt ook de banden met sommige opiniepeilers vorige maand nadat interne opiniepeilingen waren gelekt. Uit die peilingen bleek dat Trump Biden achter zich liet in verschillende swing-staten.

Trump heeft de afgelopen maanden meerdere keren ongenoegen geuit over Fox News. In mei klaagde hij dat het netwerk ” niets deed om de republikeinen en ik te helpen herkozen te worden”. Hij zei ook dat hij “op zoek was naar een nieuwe uitlaatklep “.

Ondanks zijn klachten bleef Fox News vriendschappelijk terrein voor Trump, met persoonlijkheden als Sean Hannity die vaak uitbundige lof gaven. In het weekend heeft het netwerk zelfs een afbeelding van de late zedendelinquent Jeffrey Epstein bij Trump bijgesneden om de president te verwijderen.

Lees ook:  Amerikaans bloedbad 2020

Twitter-gebruikers hadden enkele gedachten over de vete:

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments