Expert weegt mee op de ‘alarmerende’ mentale toestand van Trump: het ‘kwaadaardige narcisme’ van de president brengt ons allemaal in gevaar

Expert weegt mee op de ‘alarmerende’ mentale toestand van Trump: het ‘kwaadaardige narcisme’ van de president brengt ons allemaal in gevaar

7 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump lijkt te denken dat hij het verdient om op de berg Rushmore te worden vastgelegd omdat, zoals hij zei,  ‘ik de grootste, meest succesvolle’  president ooit ben.

Trump’s Fourth of July-festiviteiten waren een gechoreografeerde viering van hem, niet van Amerika.

Om de zaken nog erger te maken, hebben het gebrek aan het dragen van maskers en sociale afstanden supporters en werknemers een hoog risico op COVID-19. En er was ook het risico van een bosbrand door het vuurwerk. Maar niets kon Trump weghouden van zijn nepkroning.

De telefoontjes van Trump naar de Russische president Vladimir Poetin en de Turkse president Recep Erdogan zijn de afgelopen dagen aan het licht gekomen. Volgens  Carl Bernstein wordt  Trump horen plunderen en opscheppen tegen deze moorddadige, autoritaire misdadigers dat hij ‘rijk’ en ‘een genie’ is. Ik denk dat dat volgens Trump de “Art of the Deal” is.

Een aantal professionals in de geestelijke gezondheidszorg hebben geschreven over de narcistische persoonlijkheidspathologie van Trump en de impact ervan op zijn bestuur. Forensisch psychiater  Bandy X. Lee  en psychiater John Zinner zijn twee prominente psychiaters die hun mening hebben gegeven.

De plicht om het publiek te waarschuwen voor een ongeschikte politieke figuur is een doorslaggevende motivatie voor degenen onder ons die zich uitspreken. Dit is vooral opvallend nu de presidentsverkiezingen slechts vier maanden verwijderd zijn. Dit is geen tijd om onze zorgen uit de weg te gaan. Het land en de democratie staan ​​op het spel.

Als Trump naar de mensen kijkt, hoort en ziet hij alleen maar hun luid applaus, lof en eerbied. Hij koestert zich graag in de aanbidding van de massa.

Ik heb Trump niet ontmoet en geïnterviewd. Maar ik heb toegang gehad tot zijn verklaringen, toespraken, tweets, opnames, foto’s, documenten en nog veel meer. Boeken en artikelen zijn ook meegewogen.

Trump is niet in staat om onze vooraanstaande ambtenaar te zijn omdat hij kwaadaardig narcisme heeft. Zijn symptomen zijn duidelijk: hij

  • heeft een groots gevoel van eigenwaarde
  • wordt uitsluitend geleid door zijn behoeften en wensen
  • streeft naar controle en macht
  • heeft een onverzadigbare behoefte aan lof en aanbidding
  • is van mening dat mensen van nature onbetrouwbaar zijn en dat ze hem kwaad willen doen; mensen zijn loyale sycophants of bedreigende vijanden.

De beste en de helderste

Trump denkt dat hij de beste is. Hij denkt dat hij de slimste is. Hij voelt zich gerechtigd. Hij heeft altijd gelijk. Hij is ijdel. Zoals Trump zegt, weet hij meer over oorlog dan de generaals, meer over het milieu dan de wetenschappers, meer over internationale aangelegenheden dan onze bondgenoten en meer over het coronavirus dan de medische experts. Trump ziet zichzelf als het  dichtst bij God.

Trump wordt gedwongen door zijn behoeften, zijn wensen, zijn verlangens, zijn ingevingen. Hij houdt zich niet aan grenzen, normen of wetten. Hij denkt dat zijn complottheorieën en magisch denken de waarheid zijn omdat ze zijn waarheid zijn. Wetenschap en data doen er niet toe; wat hij denkt en wil, is veel meer bepalend voor hem. Luisteren naar medische experts tijdens deze pandemie is voor hem onaanvaardbaar omdat hun aanbevelingen in strijd zijn met zijn persoonlijke en politieke verhalen. Het drinken van ontsmettingsmiddel en het inbrengen van licht in het lichaam ging het coronavirus tegen, waren zijn  briljante ideeën.   Het feit dat alle medische experts zijn ideeën als dwaas afwezen, ontmoedigde Trump niet; hij dubbelde gewoon en ging toen over op een andere complottheorie. Een voorbeeld is zijn bewering dat de pandemie is een hoax die door de Democraten is bedacht om zijn herverkiezingskansen te schaden.

Trump heeft tijdens zijn presidentschap 89 politieke bijeenkomsten gehouden  . Het zijn echt pep-rally’s die bedoeld zijn om zijn belang voor zijn supporters te prijzen. Als Trump naar de mensen kijkt, hoort en ziet hij alleen maar hun luid applaus, lof en eerbied. Hij koestert zich graag in de aanbidding van de massa. Hij heeft gezegd dat deze bijeenkomsten zijn favoriete bezigheid zijn als president. Het is niet omdat hij regeert, het is omdat zijn niet-aflatende behoefte aan bewondering het grote podium bereikt.

Lees ook:  Corona-domheid: Wat een DOM volk zijn we toch als SCHAPEN lopen we achter onze leiders aan!

Macht en controle over anderen

Trump wil mensen beheersen. Hij geniet van macht. Anderen worden beschouwd als mindere wezens die het verdienen om met minachting te worden behandeld, vooral nadat hun nut voor hem is uitgeput. Hij degradeert vooral vrouwen en noemt ze ‘dik’, ‘lelijk’ of ‘laag IQ’. Elke vrouw die een indringende vraag stelt, wordt gezien als een uitdaging voor zijn superioriteit. Het omloopsnelheid in de administratie van Trump was het hoogste in de geschiedenis; hij ontslaat personeel in het openbaar en met openlijke minachting. Mensen zijn slechts objecten die op zijn verzoek kunnen worden verplaatst.

Voor Trump zijn mensen dupes om voorgelogen te worden en uitgebuit te worden voor zijn eigen winst. Hij heeft het Amerikaanse volk meer dan 19.000 leugens verteld. Hij zaait verdeeldheid onder mensen als een manier om zijn controle en macht uit te oefenen. Hij houdt van een folie, zoals Hillary Clinton of Barack Obama. Gaslighting is zijn modus operandi; hij vertelt mensen:  ‘Onthoud gewoon, wat je ziet en wat je leest, is niet wat er gebeurt.’   Eén ding zeggen en precies het tegenovergestelde doen is zijn uitvlucht in actie. Op het ene moment is hij de “president in oorlogstijd”, dan spreekt hij zichzelf tegen door te stellen dat de federale regering slechts een “back-up” is van de staten bij het bestrijden van de pandemie.

Trump is niet emotioneel ontroerd door de 132.000 Amerikaanse sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Hij wordt niet geraakt door het verdriet en de pijn van anderen. Hij lijkt van nature geen warme, positieve gevoelens te hebben. Wat hij vaak ervaart zijn de emoties van vijandigheid, minachting, afgunst en wraakzucht.

Hij staat bekend om zijn uitbarstingen en woede in het Oval Office. Hij kan zelfs geen condoleances betuigen aan de families van verloren geliefden zonder een scripted speech en een teleprompter. Trump lijkt niet in staat tot medeleven. Hij respecteert anderen niet. Hij beweert dat hij “de beste economie die de wereld ooit heeft gezien” heeft ontwikkeld, terwijl duizenden en duizenden Amerikanen elke dag sterven door COVID-19.

Hij is niet alleen doof, hij heeft geen contact meer en is niet verbonden.

‘Goede’ supporters, ‘slechte’ vijanden

Ons land is onder deze president steeds tribaler en chaotischer geworden.

Het gebruik van psychologische splitsing door Trump verdeelt mensen in “alle goede” supporters versus “alle slechte” vijanden. Hij gebruikt zijn loyale  sycofanten  om zijn oneerlijkheid en wetteloosheid mogelijk te maken. Hij is openlijk minachtend en vijandig tegenover zijn vermeende vijanden.

Trump kan het land niet verenigen omdat hij mensen niet als geheel, genuanceerd en liefdevol kan zien. Voormalig procureur-generaal Jeff Sessions ging voor onze ogen van “alle goede” loyale sycophant naar “alle slechte” gehate vijand.

Trump wil niet leiden of regeren. Zijn leiderschap was tijdens deze pandemie totaal afwezig. Als er iets is, heeft hij de pot geroerd met zijn verdeeldheid en beschuldigende retoriek. Hij heeft niet geleid tot de nasleep van de moord op George Floyd en de daaropvolgende politionele controverses. Hij heeft niet tegen racisme geleid. Hij heeft niet geleid tot de landelijke protesten.  Wat we kregen was een geënsceneerde politieke prop met de Bijbel . Het belangrijkste belang van Trump is om verheven en verheerlijkt te worden, ook al is het niet verdiend.

We hebben in vier jaar geen echte president gehad. Het narcisme heeft hem niet toegestaan ​​te leiden en te regeren. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd door met tweeten over zijn valse en valse prestaties of zijn gevreesde vijanden. Zijn zelfpromotie en showmanship zijn mislukt. Zijn verklaringen, zoals  ‘Niemand heeft ooit voor de zwarte gemeenschap gedaan  wat president Trump heeft gedaan’ of ‘We hebben het coronavirus in de hand’, klinkt hol. Het is omdat ze hol zijn.

We hebben een president nodig die psychologisch gezond is. Het kwaadaardige narcisme van Trump laat hem niet leiden. Het heeft in het land voor voldoende angst, polarisatie en angst gezorgd. 3 november nadert snel. We moeten Trump verwerpen bij de peilingen. En Mount Rushmore is van tafel, vertrouw ik.

Alan D. Blotcky, Ph.D., is een gediplomeerd klinisch psycholoog in de privépraktijk in Birmingham, Ala.  Hij is universitair hoofddocent, afdeling Psychologie, Universiteit van Alabama in Birmingham. 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Het vertrouwen van Europeanen in de VS als wereldleider stort in tijdens de pandemie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Op het moment dat bijzaken de hoofdzaak worden, is een fatale crash nabij
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments