Poetins visie op een antifascistische / open systeemtoekomst en jij

Poetins visie op een antifascistische / open systeemtoekomst en jij

7 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

In de loop van president Poetin juni 24 openingstoespraak tijdens de Moscow Parade viert de 75 ste verjaardag van de Tweede Wereldoorlog, de volgende oproep tot actie werd gemaakt:

“We begrijpen hoe belangrijk het is om vriendschap en vertrouwen tussen landen te versterken en staan ​​open voor dialoog en samenwerking over de meest urgente kwesties op de internationale agenda. Onder hen is het creëren van een gemeenschappelijk betrouwbaar beveiligingssysteem, iets wat de complexe en snel veranderende moderne wereld nodig heeft. Alleen samen kunnen we de wereld beschermen tegen nieuwe gevaarlijke bedreigingen. ‘

Deze oproep weerspiegelde het krachtige artikel van de president van 19 juni, gepubliceerd in het Nationaal Belang, waarin hij in grimmige bewoordingen de krachtige financier en aristocratische krachten achter de opkomst van Hitler na de Eerste Wereldoorlog schetste, en de essentiële noodzaak om de miljoenen te eren die stierven om de vrijheid te waarborgen en overleven voor toekomstige generaties. In zijn artikel pleitte Poetin voor een spoedvergadering tussen de vijf vetorechtende leden van de VN-Veiligheidsraad, die hij voor het eerst bekend maakte tijdens zijn staat van de Unie op 15 januari 2020.

Hoewel het respect voor de Russische leider hoog in het vaandel staat, heb ik gemerkt dat de meeste mensen het nog steeds buitengewoon moeilijk vinden om te zien hoe Poetin’s oplossingsgerichte geest allesbehalve naïef is.

Zijn de relaties tussen Rusland en Amerika immers niet zo laag als ooit? Zijn de dingen niet nog erger tussen de VS en China? Hoe kan er iets goeds komen uit een VS die decennialang als een decadente imperiale machine heeft gediend?

Hoewel het heel begrijpelijk is, zou ik dit onvermogen om de intentie van Poetin te begrijpen in dit korte artikel willen helpen corrigeren.

Om mijn standpunt te herhalen: Poetin is geen idioot.

Poetin is een figuur die zeer bezield is door een sterk gevoel van morele plicht, wat hem het inzicht heeft gegeven in zowel de geschiedenis als de toekomst die zeldzaam is onder de burgers van ons huidige tijdperk, en zelfs zeldzamer onder de politieke klasse.

Poetin erkent ook dat het westerse neoliberale systeem aan de vooravond staat van de ergste financiële crisis in de geschiedenis en hij weet ook dat een nieuw systeem noodzakelijkerwijs online zal worden gebracht. Het is duidelijk dat de voorwaarden van dit nieuwe systeem zo snel mogelijk moeten worden ingevuld als een nieuwe hardcore fascistische “oplossing” zal worden vermeden, samen met de voor de hand liggende wereldoorlog die spoedig zou volgen.

Gesloten systemen in het kort

Als wordt aangenomen dat het nieuwe systeem van de mensheid van gesloten aard is, dan moet ik u helaas zeggen dat het fascisme nodig zal zijn als het ultieme regeringsmechanisme van de elite.

De reden voor dit deprimerende feit is simpel.

In alle gesloten (dwz: eindige / begrensde) systemen zal het aantal mensen dat leeft, altijd de neiging hebben om meer energie te verbruiken dan het systeem zelf in de loop van de tijd creëert als hulpbronnen, en het landbouwpotentieel wordt langzaam naar beneden gehaald en de entropie neemt toe.

In zo’n wereld moet iemand beslissen wie die steeds kleiner wordende opbrengsten van middelen ontvangt en wie de nutteloze eters zijn die moeten worden opgeofferd ‘voor het grotere goed’ van het systeem. Dit is de Hobbesiaanse wereld waarin zulke misantropen als Thomas Malthus, TH Huxley, Henry Kissinger en Al Gore leven. Op ware Pygmalion-wijze zullen deze cynici alle politieke macht gebruiken die hun ter beschikking staat om de samenleving te dwingen zich te houden aan hun obsessie met ” balans ”,“ wiskundig evenwicht ”en perfecte lineaire voorspelbaarheid. De zelfverklaarde ‘alfa’s’ van dit soort meester-slavenverenigingen zijn toegewijd aan het opdringen van de ‘macht-maakt-goed’-wetten van de jungle aan de mensheid. In de gesloten-niet-creatieve wereld van zo’n misantroop wordt onbalans zowel als onnatuurlijk als slecht beschouwd. Onevenwichtigheid is wild. Het is onvoorspelbaar. Het is open.

Lees ook:  Amerikaanse media-propagandamachines die beweren dat Poetin ondersteuning aan 'linkse terroristen' geeft

Op basis van hun woorden en daden denken Poetin, Xi en andere leiders van de hedendaagse multipolaire alliantie niet zo.

open system

Open systemen in het kort

Als een kort voorbeeld van mijn betekenis, luister naar president Xi die het fundamentele principe van open systeemeconomie beschrijft tijdens een toespraak in 2016 voor het centrale CPC-comité:

“Gecoördineerde ontwikkeling is de eenheid van evenwichtige ontwikkeling en onevenwichtige ontwikkeling. Het proces van evenwicht tot onevenwicht en vervolgens tot evenwichtsherstel is de basiswet van ontwikkeling. Balans is relatief terwijl onbalans absoluut is. Het benadrukken van gecoördineerde ontwikkeling is niet het nastreven van gelijkwaardigheid, maar meer belang toekennen aan gelijke kansen en een evenwichtige toewijzing van middelen.

Door onbalans als de absolute factor te plaatsen en balans als louter relatief, definieert Xi een proces van vooruitgang dat is gebouwd op creatieve sprongen waarbij elk hoger systeem een ​​redelijk evenwicht / verdeling van het gebruik van hulpbronnen vereist, maar zonder ooit afhankelijk te worden van die specifieke set van eindige middelen.

Poetin drukte zijn begrip van dit principe op zijn eigen manier uit toen hij het belang besprak van onbeperkt energie- en groeipotentieel dat kan worden bereikt door gebruik te maken van fusiekracht:

“Mogelijk kunnen we een kolossale, onuitputtelijke en veilige energiebron gebruiken. We zullen echter alleen slagen in fusie-energie en in het oplossen van andere fundamentele taken als we brede internationale samenwerking en interactie tot stand brengen tussen overheid en bedrijfsleven, en ons aansluiten bij de inspanningen van onderzoekers die verschillende wetenschappelijke scholen en gebieden vertegenwoordigen. Als technologische ontwikkeling werkelijk mondiaal wordt, zal deze niet worden opgesplitst of beperkt door pogingen om de vooruitgang te monopoliseren, de toegang tot onderwijs te beperken en nieuwe obstakels op te werpen voor de vrije uitwisseling van kennis en ideeën. Met hun hulp zullen wetenschappers in staat zijn om zie letterlijk de scheppingsprocessen van de natuur. ”

Programma’s zoals China’s Belt and Road Initiative (en zijn ruimte-, polaire, gezondheids- en informatie-uitbreidingen) hebben niet alleen meer dan 135 landen in haar kader gewonnen, maar dit programma is volledig geworteld in open systeemdenken. Binnen het besturingssysteem van dit raamwerk is er geen veronderstelde vaste limiet aan middelen of eindpunt van de vooruitgang die naties kunnen creëren als bepaalde principes worden nageleefd.

De kern van deze essentiële principes wordt gevormd door het morele concept van “win-win-samenwerking” of, zoals de voormalige president van China, Sun Yat-sen, het noemde in zijn Three Principles of the People , het principe van “Right makes Might”. Sun Yat-sen begreep in 1924, zoals de presidenten Xi en Poetin vandaag de dag doen, dat als een natie zich houdt aan win-win / rechts-maakt-denken, die natie het mandaat van de hemel (Tianxia) nooit zal verliezen. In de westerse matrix wordt dit principe prachtig uitgedrukt door het principe van Westfalendie in 1648 de eerste moderne natiestaten oprichtte, gebaseerd op het principe van het ‘voordeel van de ander’. Als Kissinger, Brzezinski of Blair spreken van een ‘post-Westfaals tijdperk’, is het dit fundamentele principe dat ze meer aanvallen dan alleen het bestaan ​​van nationale grenzen.

Dit principe komt opnieuw tot uiting in het VN-handvest , dat door de antikoloniale president FDR is ontworpen om internationale samenwerking te bereiken bij het oplossen van internationale problemen van economische, sociale, culturele of humanitaire aard, en bij het bevorderen en aanmoedigen van respect voor mensenrechten en voor fundamentele vrijheden voor iedereen zonder onderscheid naar ras, geslacht, taal of religie en om een ​​centrum te zijn voor het harmoniseren van de acties van naties om deze gemeenschappelijke doelen te bereiken. ”

FDR’s vroege dood en de Brits-Deep State overname van Amerika over zijn lijk verhinderde dat deze idealen en open systeemdynamiek ooit tot leven kwamen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Zweden roepen op om je cultuur te verdedigen tegen de islam tijdens groot protest

Zolang landen de mogelijkheid hebben om op eigen benen te staan, agro-industriële economieën met volledig spectrum te ontwikkelen en als mensen profiteren door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, en als nieuwe technologieën en nieuwe ontdekkingen in de wetenschap worden aangemoedigd in plaats van gesaboteerd (zoals de praktijk is onder de Might-Makes-Right Darwiniaanse wetten van het opslokken), dan is het potentieel voor menselijke perfectie net zo grenzeloos als ons vermogen om toekomstige generaties te ontdekken, creëren, plannen en inspireren.

poetin

Enkele punten van wederzijds belang

Nu zijn er een reeks domeinen waarop alle naties van de VN-Veiligheidsraad zich kunnen concentreren tijdens deze periode van intense crisis, die de belangen van de beschaving zou verbinden aan een open systeemdenken dat alle naties en mensen ten goede zou komen. Als de VS in dit late stadium zelfs een beetje gezond verstand heeft, dan zal Trump Pompeo en andere neocons de Bolton / Bannon-behandeling geven en Poetins aanbod een topprioriteit maken omwille van het voortbestaan ​​van de VS als natie en de mensheid in het algemeen .

Om dit document af te sluiten, wil ik een aantal van de meest vruchtbare onderwerpen schetsen die op de komende toppen zullen worden aangepakt en die de komende eeuw (of meer) van samenwerking en groei het beste zullen definiëren:

Ruimtediplomatie, asteroïde verdediging, Arctische en Verre Oosten ontwikkeling, energie en gezondheidsinfrastructuur.

Ruimtediplomatie

Amerika’s succesvolle terugkeer naar een bemande ruimtevlucht op 28 mei was meer dan zomaar een lancering van de ruimte, maar eerder een belangrijk onderdeel van een veel grotere verbintenis die wordt geïllustreerd door de Artemis-akkoorden van 15 mei om niet alleen mensen voor de eerste keer sinds 1973 terug te sturen naar de maan , maar om permanent een op de maan en Mars gebaseerde economie te ontwikkelen met de nadruk op internationale samenwerking. Deze vooruitzichten sluiten aan bij de inzet van Rusland voor permanente maankolonisatie en ontwikkeling van hulpbronnen, die zal beginnen met Luna 25 in 2021, gevolgd door Luna 26, 27 en 28 kort daarna met een plan voor een permanente bemande basisbegin 2030. Roscosmos-chef Dimitry Rogozin beschreef de steun van Rusland voor dit initiatief: “Ik kan me voorstellen wat voor gevoel ze al die negen jaar hadden, zonder de mogelijkheid om hun astronauten aan het ISS te leveren. Het is een erezaak en nationale trots. Laten we ze professioneel succes wensen. ‘ De VS en Rusland zijn ook nauwe partners in het ISS en Rusland produceert de strategische RD-180- en RD-181-motoren die worden gebruikt in Amerikaanse lanceervoertuigen.

Zowel de VS als Rusland zijn partners in het komende Lunar Gateway-station dat binnenkort om de maan zal draaien en als een belangrijk element zal dienen in de nieuwe op de ruimte gebaseerde infrastructuur die zowel bij de mijnbouw als bij de lancering van Mars wordt gebruikt. Hoewel China sinds 2011 uit het ISS en de Amerikaanse samenwerking is verbannen, is het een pionier in de ruimte geworden met een nauwe alliantie met Rusland voor samenwerking op maangebied, ondertekend in september 2019 . China’s eigen Chang-e-programma heeft geresulteerd in de landing aan de andere kant van de maan met plannen voor kolonisatie in de komende decennia, evenals de ontwikkeling van Helium-3-mijnbouw voor fusiekracht.

Asteroïde verdediging

Geconfronteerd met de tweevoudige dreiging van militaire omsingeling van de NAVO op aarde en botsingen met asteroïden vanuit het buitenland, haalde Rogozin in 2011 de krantenkoppen door het concept voor een gezamenlijk door de VS en Rusland gecontroleerd verdedigingssysteem nieuw leven in te blazen, zoals voor het eerst aangekondigd door het Strategic Defense Initiative van president Reagan in 1983 . Rogozins versie van 2011 (getiteld Strategic Defense of Earth) riep nu op om het arsenaal aan atoomwapens van de mensheid van elkaar af te wenden en naar het grote gevaar van asteroïde-botsingen te brengen, waar we jammerlijk onvoorbereid op zijn. Het introduceren van dit onderwerp in de opkomende gezamenlijke VS / Rusland-werkgroepen voor wapenbeheersing die medio juli van start gaan, zou op krachtige niet-lineaire manieren bijdragen die door geen enkele lineaire meetstandaard kunnen worden berekend. Deze visie wordt door China herhaald evenals de Europese en Japanse ruimteagentschappen.

Lees ook:  Trump-Rusland versus de linkse media

Arctische en Verre Oosten-ontwikkeling

In 2007 herleefde Rusland een 150 jaar oud idee dat ooit de steun kreeg van vooraanstaande republikeinen van Lincoln’s 19e-eeuwse Amerika om spoorlijnen in Amerika en Eurazië te verenigen via de kruising van de Beringstraat in de vorm van een 65 mijl lange tunnel. Rusland benadrukte opnieuw zijn toezegging om dit project ter waarde van $ 64 miljard in 2011 te bouwen. Nu de Chinese Zijderoute van Polar de traditioneel oost- westontwikkelingscorridor heeft uitgebreid naar het Noordpoolgebied en China en Rusland het Belt and Road Initiative steeds meer hebben samengevoegd met het Euraziatische Economische Unie, deze nieuwe ontwikkelingsdynamiek biedt ongelooflijke economische kansen voor alle Arctische landen en ook een ontsnapping uit de militaire confrontatie.

Putins ontwikkelingsplan voor het Verre Oosten

Onderdeel van dit initiatief zijn de ontwikkelingsplannen van president Putin in het Verre Oosten als “nationale prioriteit van de 21e eeuw” voor Rusland. De ontwikkeling van nieuwe steden, mijnbouw, transportcorridors en olie en aardgas in het Verre Oosten van Rusland vormen een van de grootste voordelen voor economische investeringen in de komende eeuw en er zijn al tal van partners uit China, Japan, Zuid-Korea, India en andere APEC-landen. Het voorstel van Putin uit 2018 dat de VS deelneemt aan dit project van win-win-samenwerking is niet alleen belangrijk omdat het vertrouwen zou wekken, zakelijke kansen zou creëren en de verloren kunst van het langetermijndenken zou herstellen, maar ook zou helpen om westerse bedrijven te koppelen aan samenwerking met het ontwikkelingsproces in Azië-Pacific wordt nu vormgegeven door het Chinese Belt and Road Initiative.India’s omhelzing van Russische ontwikkelingsinvesteringen in het Verre Oosten heeft een niet-lineaire flank gecreëerd die kan helpen deze twee Aziatische reuzen in harmonie te brengen.

Slechts het topje van de ijsberg …

Over het algemeen zijn er veel andere punten van gemeenschappelijk voordeel die worden gedeeld door landen die zich inzetten voor een toekomst met een multipolair “open systeem”, waaronder onderwijs / culturele uitwisseling, onderzoek naar kernsplijting / fusie-energie, terrorismebestrijding en coördinatie van COVID-19-respons. Over deze laatste bedreiging is de kwestie van een nieuw wereldgezondheidsstelsel steeds meer onderwerp van discussie geworden, vooral nu landen hun zinnen zetten op de postpandemische wereldorde.

Hier kunnen Rusland, China en de VS een leidende rol spelen om te zorgen voor een moderne en rechtvaardige gezondheidszorgarchitectuur voor landen in de ontwikkelingssector die zich zo kwetsbaar hebben bevonden toen ze werden geconfronteerd met de dreiging van wereldwijde pandemieën. Afrika, Zuid-Amerika, Azië en daarbuiten hebben sterk verbeterde gezondheidsdiensten, ziekenhuizen, opleidingen en medische technologie nodig die de 21e eeuw waardig zijn. Het belangrijkste is dat de wereld preventieve systemen zoals sanitaire voorzieningen, schoon water, voedselsoevereiniteit en elektriciteit nodig heeft als COVID-19 en alle toekomstige bedreigingen voor de wereldgezondheid voor eens en altijd zullen worden opgelost.

Als Rusland, Amerika, China en andere naties van de VN-Veiligheidsraad en BRICS hun best zouden doen om deze problemen op te lossen in plaats van in een nieuwe wapenwedloop terecht te komen, dan zou niet alleen een van beide landen er enorm van profiteren, maar ook de mensheid meer breed.

De olijftakken van Poetin zijn de afgelopen jaren opgestapeld en er is geen teken dat hij van plan is toe te staan ​​dat hij de oorzaak is van de herhaling van de geschiedenis in oorlog, en als we slim zijn, zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze discussie niet komt alleen voor, maar die open systeemeconomie heeft de overhand.Comments

comments