Zal de ‘leugenaar en dief’ neergehaald worden door een Russische hoax?

Zal de ‘leugenaar en dief’ neergehaald worden door een Russische hoax?

8 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

Op 4 juli 2020, Independence Day in de Verenigde Staten, zag iets wat nog niet eerder in de VS was gebeurd: het Amerikaanse leger keert zich tegen een zittende president. De beschuldigingen waren ook iets nieuws, waarbij Donald Trump werd vergeleken met de beruchte Amerikaanse verrader, Benedict Arnold, de overjas die de Britten het vitale Amerikaanse fort op West Point gaf tijdens een kritiek moment van de Revolutionaire Oorlog.

We moeten hier even stilstaan ​​en begrijpen waar Amerika momenteel is. Tientallen miljoenen zijn werkloos in de Verenigde Staten. Tienduizenden, misschien wel honderdduizenden kleine tot middelgrote bedrijven zijn gesloten, gaan nooit meer open of zijn er bijna niet.

Tientallen miljoenen Amerikanen zijn niet in staat huur te betalen of dreigen hun huis te verliezen.

Voorbij dat hebben miljoenen, vele miljoenen jonge mensen een jaar van hun leven gemist, school, werk, huwelijken, gezinnen hebben het uitstellen van kinderen uitgesteld en leven ze allemaal in angst en onzekerheid.

Wat de zaken nog veel erger maakt, is een president die bij elke ademhaling liegt, die af en toe onsamenhangend en onsamenhangend is en die anderen gif en haat uitspuwt.

Wekenlang hebben voormalige militaire en inlichtingenleiders, sommigen eigenlijk geloofwaardige mensen, anderen ‘niet zozeer’, opgeroepen om Trump af te treden.

Nu is er een nieuwe beschuldiging, die als het ware meer water zou kunnen bevatten, wanneer hij wordt ondersteund door beschuldigingen tegen Trump door John Bolton, de voormalige National Security Advisor.

Bolton heeft Trump ervan beschuldigd uit te verkopen aan China via persoonlijke zakelijke deals, het Amerikaanse beleid te wijzigen en zich tot China te wenden voor politieke hulp binnen de VS.

Bolton is van mening dat “RussiaGate” altijd “ChinaGate” was.

Als aanvulling op de mix hebben we nog een reeks beschuldigingen, deze keer van de nicht van Trump, wiens familie onthult ‘postuleert dat president Trump een groot deel van zijn leven crimineel gestoord is en is geweest. Mary Trump is een gediplomeerd klinisch psycholoog.

Zowel Bolton als Mary Trump zijn onderhevig aan vrij extreme inspanningen van het Witte Huis om hun schade te beperken tot de reeds gescheurde reputatie van Trump, de inspanningen die volgens de voormalige Trump-advocaat en nu veroordeelde misdadiger Michael Cohen meer dan 500 keer tegen niet alleen voormalige werknemers, maar bijna iedereen waarmee Trump ooit in contact is gekomen.

Trump heeft keer op keer uitgelegd dat Bolton nooit kan worden geloofd omdat hij een levenslange leugenaar en incompetent is, maar het is niet ontsnapt aan het publiek, en vooral aan leden van de militaire en inlichtingengemeenschap, dat Trump dit zegt van al zijn aangestelden, zoals voormalig staatssecretaris Rex Tillerson, nadat ze zijn vertrokken.

Dat Trump zich doelbewust heeft omsingeld met gemakkelijk in diskrediet geraakte individuen, is niet onopgemerkt gebleven onder degenen die onder leiding van Trump vrezen voor de Verenigde Staten.

Nu vormen zich nieuwere groepen, grote aantallen, militairen, niet alleen Washington-bureaucraten en papierknuffelaars, en de nieuwe beschuldiging van Rusland die we zullen bespreken, zou wel eens een ‘dealbreaker’ voor Trump kunnen zijn.

De grondgedachte achter de beschuldigingen afkomstig van verschillende groepen, die allemaal op 4 juli tot geloofwaardigheid waren gekomen, was talrijk, maar de ene onderscheidt zich boven alle andere en dat is hoogstwaarschijnlijk een hoax, de beschuldiging die Trump negeerde of actief verdoezelde rapporten die Rusland had financierde de moord op Amerikaanse troepen in Afghanistan door de Taliban.

Het CIA-rapport hiervan is echt, in zoverre dat de CIA het ook heeft gerapporteerd, net als de andere rapporten, ondanks ontkenningen, dat Trump deze informatie kreeg en niet handelde.

Zie je, Trump heeft een lange geschiedenis van het handelen naar valse rapporten wanneer de behoefte hem politiek past, twee raketaanvallen op Syrië als vergelding voor gasaanvallen die door terroristen zijn gemeld op hun eigen Facebook-accounts.

Nog een stap verder, het is al erg genoeg om rapporten te ontvangen van de echte CIA, een organisatie die bestaat om informatie te fabriceren. Wat Trump deed, was wenden tot zijn dochter Ivanka, een mislukte portemonneeontwerper, die in haar oneindige wijsheid ‘betrouwbare’ en bruikbare intelligentie ‘vond’ in een al-Qaeda-bericht op Facebook.

Trump moest politiek gezien Syrië aanvallen, de raketlancering bestellen tijdens het eten van chocoladetaart tijdens een staatsdiner met de Chinese premier, als een manier om te laten zien hoe cavalier hij kon handelen in wat hij dacht dat een daad van ‘presidentieel’ was.

De moord, op bevel van Trump, op de Iraanse Soleimani was eveneens gerechtvaardigd, valse CIA-rapporten aangevuld met vervalste inlichtingen van Israël.

Kort daarna stampte Iran als vergelding letterlijk op Amerikaanse troepen in Irak, een actie die Trump verkoos te doen alsof ze nooit was gebeurd. Iedereen die denkt dat dit niet over de hele wereld is opgemerkt, is blind en doof.

Maar aangezien de gebeurtenissen tijdens het cruciale verkiezingsjaar 2020 uit de hand lopen, komt de vergelding van binnenuit de Verenigde Staten.

De stap van het Amerikaanse leger, het openlijk voormalige maar minder openlijk actieve leger en de grotendeels ongegronde beschuldigingen tegen Rusland, betekent een nieuwe fase. Wat niemand heeft gedaan, is vragen waarom Rusland zoiets zou doen.

Als Rusland vergelding tegen de VS zou zoeken, zijn er meer dan een paar incidenten waarbij de VS meer dan medeplichtig is geweest aan het vermoorden van Russen en ermee weg mocht komen. De moord op Russische militaire aannemers in mei 2018 in Khasham in Syrië is daar een van, evenals het neerhalen van een Russisch transportvliegtuig over de Middellandse Zee in 2018, dat de schuld kreeg van Israël, maar het was duidelijk dat de VS een hand hadden in het evenement.

Wat anderen betreft, de VS is betrokken geweest bij honderden provocaties in Syrië, het rammen van Russische voertuigen of het leveren van luchtvaartelektronica voor ISIS en al-Qaeda drone-aanvallen op Russische troepen.

Toch is het bewijs van Russische vergelding tegen de VS een derde partij en anekdotisch, maar aangezien Donald Trump probeerde het Amerikaanse leger illegaal te gebruiken tegen vreedzame demonstranten in zijn land, dienden de beschuldigingen tegen Rusland de doeleinden van commandanten , huidige en voormalige, die gewoon “genoeg” hadden.

Dus degenen die Rusland de schuld willen geven, doen dat simpelweg omdat het nog een andere manier biedt om de dictatoriale ambities van Trump te verzwakken.

Hierachter schuilt het slepende verhaal van Trumps eigen militaire record, nadat hij dienst in Vietnam had vermeden door een voetblessure te vervalsen met een rapport van een arts die ruimte huurde van Trumps ‘junklord’-vader Fred.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  BORIS JOHNSON IS NIET DE OORZAAK VAN DE ERNST VAN GROOT-BRITTANNIË. HIJ IS HET PRODUCT ERVAN.

Dat rapport is behoorlijk onderbouwd en werd herhaald in aanvallen op Trump door VoteVets, een organisatie die verbonden is met generaal Wesley Clark, Clintons keuze voor opperbevelhebber van de NAVO.

Degenen die militaire dienst ontweken, maar die van oorlog houden, de vlag omhelzen en dol zijn op het groeten en prijzen van helden, worden ‘Chickenhawks’ genoemd. Bush 43, die nu een vooraanstaande criticus van Trump is, was zelf een Chickenhawk, die tijdens de oorlog in Vietnam in een militaire reserve-eenheid had gediend die was beperkt tot gevechten of inzet van welke aard dan ook.

Een andere zinderende aanval op Trump kwam van zijn eigen voormalige minister van Defensie, generaal James Mattis. Uit zijn verklaring, ondertekend door 6000 vooraanstaande Amerikaanse oorlogsveteranen:

‘Ik heb de ontluikende gebeurtenissen van deze week bekeken, boos en ontsteld. De woorden “Equal Justice Under Law” zijn uitgehouwen in de fronton van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dit is precies wat demonstranten terecht eisen. Het is een gezonde en verenigende vraag – een vraag die wij allemaal zouden moeten kunnen achterhalen. We mogen niet worden afgeleid door een klein aantal wetsovertreders. De protesten worden gedefinieerd door tienduizenden gewetensvolle mensen die erop staan ​​dat we onze waarden naleven – onze waarden als mensen en onze waarden als natie.

Toen ik zo’n vijftig jaar geleden bij het leger kwam, heb ik gezworen en gezworen de Grondwet te steunen en te verdedigen. Nooit had ik gedroomd dat troepen die dezelfde eed aflegden onder alle omstandigheden het bevel zouden krijgen om de grondwettelijke rechten van hun medeburgers te schenden – laat staan ​​om een ​​bizarre foto te maken voor de gekozen opperbevelhebber, met militair leiderschap ernaast.

We moeten elke gedachte aan onze steden als een ‘strijdruimte’ die ons geüniformeerde leger moet ‘domineren’, afwijzen. Thuis mogen we ons leger alleen gebruiken wanneer de gouverneurs hierom vragen, in zeer zeldzame gevallen. Zoals we onze reactie militariseerden, zoals we in Washington DC zagen, ontstaat er een conflict – een vals conflict – tussen de militaire en de civiele samenleving. Het tast de morele grond aan die zorgt voor een vertrouwde band tussen mannen en vrouwen in uniform en de samenleving die ze gezworen hebben te beschermen en waar ze zelf deel van uitmaken. Het houden van de openbare orde berust bij de burgerlijke staat en lokale leiders die hun gemeenschappen het beste begrijpen en tegenover hen verantwoording afleggen.

James Madison schreef in Federalist 14 dat “Amerika verenigd met een handvol troepen, of zonder een enkele soldaat, een meer verbiedende houding ten opzichte van een buitenlandse ambitie vertoont dan Amerika verenigd, met honderdduizend veteranen klaar voor de strijd.” We hoeven onze reactie op protesten niet te militariseren. ‘

Toen kwam Mattis tot het vlees van de kwestie:

‘Donald Trump is de eerste president in mijn leven die niet probeert het Amerikaanse volk te verenigen – hij doet zelfs niet alsof hij het probeert. In plaats daarvan probeert hij ons te verdelen. We zijn getuige van de gevolgen van drie jaar van deze opzettelijke inspanning. We zijn getuige van de gevolgen van drie jaar zonder volwassen leiderschap. We kunnen ons verenigen zonder hem … ‘

VoteVets ging verder, en deze organisatie vertegenwoordigt in toenemende mate “rank and file” van niet alleen veteranen, maar ook van militairen die ontmoedigd zijn door Amerika’s militaristische houding en Trump’s eindeloze lijst van oorlogen die volgens hem natuurlijk door anderen moeten worden uitgevochten. Van Huffington Post:

“Donald Trump heeft Benedict Arnold overgenomen als ‘Amerika’s nummer één verrader’, volgens een groep veteranen die in november de president uit zijn ambt willen stemmen.

‘Niemand heeft degenen in uniform zoals Donald Trump verraden’, zei de voice-over in de laatste advertentie die vrijdag door de progressieve PAC VoteVets werd uitgebracht.

De plek van 65 seconden verwijst naar de kant van Trump met de president van Rusland, Vladimir Poetin, over de Amerikaanse inlichtingen over Russische bemoeienis met de presidentsverkiezingen van 2016 en zijn ontslag van berichten dat Amerikaanse functionarissen wisten dat Rusland naar verluidt Taliban-leden betaalde om Amerikaanse troepen te vermoorden.

‘Op 4 juli kan Benedict Arnold een stap opzij zetten, omdat Benedict Donald Amerika’s grootste verrader is – hij gaat om met een buitenlandse vijand en legt premies op de hoofden van Amerikaanse troepen. Hij neemt  Poetin  over de beste Amerikaanse militaire inlichtingendienst. ‘

De hashtags #BenedictDonald en # TRE45ON waren populair op Twitter, aangezien de advertentie in de eerste 12 uur online meer dan 2 miljoen keer werd bekeken. “

Gevolgtrekking

Politiek gezien zijn er in de VS manieren voor degenen die het voorzitterschap bekleden om zichzelf te isoleren tegen de gevolgen van criminele handelingen. Bovenal is loyaliteit aan Israël, vooral boven enig Amerikaans belang, van het grootste belang.

Belangrijke pro-Israëlische bedrijfsleiders, met name Las Vegas / Macao, gokbaas Sheldon Adelson, de grootste financier van de campagne van Trump en de Republikeinse Partij, beschermt Trump tegen onderzoek. Het waren de miljarden van Sheldon Adelson die de stemmen betaalden die Trump beschermden tegen afzetting in de Amerikaanse Senaat. In ruil daarvoor steunt Trump volledig en openlijk de illegale inbeslagname van Netanyahu op de Westelijke Jordaanoever, iets wat zelfs de Britse premier Boris Johnson heeft geweigerd.

Nu het Amerikaanse leger Trump steeds meer in de steek laat, kan alleen een grote terreuraanslag op de Verenigde Staten het presidentschap van Trump redden van zijn huidige moeras. Echter, met de schuld van velen, misschien zelfs een duidelijke meerderheid, van Trump voor het doden van meer dan 130.000 Amerikanen met het COVID-virus, zou vanaf begin juli 2020 zelfs een aanval van het type 9/11 nu triviaal lijken.

Gordon Duff is een veteraan op het gebied van marinegevechten uit de oorlog in Vietnam die decennialang aan veteranen en krijgsgevangenen heeft gewerkt en overleg heeft gepleegd met regeringen die door beveiligingsproblemen worden uitgedaagd. Hij is een senior redacteur en voorzitter van de raad van   Veterans Today , speciaal voor het online tijdschrift ” New Eastern Outlook “.Lees ook:  Het afscheidscadeau van Trump aan dictators bevestigt zijn autoritaire erfenis

Comments

comments