Universiteiten worstelen om internationale studenten te helpen in de VS te blijven na nieuwe visumbeperkingen

Universiteiten worstelen om internationale studenten te helpen in de VS te blijven na nieuwe visumbeperkingen

9 juli 2020 0 Door Indignatie redactie

De Trump-administratieregels die deze week zijn uitgevaardigd, hebben veel internationale studenten met vragen gesteld over de vraag of ze hun diploma zouden kunnen halen of terug zouden keren naar hun leven in de VS. Universiteiten zoeken naar manieren om hun studenten in het land te houden.Maandag bracht teleurstellend nieuws voor Noah Furlonge-Walker, tweedejaars van de Harvard University.

Vanwege het coronavirus worden dit najaar alle undergraduate-lessen van de universiteit online gegeven en wordt minder dan de helft van de studenten toegelaten op de campus.

Op dezelfde dag kondigde US Immigration and Customs Enforcement aan dat internationale studenten zoals Furlonge-Walker van hun studentenvisum zouden worden ontdaan als hun cursussen volledig online zouden zijn. Volgens de nieuwe regels moeten internationale studenten het land verlaten – of zouden ze niet binnen mogen – als ze geen lessen persoonlijk kunnen volgen.

“Ik was er behoorlijk van streek over omdat het niet op een slechter moment had kunnen komen”, zegt Furlonge Walker, die terugkeerde naar zijn thuisland, Trinidad en Tobago, nadat Harvard zijn campus had gesloten als reactie op de pandemie in maart.

“Het was veel nieuws op een dag, en het voelde gewoon alsof de VS het bijzonder moeilijk maakte voor internationale studenten.”

Door de aankondiging van ICE vroegen veel internationale studenten zich af of ze in staat zouden zijn om hun diploma te halen of terug te keren naar hun leven in de VS. Het zorgde er ook voor dat universiteiten moeite deden om enkele van de pandemische rampenplannen die ze voor de herfst hebben gemaakt, te heroverwegen – en om manieren te vinden om hun studenten in het land te houden . Sommige experts zeggen dat het de manier is waarop de Trump-regering universiteiten dwingt om opnieuw te openen voordat het veilig is om dit te doen.

Universiteiten en voorstanders van internationale studenten sloegen snel de nieuwe regels in.

Harvard daagde , samen met het Massachusetts Institute of Technology, de federale regering woensdag voor de rechter en zei dat de richtlijnen ‘het hele hoger onderwijs in chaos staken’. Het pak is bedoeld om de regering tijdelijk te verhinderen het beleid te handhaven, omdat het niet correct is uitgevoerd. Tientallen universiteiten tekenden in op een amicusbriefing ter ondersteuning van de Harvard en MIT. En veel vrijgegeven verklaringen zeggen dat ze de richtlijnen bestuderen en op zoek zijn naar manieren om internationale studenten te ondersteunen.

De begeleiding van ICE “legt een botte, one-size-fits-all benadering van een complex probleem op.”

Lawrence S. Bacow, president van de Harvard University

De president van Harvard, Lawrence S. Bacow, zei dinsdag in een verklaring dat de begeleiding van ICE “een botte, one-size-fits-all benadering van een complex probleem oplegt.”

De American Council on Education noemde de aankondiging ‘gruwelijk’.

Lees ook:  Het blootleggen van de directe rol van Israël in geweld in de VS

“Deze leidraad roept meer vragen op dan ze beantwoordt en doet helaas meer kwaad dan goed”, zei het in een verklaring. “Helaas biedt deze begeleiding verwarring en complexiteit in plaats van zekerheid en duidelijkheid.”

Volgens het Institute of International Education waren er tijdens het schooljaar 2018-19 ongeveer 1,1 miljoen studenten ingeschreven aan Amerikaanse universiteiten. De meesten hebben een F-1 studentenvisum. De federale regering voorzag in speciale uitzonderingen waardoor ze op afstand konden studeren tijdens de uitbraak van het coronavirus in maart. Gewoonlijk mogen studenten met een studentenvisum maximaal één klas online bijwonen; de rest moet persoonlijk zijn.

Maar de pandemie is nog lang niet voorbij in de VS en veel universiteiten hebben ervoor gekozen om het komende schooljaar op afstand les te blijven geven. Volgens de Chronicle for Higher Education , die meer dan 1.000 universiteiten in het hele land volgt, krijgt 9% instructie op afstand en implementeert 24% een hybride model, dat een mix van persoonlijke en online lessen biedt.

Volgens de richtlijnen van ICE mogen studenten meer dan één les online volgen als ze zijn ingeschreven aan hogescholen en universiteiten die hybride lessen aanbieden. Maar studenten en hun universiteiten moeten een certificeringsproces doorlopen.

In een interview met CNN zei Ken Cuccinelli, waarnemend adjunct-secretaris van het Department of Homeland Security, dat de richtlijnen meer flexibiliteit bieden aan internationale studenten omdat hun visa hen doorgaans slechts toestaan ​​om één klas online te volgen.

“Als een universiteit … dit semester niet heropent, is er geen reden voor iemand met een studentenvisum om in het land te zijn.”

Ken Cuccinelli, plaatsvervangend secretaris, ministerie van Binnenlandse Veiligheid

“Als een universiteit … dit semester niet heropent, is er geen reden waarom iemand met een studentenvisum in het land is,” zei Cuccinelli. ‘Ze moeten naar huis gaan en dan kunnen ze terugkomen als de school opengaat.’

Rachel Banks, senior director voor openbaar beleid en wetgevingsstrategie bij NAFSA: Association of International Educators, noemde de nieuwe regels van ICE ‘frustrerend en teleurstellend’.

“[Internationale studenten] moeten een beslissing nemen – als ze hier zijn, moeten ze vertrekken en cursussen volgen vanuit het buitenland, of ze moeten overstappen naar een andere Amerikaanse instelling die persoonlijke en hybride lessen aanbiedt,” zei ze.

Banken zeiden dat deze opties niet praktisch zijn. Ze haalde een enquête aan van het Institute of International Education waaruit bleek dat de meerderheid van de internationale studenten in de VS bleef na de pandemie van het coronavirus – maar liefst 92% bleef bij meer dan 400 instellingen die op de enquête reageerden. Die studenten hebben mogelijk ook huurcontracten getekend en afspraken gemaakt om het komende studiejaar dicht bij hun campussen te blijven. En het overplaatsen van universiteiten is geen sinecure, aangezien scholen van plan zijn de lessen volgende maand opnieuw te starten.

Lees ook:  Trump is een superspreider van desinformatie

Zelfs als studenten besluiten om de lessen op afstand in hun thuisland te volgen, zijn er problemen met betrekking tot timing en de noodzaak van goede technologie, zei Katsuo Nishikawa Chávez, directeur van International Engagement aan de Trinity University, een kleine privéschool in San Antonio, Texas, waar 10% van de studentenpopulatie is internationaal. Studenten in Azië zouden bijvoorbeeld midden in de nacht lessen volgen. Studenten hebben mogelijk geen goede internetverbinding of worden geconfronteerd met censuurproblemen in hun thuisland.

‘Het is onpraktisch – dus die student zou misschien stoppen en gaan studeren in Australië’, zei Chávez.

Voor universiteiten maakt het de al ingewikkelde berekeningen van wat te doen in de herfst nog moeilijker.

‘In dit stadium is het een zeer complexe berekening’, zei Banks. “Het is zo laat in het proces dat veel scholen de beslissing nemen om persoonlijk, hybride te zijn, op basis van de huidige situatie voor het virus en wat het veiligst is voor studenten en docenten … Dat moet de motor zijn deze beslissingen. ‘

Zelfs instellingen die hybride klassen aanbieden, kunnen weer worden gesloten afhankelijk van de fluctuerende omstandigheden rond COVID-19. De ICE-richtlijnen stellen dat studenten zouden moeten vertrekken, zelfs als ze het jaar begonnen met persoonlijke instructie, maar later zouden moeten overschakelen naar online instructie.

‘Stel je een tweede golf voor, studenten zouden naar huis moeten gaan’, zei Chávez. ‘En nu, ineens, in de gevaarlijkste reistijd, pakken we duizenden mensen in vliegtuigen in en sturen ze naar het buitenland. Het is onverantwoord. ‘

Furlonge-Walker weet niet zeker of zijn eigen visum geldig zal zijn als hij het hele academiejaar thuis blijft, hoewel sommige immigratiedeskundigen van mening zijn dat de status van internationale student kan worden gehandhaafd tijdens het volgen van lessen op afstand in het buitenland. Op dit moment, zegt Furlonge-Walker, zijn er nog veel onbekende zaken voor het komende schooljaar.

Aaron Reichlin-Melnick, beleidsadviseur van de American Immigration Council, zei dat het nieuwe beleid van ICE in lijn is met de bredere inspanningen van de Trump-regering om de immigratie in het algemeen te beteugelen tijdens de pandemie.

‘We zijn het enige land ter wereld dat immigranten verbiedt, vermoedelijk vanwege economische concurrentie als gevolg van het coronavirus.’

Aaron Reichlin-Melnick, beleidsadviseur, American Immigration Council

“We zijn het enige land ter wereld dat immigranten verbiedt, vermoedelijk vanwege economische concurrentie als gevolg van het coronavirus,” zei hij.

Maar het creëren van meer hindernissen voor internationale studenten is volgens Banks contraproductief met het doel de economie te herstarten.

“Internationale studenten zijn innovators en ondernemers”, zei ze. “We zouden Silicon Valley niet hebben als we geen internationale studenten hadden.”

Lees ook:  De enige strategische reden voor de betrokkenheid van Amerika bij Syrië is uiteindelijk onthuld

Universiteiten hebben aangekondigd de richtlijnen te blijven bestuderen en internationale studenten te ondersteunen.

De Universiteit van Arizona zei in een verklaring dat het probeert manieren te vinden om ervoor te zorgen dat internationale studenten in het najaar “kwalitatief hoogwaardige persoonlijke onderwijservaring” kunnen opdoen. Aan de Northwestern University, die van plan was een mix van persoonlijke en online lessen aan te bieden, zeiden beheerders dat ze zullen helpen ervoor te zorgen dat internationale studenten in aanmerking blijven komen om op de campus te studeren volgens de nieuwe richtlijnen .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments