Het bedrijf dat Remdesivir maakt, zegt dat het de sterfgevallen door COVID-19 aanzienlijk vermindert

Het bedrijf dat Remdesivir maakt, zegt dat het de sterfgevallen door COVID-19 aanzienlijk vermindert

10 juli 2020 1 Door Indignatie redactie

Na een rapport dat vrijdag werd gepubliceerd, zeiden onderzoekers van het biofarmaceutische bedrijf Gilead Sciences dat COVID-19-patiënten die het antivirale geneesmiddel remdesivir kregen, lagere sterftecijfers en betere hersteltijden hadden dan degenen die de behandeling niet kregen.

De onderzoekers vergeleken 312 mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen voor COVID-19 en die remdesivir kregen van 818 mensen met vergelijkbare ernstige gevallen die met standaardzorg werden behandeld, maar geen mechanische ventilatie nodig hadden om te ademen. Vergeleken met de mensen in de laatste groep vertoonden degenen die remdesivir kregen een 62% lager risico op sterfte tijdens de onderzoeksperiode. Bovendien herstelde ongeveer 75% van de patiënten die remdesivir kregen op dag 14 na ziekenhuisopname, vergeleken met 59% van degenen die het geneesmiddel niet kregen.

De bevindingen werden gepresenteerd op de virtuele COVID-19-conferentie van de Internationale AIDS-conferentie , die Gilead mede-sponsort.

De analyse voldeed niet aan de rigoureuze gouden standaard om een ​​experimentele behandelingsgroep te vergelijken met een controlegroep binnen hetzelfde onderzoek, een methode die ervoor zorgt dat de twee groepen zoveel mogelijk vergelijkbaar zijn en beter rekening houden met mogelijk verstorende factoren. Een eerdere remdesivir-studie die aan dergelijke criteria voldeed, uitgevoerd door het National Institute of Allergy and Infectious Diseases en gerapporteerd eind april, toonde aan dat mensen die remdesivir gebruikten een kortere hersteltijd hadden. Gezien de urgentie van het vinden van een behandeling tijdens een snel verslechterende pandemie, hebben de resultaten de NIH ertoe gebracht te besluiten dat toekomstige onderzoeken naar het geneesmiddel (zoals onderzoeken in combinatie met andere geneesmiddelen, waaronder ontstekingsremmers) geen placebogroep nodig hebben.

Lees ook:  Nog Een Grimmige Pandemische Prognose: Werkplekken Overspoeld Door Robots

De analyse van Gilead is het op één na beste van een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie, en de wetenschappers van het bedrijf erkennen dat er meer studies nodig zijn om de vermindering van de mortaliteit te bevestigen. “Om de urgentie van de aanhoudende pandemie aan te pakken, delen we zo snel mogelijk gegevens met de onderzoeksgemeenschap met als doel transparante en tijdige updates over nieuwe ontwikkelingen met remdesivir te verstrekken,” zei Gilerd Sciences Chief Medical Officer Merdad Parsey in een verklaring.

Gilead rapporteerde ook aanvullende gegevens waaruit bleek dat remdesivir een vergelijkbaar voordeel bood aan mensen van raciale en etnische groepen die gevoeliger lijken te zijn voor COVID-19 en de gevolgen ervan. In een andere analyse van mensen die het medicijn vroeg in de pandemie kregen (onder het compassionate use-programma van het bedrijf ), ontdekten de wetenschappers dat kinderen en zwangere vrouwen die het medicijn gebruikten vergelijkbare voordelen hadden bij verbeterde zuurstofmetingen.

Remdesivir is nog niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), maar het bureau heeft er op 1 mei een Emergency Use Authorization (EUA) voor afgegeven , waardoor artsen het medicijn voor ernstig zieke patiënten kunnen aanvragen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Hier zijn de zeer alarmerende dingen die wetenschappers zojuist hebben ontdekt over dit coronavirus ...


Comments

comments